מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חברהאדווה30/05/2010
שלום,אני בת 17 יש לי מקרה שמציק לי כבר יותר מחודשיים. יש לי חברה שהכרנו לפני שנה ומשהו ונהיינו חברות ממש טובות,אבל תמיד הרגשתי שהיא מנצלת אותי. הרגשתי שהיא איתי בגלל שאין לה עם מי להיות,ובהזדמנות הראשונה שמישהו הציע לה להיות איתו היא עזבה אותי.
היה לי חבר ואחרי שנפרדנו לפני שבוע הוא התחיל איתה,בשביל לעצבן אותי. היא התחילה להיפגש איתו למרות שהיא יודעת שזה פוגע בי וזה בכלל לא הזיז לה. לי היא מאוד חשובה בתור חברה אבל היא אפילו לא ניסתה לגשת ולדבר איתי בשום צורה,כאילו אני לא קיימת.
יש לציין שלא יוצא לנו להיפגש בבית הספר כי כבר בקושי לומדים,ובכל זאת היא לא טורחת להתקשר או לשלוח הודעה לדבר איתי כמו פעם.
רציתי לדעת אם אני לא בסדר פה,האם אני גרמתי לריחוק הזה? אני לא חושבת שעשיתי משהו לא בסדר דווקא הראיתי לה שהכל כרגיל,כי החברות הזו חשובה לי. מה אפשר לעשות? האם הבעיה היא אצלה? אני מאמינה שאני יצאתי בסדר גמור.
מקווה למענה בהקדם,רז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרז
אייל קנדינוף30/05/2010שלום רז
אם להסתמך על מה שכתבת נראה שקרה משהו טוב. גילית באמת את סדרי העדיפויות האמיתיים של "חברתך" וגילית גם שהם לא תואמים את שלך. מה היה קורה אילו אחיזת העיניים הזו היתה ממשיכה יותר זמן?
זה הזמן לעשות הערכת מצב פנימית ולשאול את השאלה המתבקשת: על פי איזה עקרונות את מגדירה חברות? והאם עקרונות אלו באו לידי ביטוי במערכת זו? כל פעם שמסתיימת מערכת יחסים היא מלווה בכאב. אין מה לעשות, כך אנו בנויים. זה אומר שאם תחליטי לסיים מערכת זו יהיה כאב על האובדן אך כשההחלטה מגובה בסיבה אמיתית הכאב נסבל יותר ויש שלמות פנימית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאייל
אדווה30/05/2010תודה רבה קודם כל.
לא כך אני מגדירה חברות אמיתית,חברות זה קודם כל לדאוג לחברה,לשאול מה איתה ואח"כ לבצע דברים שיכול להיות שיפגעו בה.
כבר חודשיים אני מרגישה שהחברות הזו היא לא אמיתית,היא צבועה,והיא מלווה בצורך מתמיד של חיזוק הקשר מצידי..כלומר אם אני לא מתקשרת אז היא לא טורחת לדבר איתי.
האם כדאי לסיים את החברות הזו? מבחינתי כן אבל אני מפחדת שהפסדתי חברה בגלל שקשה לי.
האם הסיבה שלי מוצדקת? אשמח לשמוע!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרז
אייל קנדינוף30/05/2010שלום שוב
לא יודע אם אנחנו מחפשים צדק!!!
נראה לי נכון יותר לחפש את תחושת הבסדר או מה שנכון ומתאים. יש פה משהיא שלוקחת אותך כמובן מאליו וזה פשוט לא מתאים לך יותר. הצעתי היא להתרחק אבל לא לסגור דלתות, וגם לא לבנות ציפיות. והיה והתרחקת והיא לא שמה לב לכך, זה אומר שצדקת ואין לכן סיבה אמיתית להשאר בקשר. והיה והתרחקת והיא כן שמה לב ושואלת מה קרה, יש פה הזדמנות להגיד מה יושב לך על הלב ומשם להמשיך בחברות ממקום חדש.
אלה החיים רז, נפגשים מתראים מחסירים וכך ממשיכים. יש לך המון מה להציע לאחרים, כך שאם קשר זה לא ימשיך, לא נורא, יהיו אחרים שיוכלו להכיר אותך ולאהוב אותך ואת להחזיר אהבה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)