אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    חני
    13/06/2010

בני הבכור בן 18.5 ובעוד כחודשים אמור להתגייס. בני בעוד מס' ימים אמור לסיים את י"ב , והוא מסיים את ביה"ס ללא תעודת בגרות (דבר שבהתחלה היה קשה לי לקבל ) מאמצע כיתה י"א בני חזר ללימודיו לסירוגין אפילו שניסינו לדבר ולדרוש ואפילו נעזרנו בעזרת יועצת חינוכית (דבר שעזר במעט) סירב לפקוד את ביה"ס באופן קבוע , מבחינה חברתית לא יוצא ומבלה עם חבריו אפילו שמזמינים אותו, חשוב לי לציין שבני לא מפגין שום בעיות כלשהו כגון דיכאון וכדומה. כשאני שואלת אותו למה הוא לא מדבר עם חבריו תשובתו שהוא מתכתב עם באמצעות המחשב (הוא מבלה שעות רבות מול המחשב!) , ביקשתי ממנו שיצא ויפגש איתם (במיוחד שהוא עומד לפני גיוס)אך הוא תמיד משיב שאני אניח לו ולא בא לו להפגש איתם והוא יודע מה הוא עושה. הקשר ביני לבני לא היה טוב היו ביננו עימותים בנושא הלימודים, אך משלמדתי לקבל שבני לא מסיים את לימודיו עם תעודת בגרות ,הקשר עם החל להשתפר וכיום אנו נמצאים בקשר אך במצב עדין.
    א. איך אני אגרום לבני להתנתק מהמחשב ולהפגש עם חברים.כמו כן בני לא רוצה ללכת למסיבת סוף השנה המתקיימת בבי"ס, מה עלי לעשות כדי לשנות את דעתו??
    ב. בני הבכור ואחיו בן 16 רבו ולא מדברים כחודש וחצי לא התערבתי בנושא וחשבתי שהענין יסתדר אך עד עתה הם עדיין לא השלימו, מה עלי לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• לחני

אייל קנדינוף
    14/06/2010

שלום חני
    את מתארת מצב של התמכרות למחשב!!! הרבה כרגע לא יהיה ניתן לעשות מאחר ובעוד חודשיים הוא מתגייס למזלו. אז כבר יהיה חייב להתנתק מהמחשב ולחזור לחיים האמיתיים.
    לגבי הלימודים, זאת תהיה בחירה שלו לאחר הצבא להחליט להשלים בגרויות או לא!!! זה כבר לא תלוי בך, הוא יהיה אדון לגורלו ויהיה חכם אם יבחר להמשיך בלימודים ואין לי ספק שאת תתמכי בו.
    לגבי מערכת היחסים עם אחיו. דרושים לי עוד פרטים. ניתן לעשות הרבה, כתבי לי את הסיבות והשתלשלות העינינים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    16/06/2010

תודה על תשובתך המהירה. אני מודעת לכך שבני מכור למחשב, אל אף שניסיתי אין ספור לגרום לו לעזוב את המחשב. ניסיתי שוב לשכנע את בני לפחות להיות במסיבת הסיום אמר שהוא שוקל את הענין, ולעת עתה הנחתי לו בענין זה.
    לגבי לימודיו אתה צודק ומקווה שאחרי הצבא הוא ידאג לשלימם.
    לגבי המריבה עם אחיו בן 16 , נושא המריבה היה שאני ובני הבכור התווכחנו (בענין הלימודים וחזרה לביה"ס) ובני הבכור דיבר אלי בצורה לא יפה ומכובדת , ובני בן 16 התערב וכעס עליו מאוד ומאז הם לא מדברים. בני בן 16 הסביר שהוא לא מקבל שבני הבכור דיבר אלי בצורה לא יפה.
    הסברתי לו שברגעי כעס נפלטים דברים שאין עליהם שליטה ושינסה לדבר איתו, ניסתי גם לדבר על כך עם בני הבכור והוא מצידו גם כועס על אחיו קטן בגלל התערבותו בענין, ושהוא לא מוכן לדבר עם אחיו הקטן , הסברתי לו שעליו להתעלות על עצמו ולהתנהג בבגרות ולנסות לישר הדורים בינהם.
    לעת עתה שניהם לא מוכנים לדבר אחד עם השני, והדבר מאוד מפריע לי,מה עלי לעשות (במיוחד שבני הבכור אמור להתגייס בעוד כחודשים).
    דחוף !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    17/06/2010

