מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אהבה וירטואלית נכזבתאמא מודאגת12/05/2010
הבת שלי, עוד חודש ימלאו לה 18, הכירה באינטרנט בחור בן גילה, ובמשך שנה וחצי ניהלה "רומן וירטואלי". היו הבטחות מצידו להתחתן אתה, לגור אתה, והבחור בכלל גר במדינה אחרת.
היא כבר החליטה שהיא נוסעת להתחתן אתו ולגור אתו, בלי לחשוב על כיוון נורמלי בחיים.
היא ירדה בלימודים במשך השנה וחצי האחרונות ואי אפשר היה בכלל לדבר אתה, אי אפשר היה לעצור אותה מלהמשיך עם הבחור, אחרי איומים של ניתוק האינטרנט היא רצתה להתאבד, ובמשך שנה וחצי, אי אפשר היה לעשות כלום.
היא היתה מחוברת אל הבחור באינטרנט 24 שעות ברציפות, אי אפשר היה להשחיל מילה, היא לא למדה למבחנים, היא לא רצתה לעשות שום דבר חוץ מלדבר אתו, וגם הוא היה כך מחובר ברציפות אליה. לא יכולתי לעשות רעש בבית, על מנת שהוא לא ישמע אותי. זה היה גיהנום. כאילו היה לי עוד מישהו בבית שלא יכולתי לחיות כמו אדם נורמלי בבית שלי. לפני שני לילות הבחור "זרק" אותה דרך הסקייפ, ואמר שמצא חברה אחרת, וברור מאליו שזה היה צפוי לקרות, רק לא ידעתי מתי.
בשני הלילות האחרונים, היא בוכה ובוכה, לא אוכלת, לא רוצה ללכת לבית הספר ומאיימת לסיים את חייה.
למותר לציין, שאני בתור אם, לא מוכנה לאבד אותה, אחרי שגידלתי אותה במשך 18 שנה.
איך אני יכולה לנסות לעזור לה ולהקל עליה את הכאב של הדבר הזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא המודאגת
שלי ורדי12/05/2010שלום לך,
זה כל כך קשה לך וגם לה!! הבת שלך נוטה לפנטז וחייה בדמדומים בין פנטזיה למציאות, הרגליים שלה לא כל כך על הקרקע... אין לה הרגה הגנות כאשר מתאהבת ונוטה להתקשר במהירות.
תני לה הרבה אהבה, אל תשפטי אותה בכלל, תדברי על המקרה רק כשהיא מוכנה לדבר עליו. ותקחי אותה לטיפול, זה מאד חשוב. אם האיומים נמשכים, תפקחי עליה ותיעזרי באנשי מקצוע כדי להעריך את מסוכנות האיומים שתסכן את חייה. תוכליג ם לדבר עם חברותיה שיבואו לתמוך ולהיות אתה, לא להשאיר אותה לבד, עדיף שיהיו אנשים לידה. תפעלי בנחרצות, אל תהססי כשהיא מאיימת או אפילו אם מסרבת לטיפול, תצטרכי לשכנע אותה.
אני מבינה שאת כן נחרצת והחלטית להוציא אותה מזה. מרגישים שאת אוהבת אותה מאד מאד.
מאחלת לך הרבה כוח!!
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה נכזבת באינטרנט
אמא מודאגת13/05/2010תודה רבה לך על התשובה. אני חושבת שכבר יש שיפור בהפנמה של הבת שלי. היא כבר התנתקה מהבחור בכל הדרכים האפשריות, כך היא אומרת. ואמרה לי כבר אמש: אני חושבת שאני אהיה בסדר. ולכן אני רוצה להמשיך לתמוך בה. הרי בכל זאת אני אמא שלה ואני יודעת מה זה אהבה נכזבת, כולנו עברנו את זה בשלב זה או אחר.
ישנה עוד בעיה, היא גם חולה מאד בדלקת פרקים קשה ולא מגייסים אותה לצבא, וחלק גדול מהאכזבה שלה עכשיו הוא גם שהיא לבד, וגם שכל החברות שלה מתגייסות לצבא. אני מנסה לשכנע אותה לסיים את הבגרויות וללמוד משהו לחיים אבל היא עדיין בשלב של אנטי הכל.
במשך שנה וחצי השלמתי עם כל היחס הנוראי שלה אליי, כאשר היתה ברומן וירטואלי עם הבחור, היא התנהגה בצורה זוועתית כלפי וכלפי כל המשפחה אבל אני לא יכולה לנטור לה טינה, ועכשיו אני יודעת שאני צריכה להמשיך לתמוך בה ואני רוצה שהיא תהיה בסדר. היא לא מאיימת על התאבדות יותר אבל אני יודעת שיקח לה עוד זמן להבריא מהמצב הזה. אני עובדת 12 שעות ביום, ובשלושת הלילות האחרונים היא ישנה אתי במיטה ובוכה בלילה. מה אני עושה? היא גם לא רוצה ללכת לטיפול פסיכולוגי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה.
חסויה15/05/2010היי,
אני לא אשת מקצוע,אבל אני מרשה לעצמי להגיב גם כן ומקווה שזה בסדר.
המצב שתארת נשמע מאד קשה וכואב,לשתיכן.
ובכלל,נשמע שהשנה וחצי האחרונות היו מאד לחוצות וקשות.
אני לא חושבת שההתאהבות שאת מתארת היא נורמלית.
אני חושבת שההתאבות של בתך באותו בחור הייתה על גבול האובססיה.
אני לא יודעת מה זה בא להשלים,ואיזה צורך זה בא למלא-אבל מה שזה לא יהיה נראה לי שזה משהו שראוי לבדוק אותו לעומק.
