מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בן 13יעל20/05/2010
שלום, בני בן ה- 13, ילד טוב ביסודו אך מקבל את גיל ההתבגרות בצורה לא קלה. מאז נכנס לחטיבה לא מצא ולו חבר אחד טוב שיוכל ללמוד איתו ולחלוק איתו דברים אישיים. הוא טוען שיש לו המון חברים בבית הספר אבל חבר טוב שבא אלינו הבייתה אין לו. החברים איתם הוא מעדיף להתרועע הם למרבה הצער ה"מופרעים" של השכבה, ילדים שאין להוריהם הרבה שליטה עליהם וכך יוצא שאם הם חוזרים הבייתה בשעות מאוחרות מאוד והבן שלי מבקש להצטרף אליהם, אני לא מרשה והוא חושב שהוא נורא מקופח וזה יוצר מריבות קשות בינינו. בנוסף, כל דבר שאני מבקשת ממנו נתקל בחומה הוא פשוט אומר "עזבי אותי בשקט" ואי אפשר לדבר אתו יותר. הוא לא כל כך מבין שהוא רק ילד וחושב שהוא נורא גדול ויכול לחזור הבייתה לבד במונית אם הוא נתקע מאוחר וחושב שאנחנו מחמירים מידיי שלא נותנים לו לעשות מה שהוא רוצה. איך מרחיקים אותו מהחברה הרעה שהוא נמשך אליה? דיבורים לא עוזרים לצערי וכל הילדים ה"טובים" נקראים אצלו חנונים ואין לו מה לעשות איתם. יש לציין שיש לו המון הפרעות בבית הספר הוא מפטפט כל השיעורים, והיה מושעה פעמיים עקב התחצפויות למורים גם הציונים שלו ירדו מאוד. את כיתה ו' סיים עם תעודת הצטינות מהמנהלת והתנדב שנתיים במועצת תלמידים כל התעודה שלו היתה מעל 90. אני ממש לא מבינה איך הוא עבר מקיצוניות כזו לשניה ההסבר היחיד ההגיוני זה שהוא מושפע מהחברה הרעה שהוא נמצא בתוכה. - מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בן 13
אייל קנדינוף20/05/2010שלום יעל
על פניו, לפי מה שאת כותבת יש לנו עסק עם בחור צעיר סופר אינטליגנטי, נחוש בדעתו, בעל כריזמה לא מבוטלת שנמצא בתחילתו של גיל ההתבגרות או איך שאני קורא לזה גיל ההתנגדות. אז קודם כל, הגיע הזמן להפנים את העובדה שכיתה ו' לא תחזור ואנחנו נכנסים לשלב חדש, מאתגר, לא פשוט, אבל מאוד מעניין.
לבנך יש את הבחירות שלו לגבי מי הם חבריו ויש לכבד זאת, במקביל יהיה כדאי ליצור מערכת הסכמים בינכם שתבהיר מעל לכל ספק ותרחיש מה הם הגבולות ומה הם הזכויות שלכם בתור הורים שלו ושלו בתור בנכם. יהיה כדאי לאפשר מידה מסוימת של חופש ביחס לעבר על בסיס של שיתוף פעולה בבית הספר ולקיחת אחריות בבית. המשפט המוביל: אם אתה רוצה שיתנהגו אליך בצורה בוגרת אז קח אחריות על כך וכך. שימו לב לא להפיל עליו משימות שהן למעלה מיכולותיו. שימו לב שבהסכם יש צד שמסדיר מה קורה: בית ספר, עזרה בבית, זמני יציאות, זמן מחשב ועוד. וצד שני שמסדיר את מה שקורה כשלא עומדים בהסכם, דהיינו "התשלום" את צד התשלום הוא מחליט, לא אתם. כך שאם הוא מאחר מיציאה והוא קבע שאם זה קורה לא יהיו דמי כיס במשך שבועיים, זה מה שיקרה ועליכם ההורים למצות את ההסכם עד הפרט האחרון. כלומר נוצר מצב שבו אין לו את מי להאשים מלבד את עצמו וכך ההתנגדות שלו כלפיכם יורדת. במקביל הוא מפתח אחריות משמעת עצמית ויכולת שליטה.
קחו בחשבון שתהליך כזה לוקח זמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה המאירה ועוד שאלונת
יעל21/05/2010האם אנו ההורים אמורים לעצב את הגבולות שלנו על פי גבולותיהם של הורים אחרים? מה קורה אם ההורים מרשים לילדים בגיל 13 להישאר בחוץ עד 4 בבוקר ואני לא, האם אגרום לבני להיות שונה ולא "מקובל"? האם עלינו להתאים את עצמנו לסביבה למרות שהגבולות שלה לא מקובלות עלינו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)