דילמה רצינית!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דילמה רצינית!
    דפנוש
    14/06/2010

שלום!
    יש לי אח בן 15.5 ילד מאד אגרסיבי ואלים מילולית ופיזית משפיל אותי,מקלל,מזלזל בי ואינו רוחש לי כבוד.ילד מפונק שחושב שהכל מגיע לו ושהצרכים שלו עולים על של כולם.
    אמא שלי מגבה אותו ומרצה אותו בצורה עיורת היא עצמה לא בריאה בנפשה ואינה מטופלת. וכך אחי נותר חסר חינוך.
    אני אתן פה דגמא לדברים שקורים פה כשגרה-אני יושבת במחשב והוא חוטף לי את המחשב באמצע אני מנסה להתנגד אבל הוא מגיב בתוקפנות (הוא ילד חזק שפיתח את שריריו כי עבר חרם חברתי וזה משרה עליו בטחון)
    הוא מאד ממורמר ומצהיר לא אחת כי הוא רוצה לעזוב את הבית ולא טוב לו בו. (החברים הם המפלט שלו)הוא לא מסתדר עם אבי ואין בנהם קשר כלל ואם יש קשר הוא אלים. ומתבטא בצעקות וקללות.
    הוא מרבה לקלל והוא מאד עצבני ובועט בדברים,בקיצור מתוסכל.
    איך גורמים לו לכבד אותי ואיך מחנכים אותו כי המצב הנוכחי מדאיג ובלתי נסבל!
    ואשמח אם התשובה תופנה אליי ספציפית מה עלי בתור אחות לעשות.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילמה רצינית!

הוספת תגובה

• לרעות

שלי ורדי
    14/06/2010

שלום רעות,
    ודם כל לא אמרת מה גילך, האם את בוגרת מאחיך או צעירה ממנו. כמובן שלהיות צעירה נותן לך הרבה פחות חופש ומרחב בבית. המצב ממש לא פשוט, קצת אשלה אותך אם אומר לך שבכמה מילות ייעוץ שלי תוכלי להרגיש טוב יותר בבית עם אחיך. כל עוד הגיבוי מאמך והמסרים השונים בין האב לאם כלפיו יימשכו, המצב יישאר אותו דבר. אני מציעה לך להתקרב לאביך יותר, לתפוס ברית שיתופית אתו בבית, בתקווה וגם בבקשה ממנו לשים סדר בינך לבין אחיך כשהוא מנסה לעשות כרצונו בבית. גם לאביך דפוס התמודדות ותקשורת לא יעיל - או שמנתק קשר או שהוא רב אתו, אין לו דרכי אמצע. הדבר השני שאני מציעה לך זה לשהות הרבה אצל חברים/חברות כמה שזה מאתפשר, כי לא נראה לי שהבית היום זה מקום בטוח בשבילך. זה כמובן בתנאי שאי שהייה בבית לא תגרום לך ל בעיה בלמידה...
    אני מתרשמת שחונכת הרבה יותר טוב מאחיך כי לא קיבלת גיבוי עיוור מהורייך. אז לפחות בזה תנחמי עצמך ולו במעט. גם ייעוץ רגשי היה עוזר לך, לא כי בך הבעיה, אך כדי לשמר לך את הערך העצמי והקשר והתמיכה שאת זקוקה, כי אין מסגרת שתתמוך בהך בבית, את לא מוצאת הגנה ותמיכה ומרגישה די לבד במערכה.
    אפשר לחפש ייעוץ דרך יועצת בית ספר, פסיכולוג/עובד סוציאלי בקהילה או קבוצות מתבגרים בקהילה.

כל טוב ובההצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו