מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה עם בניאיריס03/06/2010
יש לנו בן בגיל 12 והגדול בן 17. בני בן ה-17 החל להתעסק עם מבחני תאוריה לנהיגה כמו שאר בני גילו, חבריו כבר הוציאו רישיון אך הוא עדיין הולך ונכשל פעם אחר פעם (4 פעמים) ואני עדה לזה שהוא מתאמץ.
אני מקבלת את זה בצורה רגוע יותר ובגישה עדינה מעודדת את בני ללמוד עוד פעם ולגשת שוב להבחן.
אמנם בעלי מקבל את העניין בצורה תקיפה יותר שגולשת לכיוון קללות וצעקות אליו, עם השיחות שעד כה שוחחתי עם בני הוא אומר לי שהגישה של בעלי מורידה לו את הביטחון ושהוא לא רוצה להכשל בכוונה כמובן ואני יודעת שהכישלון בנוסף ליחס מבעלי ממוטט אותו והוא רוצה לעבור ועד כמה זה חשוב לו.. אך הוא ממשיך להכשל ובעלי מקבל יותר ויותר עצבים מפעם לפעם וטוען לא בפני הילד שהגישה שלי
יותר מידי "מפנקת".
אני חושבת שאם נעזוב את המושכות לחלוטין בננו לא יתקדם עם זה מכיוון שיש לו אופי שצריך
לקבל "פושים" וחיזוקים ובנוסף מדובר בילד עם בעיות קשב וריכוז.
מה אנחנו צריכים לעשות, ללכת בגישה של בעלי או שלי ? או דרך שעד כה לא חשבנו עליה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיריס
אייל קנדינוף04/06/2010בוקר טוב
כמה זמן בממוצע בנך מבלה מול המחשב ביום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
איריס04/06/2010הוא יושב בערך כ2-3 שעות ביום ולא תמיד ברציפות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
אייל קנדינוף05/06/2010שלום לך
נראה לי שהבעיה של בנך נעוצה בבן זוגך!!!!
לבן זוגך אין שום זכות להתרגז לכעוס להתפוצץ על בנך. הוא לא גנב הוא לא רצח הוא לא סיכסך. הוא בסך הכול מנסה לעבור תאוריה עם חרדת ביצוע שגורמת לו להכנס למצב של צוואר בקבוק.
כל הידע נמצא שם וברגע שהוא מתיישב להתחיל את הבחינה הוא נכנס ללחץ עצום שלא מאפשר לידע שיש לו לזרום החוצה בטבעיות. זה כמו שאנחנו מנסים להזכר בשם של רחוב או משהו ואנחנו אומרים : זה על קצה הלשון, נו.... ולא מצליחים להזכר. ואז אחרי כמה דקות פתאום השם מגיע. אז אצל בנך זה אותו הדבר רק כפול 1000 בלחץ. אז איך הוא יצליח? הוא לא!!!
לכן יש לשנות את הגישה. בן זוגך יתחיל להתעלם לחלוטין מהמקרה. שלא ישאל שלא יתעניין שיוריד את סך הציפיות שלו מבנו באופן מיידי. בכלל להוריד לחץ. שבנך ימתין מספר ימים ואז כבדרך אגב יגש שוב להבחן מתוך חשיבה שיכול להיות ששוב לא יעבור ויכול להיות שכן יעבור, זה לא משנה, כי הוא יכול להבחן אין ספור פעמים ובסוף יצליח. אז אין מה להכנס ללחץ. מה שיהיה יהיה וזהו....
והכי חשוב אם הוא שוב לא מצליח להשיב על סך התשובות הנדרשות נכונות שלא יספר לאף אחד.
שימי לב שאני לא משתמש במילה כישלון אלא רק הצלחה חלקית.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאייל
איריס06/06/2010שלום לך, התחלתי לטפל בעניין כפי שאמרת, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
אייל קנדינוף06/06/2010היי איריס
שיהיה בהצלחה ואם עולות שאלות נוספות אז אנחנו פה ולא להתמהמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)