האיומים של בתך בדבר אובדנות גם הם מפחידים אותי מעט.
רוב האנשים שמאיימים בהתאבדות לא באמת רוצים למות.
אבל רבים עושים זאת במצבי קושי ו"בטעות" זה גם מצליח להם,לכן גם כאן אני חושבת שבירור מעמיק יעשה את העבודה.
אני חושבת שעלייך להיות חזקה ונחושה,ולקחת את בתך לטיפול פסיכולוגי.
חפשי בדחיפות מטפלת טובה,וגשי אליה עם בתך.
את גם יכולה להפנות אותה לאתר של סה"ר או עלם....
אולי שם היא תמצא תמיכה נוספת..
חסויה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא המודאגת..
שלי ורדי15/05/2010שלום,
מה שאת עושה זה נכון, בסוף הי אתשאב כוחות מהיחס שלך ללא תנאי להתנהגות שלה בעבר. היא באמת לבד, צריכה מסגרת, האם הייתה רוצה לעשות שירות לאומי? זה לא עלה על הפרק? זה יתן לה איזו מסגרת חברתית גם ותרגיש שהיא שווה ותורמת כל שאר חברותיה. הזמן ירפא, ואם לא רוצה טיפול פסיכולוגי כל טיפול או ייעוץ רגשי היה עוזר, טיפול באמנות, אמון , כך תקבל עזרה רגשית בלי להרגיש את החשש מסטיגמה של טיפול פסיכולוגי. בכל מקרה צריכה לעשות איזו פעילות כדי לצאת יותר מהר מהדכדוך שלה וכדאי בעדינות לדחוף אותה לזה.
לבגרויות צריך יותר אנרגיות, זה יבוא אחר כך.
מאחלת לך הרבה כוח כדי להמשיך לתמוך בה ללא שיפוט
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאהבה וירטואלית אני לא יכולה יותר
אמא מודאגת21/05/2010שוב שלום,
לצערי הרב, הבחור ש"שבר" את ליבה של בתי, חזר, ובמהירות רבה, אליה. הוא חזר אליה בחג השבועות ומאותו הרגע היא כבר לא משוחחת אתי.
החל מרגע זה אינני יודעת ממש איך להגיב. היא חזרה לאותו הדפוס כמו שהתנהגה בו לפני שבועיים ובמשך השנה וחצי האחרונות.
אני מאד פגועה מהילדה מכיוון שבחג התארח אצלי אבא שלי, והיא ישבה ודיברה אתו ואמרה שאני לא נותנת לה לחיות ושאני מעצבנת אותה ושאני אמא שתלטנית. היא אמרה בודאי עוד דברים שאולי אבי לא רצה לספר לי כדי שלא יהיה לי עוד יותר קשה.
אני לא יודעת באיזה אור היא הציגה אותי בפני אבי (סבא שלה) ולכן אני פשוט לא יודעת מה לעשות הלאה.
היא לא אמרה לי בפירוש עכשיו הנה הוא חזר אליי, אלא אבא שלי סיפר לי. אני יודעת שהיא רוצה לנסוע לגור אתו במדינה שלה והיא מחכה לסיום הלימודים על מנת לקום וללכת. היא רק שכחה שכסף לא צומח על העצים, והיא שכחה שגידלתי אותה במשך 18 שנה ונתתי לה כל מה שרצתה. אני לא בעלת אמצעים, אני עובדת 12 שעות ביום וגם בימי ששי כדי לפרנס אותה וכל מה שאני זוכה לו ממנה הוא בוז מוחלט.
מה אני אעשה במצב הזה? איך לתת לה לנסוע לשם? מדינה זרה עבורה, בחור ששבר את ליבה וחזר אליה ויכול להיות שכשהיא תגיע לשם הוא ישבור את לבה שוב. היא כבר אמרה לי בפעם הקודמת שאם הוא ישבור את לבה והיא תהיה כבר שם, היא תקפוץ מתחת לגלגליה של המכונית הראשונה שתראה.
אני כבר שבורה ועייפה ואובדת עצות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום שוב
שלי ורדי21/05/2010הבת שלך חייה באשליות, אוליואין לה מנגנוני הזהרה והגנה נאותים כדי לשמור על עצמה מאכזבות, אך ברור שהיא זקוקה לאהבה ולשייכות באופן נואש. אני חושבת שאת לוקחת באופן מאד אישי מדי את התנהלותה. אם היא לא שומעת ומקשיבה לך, את נעלבת מאד..
אין תחליף לאמא, יש לה יחס אלייך אך כנראה שיש משקעים ביניכן שאולי קשורים לתחושה שלה שהיא צריכה היפרדות ממך שאין לה אותה כמצופה בגילה (בשעת משבר צריכה לישון במיטתך). אגלה לך סוד: בגיל כזה בכפייה לא משיגים שוב דבר מהילדים, כדאי לך להתרחק מעט רגשית, ולנסות בפחות מעורבות להגיד לה את דעתך, על הסיכונים, אולי קודם הבחור יבוא לכאן לפני שהיא נוסעת?..
המצב קשה אך דעתה עלייך בסיטואציה מסוימת לא אמורה להוריד את רמת ההורות שלך ולהחליש אותך, גם כשהיא משוחחת עם אביך. האם מעמדתה כלפייך את שואבת את כוחך כאמא? צריך שיהיו לך קני מידה משלך על התנהגותך ולא להתסמך רק על דעתה ומצב רוחה. לכן -את לבטח היית נעזרת מהדרכה אישית כי כי ביתך מסרבת להגיע לייעוץ.
כול טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)