כבר לא יודעת איך להתנהג עם הבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כבר לא יודעת איך להתנהג עם הבת
    אמא דואגת
    16/05/2010

שלום,

יש לי בת בגיל 13 מאז תחילת השנה מאז שהיא נכנסה למקיף היא התחילה להשתנות הן מבחינה לימודית, היא ירדה מבחינה לימודית, היא התחילה ללהסתובב עם כמה בנות שאני לא כל כך אוהבת אני ובעלי הענשנו אותה , היא לא יצאה מהבית , בעלי מנע ממנה את השימוש בפלפון. את האמת זה עזר היא שיפרה מאוד את הציונים שלה, המחנכת שלה הפסיקה להתקשר כלומר היא שיפרה גם את ההתנהגות שלה.

אבל ביום שישי האחרון בעלי גלש במחחשב ופתאום עלתה לו תמונה שלה שבה היא מתנשקת עם ילד שלמד איתה בשנה שעברה. אני הייתי מאוד מופתעת ובעלי פשוט הזדעזע, התגובה שלו היתה מאוד קיצונית. אנחנו באנו ממשפחה עם ערכים וכבוד עצמי ואני חושבת שגם אני מעבירה את ילדה שלי. בעלי מאוד מאוכזב ממנה בגלל שעשתה זאת בגיל כל כך צעיר, על כך שלא שיתפה אותנו גם.
    אני בעצמי כעסתי עליה מאוד מאחר והיא צריכה לכבד את עצמה, ולשמור על צניעות, אני יודעת שזה יבוא מתי שהוא אבל זה ממש מוקדם.

אני לא יודעת איך להתנהג , האם ענישה תעזור כאן, איך לדבר איתה כדי שתקשיב לי. במיוחד בדור של היום, וכל המקרים שאנחנו שומעים בתקשורת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אמא דואגת

אייל קנדינוף
    17/05/2010

שלום רב
    אכן כן מצב לא נעים להתקל בו. מצד אחד אני מבין את השוק והדאגה שבן זוגך חווה אך מצד שני יש פה מצב שבו אפשר יהיה להגיד שלא ראיתם את זה קורה. היום עם עידן האינטרנט ילדנו חווים התבגרות מואצת ומהירה וזה לכשעצמו שם אותנו ההורים במצב שבו אנו חייבים להיות ערים וקשובים עם אצבע על הדופק. עונשים עיקולים צעקות שפיטה וביקורת לא יעזרו!!!!
    מה שכן יעזור זה תמיכה, עזרה, אהבה והכלה ובמקביל הגדרה ברורה ונחושה של החוקים והגבולות שאתם מאמינים בהם לאחר שביררתם מה הולך היום אצל הנוער. יש להבין שמה שהיה נכון בעבר כבר לא עובד היום. שליטה דרך הפחדה ועונשים רק יגבירו את הריחוק ואת חוסר הידיעה שלכם מה קורה איתה. היא פשוט תהיה יותר מתוחכמת ותסתיר את התנהלותה עם בני המין השני. לכן, יש לבנות מערכת יחסים שבנויה על אמון ושיתוף שתאפשר לה לדעת שהמקום הבטוח ושיודע לתת את התשובות הנכונות נמצא אצלך האימא!!!!!
    קחי אותה לבילוי משותף ופנקי אותה בדברים שאת יודעת שהיא אוהבת ובמקביל שתפי אותה עם חוויותיך מהעבר כשאת היית בגילה וצרי מקום שבו היא יכולה לשאול שאלות לגבי מערכות יחסים בין בנים לבנות. המשיכי עם בילוי אינטימי זה באופן קבוע כדי שתוכלי לבנות את מה שכתבתי למעלה.
    רק בצורה הזו תצליחי לאפשר לה לבנות בתוכה את הבטחון וערך העצמי שכול כך נחוץ לה בלהגיד לא ללחץ חברתי שמופעל עליהם באופן ססטמטי כדי להיות מקובלים.
    אל תוותרי מאחר והיא צעירה ויש לך עוד הרבה מה לעשות, זה הזמן הטוב ביותר לא להתפלא לא להכנס לשוק אלא להגיב נכון אמיתי וכנה ולהיות שם בשבילה. היא זקוקה לך הרבה יותר ממה שאת מתארת. מצד אחד היא עוד ילדה ומצד שני היא מתחילה להיות נערה עם כל מה שהולך עם גיל ההתבגרות.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו