מצבי חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצבי חרדה
    ש
    09/06/2010

שלום, אני אמא לילד בן 10 שמאוד מקובל חברתית,ילד מדהים ואהוב,יפיוף,אח טוב,מצליח בלימודים למרות בעית קשב וריכוז קלה, לצערי הרב למרות כל נתוניו הגבוהים שתיארתי הוא מאוד רגיש וכשקורה משהו יוצא דופן כמו שאתאר בהמשך או מעבר גדול, הוא נכנס לחרדות- לפחות כך אני מפרשת זאת, זה מתפרש במיצמוצים ועויות פנים שבדרך כלל לא קורות- כיצד עלי להתמודד, האם יש טיפול?
    אשמח שתחוה דעתך על המקרה שקרה לפני שבוע, לפני שבוע הוא התחיל שוב למצמץ, ואני לא הבנתי מדוע זה קרה ניסיתי לשאול אותו מספר פעמים, אך ללא הועיל הוא מסר שהכל בסדר,אמש התקשרתי למחנכת שלו לשאול האם הכל בסדר, אם היא שמה לב שהוא ממצמץ והאם היא יודעת שיש סיבה ואז היא נזכרה שלפני שבוע הכיתה התחילה ללכת לשעה של שחיה בבריכה ולאחר השחיה הבנים והבנות נכנסים למלתחות נפרדות להתלבש, 3ואז בנות באו למורות וטענו שבני הציץ להם במלתחות, המורות נכנסו ללחץ ובאו לקחו את בני ותיחקרו אותו ואמרו שידברו עם ההורים ועם המנהלת הוא טען לכל אורך הדרך שזה לא הוא ויש ילד מבית ספר אחר שדומה לו, והוא בכה ולא הסכים לעלות לאוטובוס ולחזור לבית הספר , בסופו של דבר המנהלת דיברה איתו בטלפון ושיכנעה אותו,הוא הגיע היה לו בירור עם המחנכת שלו, עם המנהלת,ובסוף לא דיברו איתו יותר על זה, אבל בני לא שיתף,ונשאר עם המיצמוצים, הייתי בשוק מהמורה שלא שיתפו אותי , האם אני צודקת, שוחחתי עם בני והוא נרגע, האם אני יכולה לבוא בטענות על אופן הטיפול במקרה וחוסר שיתוף מצד בית הספר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצבי חרדה

הוספת תגובה

• מצבי חרדה

אייל קנדינוף
    10/06/2010

שלום לך
    את צודקת לחלוטין, גם אם זה בנך שהציץ, זו לא הדרך לטפל במקרה. היה צריך קודם כל להרגיע את המצב ולא להפחיד אותו. בנך מאוד נלחץ והמיצמוצים הם הם פועל יוצא של החרדה.
    לאחר מכן לשתף אותך במה שקרה ולהביא אותו לידי הכרה שמה שהוא עשה יכול לפגוע ולהכאיב לאנשים אחרים על אותו בסיס שהוא לא היה רוצה שיכאיבו לו. וכל זה בסביבה בטוחה רגועה ושקטה ולא על ידי הפחדה ולחיצה אל "הקיר" כמו שעשו לו.(בהנחה שהוא כן הציץ). בהנחה שהוא לא הציץ המצב הרבה יותר חמור, הפחידו ילד עד מצב של איבוד שליטה וזה ממש גובל בחוסר אחריות מטעם הצוות החינוכי.
    לגבי המיצמוצים, בנך צריך לקבל הרבה אהבה, חיבוקים נגיעות מכם ההורים. תחושת הבטחון הפנימי שלו התערערה ויש לשקם זאת במהרה. המסר שצריך לעבור מכם הוא שלא משנה מה קורה אתם פה בשבילו ללא תנאי ובכל מחיר כל הזמן. מצאי את הזמן הדרוש לשהות איתו זמן נוסף שבמהלכו היי איתו במגע קרוב והרעיפי עליו מגע וחום ככל שניתן. הוא זקוק בעיקר לתמיכה רגשית ואת היא הכי מתאימה לכך- את האמא!!!!
    בהצלחה
    לא הייתי ממליץ להתחיל לקחת אותו לטיפולים ויעוצים כדי שלא יזהה עצמו עם בעיה. לך יש את היכולת לעזור יותר מכול.
    התחילי להגביר את הניטור והפיקוח על מה שקורה בבית הספר הן משיחות איתו בצורה שלווה ומתעניינת והצליבי אינפורמציה זו בשיחה עם המחנכת כך תהיה לך התמונה המלאה. אם משהו צועק על הילד, יש להפסיק זאת מיד!!!! מורים הורים מדריכים וכו'.....
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו