מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות מול רצונה של ביתי בת ה-17.בתיה15/06/2010
ביתי ניגשה עם חברה לרופא נשים (סתבר שהלכה לשלי בדיעבד)
ולאחר מעשה סיפרה לי כדי ליידע אותי בלבד ללא התייעצות.
היא ביקשה מרשם לגלולות והוא נתן בקלות והמליץ על גלולה שנקראת פליים ל"צעירות" לדבריו.
מה אני יודעת על הגלולה?
האם אפשר עוד אינפורמציה?
מעבר לכך מה עלי לעשות כדי שתשוחח איתי ולא תטיח דברים בפניי ותתפנה לעיסוקים אחרים?
אין לי שביל גישה אליה, כל ניסיון עולה בתהו.
על מה מומלץ בגיל זה? האם להרפות את האחיזה? האם להקשיח את חוקיי הבית?
זקוקה לעצה מועילה מכם.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי הקשר עם הבת
שלי ורדי16/06/2010שלום לך,
אין לי מספיק פרטים על הקשר עם הבת שלך, אך בטוח שמשהו קורה ביניכן כי את מרגישה את הריחוק שלה. את יודעת יותר טוב מכל אחד אחר בתוכך איך היא תופסת אותך. לגבי שאלתך האם להקשיח את חוקי הבית או להרפות, קודם כל עצה: לא מענישים על ניכור בקשר בהקשחת חוקי הבית, כי זה לא מועיל אלא מזיק, זאת אומרת היא תתרחק ממך רגשית עוד יותר וממלא בעוד שנה לא תוכלי גם להגיד לה מה לעשות. בכפיה לא משפרים קשר ולא משיגים קרבה. הסיבה המוצדקת להקשיח חוקי בית היא רק אם יש התנהגות שמסכנת אותה, מורידה את התפקוד שלה ואו מידרדרת אותה.
ביתך לפי החוק רשאית ללכת לרופא נשים ולקבל טיפול בלעדיך. לגבי הגלולה אין לי מה להוסיף כי אני לא רופאה. כנראה שהיא מקיימת יחסי מין והיא נבוכה לשתף אותך בזה.
נדמה לי (אולי אני גם טועה) כי את צריכה לנסות להיות פחות שתלטנית או פחות מתערבת ולהתחיל להתייחס אליה בגובה העניים כי היא עוד מעט אדם בוגר. אולי גם צריך להיעלב פחות ממנה?
יש ביטוי יפה באנגלית המבטא את עמדת ההורים אופטימלית כלפי ילדיהם הבוגרים יחסית: pacing and leading
,זאת אומרת עמדה הורית שגם מתייחסת בגובה העניים, מיישרת קו והולכת צעד צעד עם הילד אך באותו זמן גם מובילה ומכוונת מתוך הערך הנוסף של ניסיון חיים ואחריות על הילד.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)