מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סתם פריקה ...חסויה09/05/2010
זאת סתם פריקה , אני יודעת שאין כלכך מה להגיד על זה , אבל בכל זאת ארשום בצורת שאלה ..
בזמן האחרון ממש השתניתי ..
אין לי מושג איך להסביר את זה ..
התרחקתי מכמה אנשים שרציתי להתרחק מהם , אבל מצד שני יש ילדים שרציתי להתרחק מהם ודווקא התקרבנו יותר ...
בזמן האחרון אין לי נושאי שיחה עם חברות במסנג'ר , וזאת יוצאת שיחה דיי יבשה מבחינתי ..
בזמן האחרון אני גם ממש שמחה - מה שעד לפני חצי שנה הייתי בדיכאון עמוק (מתחילת כיתה ח' בערך .. - אני ב-ט' .. ) ...
מצאתי חברה חדשה מהאינטרנט שגרה חצי שעה ממני , נפגשנו פעם אחת ואני ממש מחזיקה ממנה - ופיתאום לא משנה לי כלכך שאר החברות האחרות שלי ... (חוץ מ-1 )
עד לפני יומיים ממש דאגתי מזה שאין לי תיכון ומזה שאני הולכת לכיתה של מפגרים - והיום גיליתי שזה לא משנה לי - מהכיתה של המפגרים לא יקחו אותי לכיתה רגילה (מה גם שיהיה לי קשה נורא בכיתה רגילה - וכן אני מפגרת .. ) , ולא יעיפו אותי מהתיכון , אז מה שעד עכשיו רציתי - להשיג תעודה טובה וללכת לתיכון השני אצלינו לכיתה רגילה - ירד לגמרי אחרי שקיבלנו היום מבחנים והבנתי את היכולת האמיתית שלי (הציונים לא עולים על 50 .. )
זה נורא מאכזב אותי אבל אין מה לעשות ..
הרי עבודה אני אמצא בכל מקרה - מה זה ישנה לי איזה תיכון ללמוד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום,
שלי ורדי10/05/2010היי,
אני מבינה שאת כתבת לפני יום על בעייתך עם אמך והציונים.
כמה דברים אשני רוצה להגיד לך למרות שמכתבך כאן הינו סתם פריקה...:
1. כן ניתן לעשות אבחון באמצעות מלגות של משרד החינוך או העיריה, או אפילו במלגות של בית הספר. (יש בתי ספר שמקציבים סכום לאבחונים כאלה. תבדקי זאת עם היועצת, צריך הגיש בקשה).
יש פערים בתפקודך, את מביעה בעצמך בלבול, חוסר נחת ואכזבה במה שקשור ליכולותייך.
2. אמא מאד חשובה לך, את צריכה את השקעתה, גם בתחום הלימודי וגם בכל הקשור לתמיכה רגשית ולפירגון בך. אני חושבת שעצם העובדה שהיא יושבת אתך ומקדישה לך בלמידה , זהנותן לך מוטיבציה להשקיע בעצמך.
3.הקשר החברתי כל כך חשוב לך וההתקדמות שלך עם הבחירות החברתיות יותר טובות שלך לאחרונה נותן לך שקט וסיפוק עצמי. זה מאפשר גם להשלים עם סוג הכתה בה את רשומה לשנה הבאה. אך עדיין לא כדאי להשלים עם הרמת הלמידה העכשיוית שלך. תמיד צריך לשאוף ליותר, במיוחד כשמרגישים שיש יותר יכולת. דרך אבחון אולי תביני משהו על היכולות והמיכשולים שיש לך, איפה את מוכשרת ומה מפריע בלמידה (ריכוז , מוטיבציה והשקעה, או אסטרטגיות למידה).
וזה לא לגמרי נכון שעבודה תמצאי בכל מצב של השכלה, תזכרי שהשכלה זה כוח, סוג ורמת העבודה שלך עתיד יקבעו את איכות החיים, הסיפוק העצמי והבטחון בחיים. אני מציעה לא לוותר מהר על הישגים.
כל טוב,
שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
חסויה10/05/2010אני באמת אלך ליועצת מחר לראות מה אפשר לעשות עם האיבחון , ואם אפשר לעשות עם זה משהו אני אגיד לאמא שלי ....
(למרות שאני יודעת שרוב הסיכויים שיגידו לי לקחת ריטלין , כי פעם אחת לקחתי ריטלין כדי ללמוד למבחן וזה ממש עזר לי להתרכז ... - אבל ריטלין אני לא אקח בשום מצב ... )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)