מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אז אחרי שהתפרקתי אצל מי שרק נתןיערית01/06/2010
החלטתי לבוא ולפרוק גם פה. חזרתי מטיול די ארוך ומתיש עם הבת שלי היום, ילדה בת 12 בכיתה ו' רק.
ואני באמת שניסיתי להבין, וניסיתי לחפש את חצי הכוס המלאה, אבל גם אותה לא מצאתי.
היה פשוט סיוט בכל הטיול הזה. עד שפעם אחת הסכמתי לבוא וללוות טיול עם הבת שלי והכיתה שלה, דבר שנעשה גם כטובה למורה, כי מעט מאוד הורים הביעו נכונות לעניין לא חשבתי שאני יסבול ויהיה מותשת כל כך. כל הטיול התעסקתי בלשאול את עצמי "לאן הגענו?". ניסיתי להתעלם כמה פעמים ממילים לא יפות או יותר נכון מכוערות להפליא שתלמידים מחליפים בינם לבין עצמם כי "הם ילדים", אבל ברגע שזה הפך להיות פסטיבל הקללות של ישראל, ועוד על המורה כבר היה קשה לי להכיל את זה.
המורה כבר מגלה לזה אדישות, שזה הכי נורא בעיניי, אבל כשאני רואה אותה מתמודדת עם 3 צוציקים קטנים שעומדים מולה ופשוט מקללים את כל הדורות שלה אני לא יודעת אם ומתי הייתי נשברת - כי בטוח הייתי נשברת באיזשהו שלב ופשוט חונקת את אותו ילד. אני מסתכלת לו בעיניים והוא בלי בושה מוציא על המורה מילים שפעמים מעטות בחיים שלי השתמשתי בהן, אם בכלל, ובלי לחשוב שניה על מה הוא בכלל מוציא מילים מהפה, ועוד על מה? על זה שהיא ביקשה ממנו להיות בשקט כי המדריך רוצה להסביר להם על המקום. עצוב לי לאן הגענו, פשוט עצוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליערה
שלי ורדי01/06/2010מסכימה עם כל מילה שלך,
המורים לא האחראיים היחדים ולא הראשונים למה שקורה, בטח לא המורה הזוטר במערכת. יש היום יותר מדי כוח לילדים, כי המבוגרים, קודם כל הוריהם נותנים להם ולמבוגרים אין קודים ברורוים ואחידים ביניהים כדי לגבש תגובה חינוכית. המורה לא הייתה תמיד אדישה, הי נהייתה כך כי ראתה שלבד לא יכולה להתמודד נגד כל המערכת,כולל מערכת הצוות החינוכי, והורים רבים מגוננים על ילדיהם במקום לעשות חזית משותפת עם המורים, אז המורים חסרי אונים.
החינוך מתחיל מהבית, תנסי לגדל את ביתך כמיטב יכולתך (אני בטוחה שאת עושה זאת) והלשפיע כמה שיותר על הסובבים שלך, אולי תבקשי להיות בועד ההורים של בית הספר כדי להשפיע. אני חושבת בדרך הפעולה והניסיון לשנות ולהשפיע תוכלי להרגיש פחות חסרת אונים כנגד החינוך הקלוקל הזה שאת מתארת.
יישר כוח,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמעבר להזדהות איתך באמת אין הרבה מה
יערית01/06/2010להוסיף, נאמר כבר הכל כמו שאומרים.
קראתי בדיוק כתבה על הנושא הזה, אני גם קרובה לעניין הזה, גם כמורה.
זה בהחלט עצוב לאן הגיעה החברה שלנו, אך כאימא את לא צריכה לחשוב שזהו מקרה חריג כל כך, כי לצערי זה כבר מזמן השתלט על כל מערכת החינוך, המקרים האלה קורים כל יום, ותחשבי שאת פעם אחת נתקלת בזה, אבל זה בהחלט קורה כל יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)