מחכה לתשובתך בהקדם . תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחני

אייל קנדינוף
    19/06/2010

שלום לך חני
    נראה לי שאת יותר מידי מנסה להסביר!!!!
    הגיע הזמן להפסיק עם ההסברים!!!!
    מהיום את מפסיקה לתקשר אתם לחלוטין וזה אומר: שיחות, אוכל, כביסה, ועוד....
    נראה אותם לא מדברים אחד עם השני כשאמא "השתגעה"....
    עם בחורים צעירים בגיל ההתבגרות לא משוחחים ולא מסבירים. נוקטים עמדה מול המצב בצורה שתראה למתבגר את הבחירה הנכונה.
    לגבי המחשב, אין טעם להסביר למכור שכדאי לו להפסיק, פשוט מעלימים את סוג ההתמכרות: מחשב.
    לצערי, מניסיון, אין דרך אחרת.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    01/07/2010

מצטערת שרק עכשיו חזרתי לפורום, ותודה לך על תשובתך .
    בסופו של דבר בני לא רצה ללכת למסיבת סיום של י"ב. (היה לי ויכוח איתו על כך), הוא הסביר שהוא מתבייש ללכת למסיבה במיוחד שמקריאים את שמו לגשת לבמה. וגם לא נעים לו להפגש עם חברים לאחר ש"חיפפ" אותם ולא נפגש עימם.
    כאמור בני מתגייס בעוד כחודש , ומכאן באים דאגות לבני איך הוא יתנהג במסגרת הצבאית והאם הוא מסוגל לעמוד בדרישות ובלחץ הנדרש ממנו. האם עלי להכין ולהסביר לו את המשמעות של צבא (בעלי מבקש ממני לא להלחיץ אותו בנושא של הצבא ולא לכנס איתו לעימותים שבעיניו לא כל כך חשובים ומבקש ממני להרפות ולהיות עימו רגועה יותר). כשאני מדברת עם בני על הגיוס ומשמעותו הוא אומר שהוא מבין ויודע לקראת מה הוא הולך ושלא "יאחפור" בנושא זה.
    אבקשך לענות לי בהקדם תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

אייל קנדינוף
    01/07/2010

שלום שוב
    יהיה נבון ביותר להקשיב לבן זוגך ובעיקר לבנך.
    הגיע הזמן להרפות, אין לך שליטה על הכל וזה גם לא יעזור. זה הזמן שלו להתמודד עם החיים ומסגרת צבאית היא לא כל כך נוראה!!! יכול להיות שאפילו הוא יהנה.....
    כדי שהוא יתבגר את חייבת לשחרר אותו וזה מתחיל קודם בך. הוא כבר לא ילד, הוא בחור צעיר שעומד לפני אתגר שיכול לעזור בבניית דימוי עצמי חיובי יותר ממה שבנה עד היום. שאלי את עצמך מדוע את דואגת כול כך? זה לא תורם במאומה, בדיאבד שימי לב שהדברים מתנהלים בקצב שלהם ויכולת השליטה שלנו מוגבלת בלאו הכי. אז לשחרר במקומות שבמילא אנחנו לא יכולים להשפיע ולשנות.
    ברור לי שזאת משימה קשה לאמא אך אין לך יותר מידי בררות....
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

חני
    03/07/2010

אייל תודה רבה על תשובתך, ואשתדל ולפעול ולנהוג לפי עצת ולהרפות ולשחרר .
    תודה !!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו