עזרה עם אמא ..

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה עם אמא ..
    חסוי
    06/05/2010

יש לי בעיה שאני לא יודעת כלכך אם אפשר לפתור או לא , אבל ארשום בכל זאת ..
    אני בת 14 וחצי בכיתה ט' , והתעודה האחרונה שלי הייתה ממש גרועה ..
    אמא שלי כבר לא מצפה ממני לכלום , ומכיוון שהבאתי לה נכשל בספורט היא התחילה לצעוק עליי 'מי המפגר שנכשל בספורט ?! הבעה אני עוד מבינה אבל ספורט ???! '
    אחרי כמה ימים באתי אליה ומכיוון שהתקבלתי לתיכון שאני לא כל-כך אוהבת (היא רוצה שאני אלך לתיכון הזה , לא אני ) ועוד לכיתת אתגר , אמרתי לה שאני רוצה לעבור לתיכון השני אצלינו (פחות או יותר אותה רמה ) ולכיתה רגילה ..
    היא התחילה להגיד לי דברים כמו : ' למה נראה לך שיקבלו אותך עם הציונים האלה ? את רק יכולה לחלום על תיכון טוב ' אמרתי לה 'עשית אותי מוגבלת ' ומה שהיה לה לענות זה רק : ' כן את מוגבלת !! '
    המשכנו להתווכח ואז היא אמרה שמי שמוציא נכשל בספורט אז הוא מוגבל ..
    אחרי כמה ימים רבתי איתה על זה והיא אמרה לי שאני מוגבלת בגלל שאני לא משקיעה בלימודים ...
    הבעיה שאני דיי משקיעה ובמבחנים אני עדיין מוציאה 50 - 60 ... היא באה הביתה ב-5 אז היא לא רואה שאני כן לומדת ...
    אין לי אפשרות ללכת לאיבחון כי המצב הכלכלי בבית לא משהו ..
    מה אפשר לעשות כדי להוכיח לה שבאמת קשה לי ללמוד ואני לא יודעת איך ?
    (כי בדרך כלל שאני לומדת איתה למבחן אני מוציאה ציונים דיי טובים - 80+ ... )
    נ.ב ההורים שלי גרושים אם זה משנה ..

תודה מראש ..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה עם אמא ..

הוספת תגובה

• עזרה עם אמא

אייל קנדינוף
    07/05/2010

שלום לך
    אשמח לדעת איך נוצר מצב שבו את מוציאה ציונים גבוהים בזמן שאת לומדת עם אמא? יכול להיות שבבעיה נעוצה באסטרטגיות לימוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן זה קשור לאסטרטגיית למידה ..

חסוי
    07/05/2010

כן אני חושבת שזה קשור לאסטרטגיית לימוד .
    הבעייה שלאמא שלי אין זמן וכוח לשבת ללמוד איתי למבחנים ..
    הבעיה שהציונים הנמוכיים רק ב2-3 מקצועות , כי שאר המקצועות גם אם אני לא לומדת אני מקבלת ציונים טובים (אני יכולה במקצועות האלה לא להקשיב בשיעורים , לא להתכונן למבחנים ולהוציא 90 .. ) אינלי מושג איך להסביר אתזה , ואיך ללמוד טוב יותר למבחנים שאני נכשלת בהם .
    היום לדוגמא הוצאתי במבחן 26 למרות שלמדתי אליו דיי הרבה ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אסטרטגיות למידה

אייל קנדינוף
    09/05/2010

היי שוב
    האם במקרה הקשיים באים לידי ביטוי במקצועות הומניים כמו היסטוריה או ראלים כמו מתמטיקה?
    כמה זמן מחשב וטלויזיה ביום יש לך?
    אשמח לקבל את התשובות כדי לתת לך נהלים פשוטים להתגבר על הקושי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד פרטים ..

חסויה
    09/05/2010

קיבלתי 26 במחבן בגיאוגרפיה , 40 באלגברה , 40 בגיאומטריה , והיסטוריה חוץ מהמבחן שעשיתי אתמול ויחזירו לנו תשובות רק שבוע הבא התכוננתי רק עם אמא שלי ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסוי

אייל קנדינוף
    10/05/2010

הכי חשוב
    כמה זמן מחשב ביום אחרי בצפר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל היום בערך ...

חסויה
    10/05/2010

מאז שאני חוזרת מהבית ספר עד 1 בלילה ...
    (השעה הכי מאוחרת שאני חוזרת מגיעה הביתה זה 3 ... )
    ואם זה ביום שבת , אז מאז שאני קמה עד 12 בלילה בערך ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חסויה

אייל קנדינוף
    11/05/2010

שלום שוב
    את לא תאהבי את מה שאני הולך לכתוב אבל מה לעשות זאת האמת ואם תלכי בצעדים שאמליץ לך הציונים שלך ישתפרו.
    בגדול מה שאת מתארת זה התמכרות למחשב. את מבלה את רוב שעות העירות שלך מול מחשב ובגלל זה אין לך שום אפשרות להכניס ידע חדש למוח וקשה לך ללמוד.
    לכן:
    1.למבחנים מתחילים ללמוד 4 ימים לפני מועד הבחינה.
    2. בזמן 4 הימים שלפני הבחינה אין זמן מחשב יותר מ20 דקות ביום- קצת מיילים קצת מסנג'ר וזהו!!!
    3. לומדים לבחינה 20 דקות כל פעם במשך 4 פעמים עם הפסקות של 7 דקות בין מחזור למחזור של 20 דקות. חשוב ביותר לשמור על הזמנים.
    4. לפני תחילת הלימודים בבית לבחינה מומלץ להתקלח.
    5. לומדים ללא נעלים.
    6. בהפסקות של ה7 דקות כדאי לאכול משהו מתוק טבעי- פרי לא פסק זמן, מובן?
    7 . בזמן ה4 ימים יש לצמצם את זמן הצפייה בטלויזיה למינימום האפשרי.
    8. 4 מחזורי הלמידה של ה20 דקות חייבים להיות ברצף.
    זהו לבנתיים, אם את באמת רצינית ורוצה לעשות שינוי אז לכי על זה בידיעה שזה הולך להיות מאוד קשה כי המוח שלך מאוד יתרגז על כך שאין מחשב. מצד שני לא נראה לי שיש לך יותר מידי ברירות אז קפצי למים ועל החיים ועל המוות מה שיהיה יהיה.
    בהצלחה
    אשמח להתעדכן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו