מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהר תעזרו לישרית08/06/2010
השנה הגעתי לבית ספר חדש.בבית הספר הזה אחותי למדה.היא הייתה תלמידה מוצלחת הי עזרה שם ואהבו אותה מאוד!במקרה המורה שלי היא מי שלימדה גם את אחותי.בחופשת הפסח היינו צריכים להכין עבודות שורשים אני הכנתי עבודה ממש טובה ולא נעזרתי בככלל בעבודה של אחותי(עבודה שזכתה בתחרות ח"ץ)הייתה לי עבודה ממש טובה!כולם אמרו לי את זה הגשתי אותה בזמן ומתוך 170 עבודות שורשים(של כל הילדים בשכבה)בחרו את העבודה שלי ושל עוד כמה ילדים לתחרות. כולם אמרו לי שאני אזכה ההורים שלי הילדים בכיתה וגם המורים הגיע לי הייתה לי עבודה מושלמת אבל דיי כרגיל לא זכיתי והפעם באמת הייתי משוכנעת שאני אזכה. הילדה שזכתה די מקנא בי נראלי היא אמרה לי כול הזמן שזה לא פייר ששלחו את העבודה שלי כי אחותי כבר זכתה וככה וככה אני הייתי מאוד מאוכזבת וגם היום אני מאוד מאוכזבת כול פעם שאני חושבת על זה אני בוכה אימא שלי צועקת עליי ואומרת שאני קנאית ושאני צריכה לפתור את הבעיות שלי. בעוד שבוע יש לנו טקס שורשים ומחלקים לנו תעודות הצטיינות למתחרים בתחרות וכמובן לילדה שזכתה כדאי לי לקחת תעודה או שאני אתחיל לבכות ומה כדאי לי לעשות כדי שאני אהיה בן אדם טוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
שלי ורדי08/06/2010היי שרית,
אני רוצה קודם כל להבין -איך להיות בן אדם טוב זה קשור לבעיה שהצגת כאן ולאכזבה שלך מכך שלא זכית ומישהי אחרת זכתה? אין לכך שום קשר עם טוב לב..! רגשות קנאה הן נחלת כולנו, במקרה האישי שלך, שורש הקנאה שלך והכאב שלך נוצר לדעתי מהתחרות דווקא עם אחותך ופחות עם הילדה שזכתה...את כל כך רוצה להיות מוערכת על ידי הורייך קודם כל ,והסביבה הרחבה יותר, כפי שאחותך הייתה מוערכת. משום מה, עקב אופי הקשרים בבית התחושות שלך מכוונות אותך להזדהות עם אחותך יותר מדי . את פחות מחפשת את הייחודיות שלך ופחות מדי מנסה לבסס לך מקום וזהות שונה מאלה של אחותך. זכייה בתחרויות והערכה על עבודה לא בהכרח אומרים עלייך שאת שווה, אלא סה"כ המכלול של אופיך, התנהלותך בעולם ומגוון כישורייך שיכולים להתבטא בתחומים אחרים מאלה של אחותך וטוב שכך יהיה.
אפשר לראות בעצם מועמדותך בתחרות כהישג יפה מאד, ואני בטוחה שרוב הסביבה רואה בך ילדה מצליחה. דווקא תגובת הילדה הזוכה תמוהה בעיניי - במה קשורה זכית אחותך עם זכייה אפשרית שלך?
שוב, יש דברים טובים בתחרותיות ואת תחרותית ,דבר שיקדם אותך ויאתגר אותך להתאמץ בעתיד, אך תנסי גם ליהנות ולהרפות, כי תחרותיות כתכונה מרכזית לא שווה הרבה, גורמת להשוואות בלתי פוסקות, ללחץ שוחק ולאכזבות כשמצפים כל פעם למקום ראשון.
כן , תשתתפי בחלוקת הפרסים ותהיי גאה בחלקך ובהצטיינותך.
בחיבה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)