מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בשורה על הריוןאמא של18/06/2010
אני אמא לנער מתבגר בן 14 וחצי שנים הנמצא בשיאו של גיל ההתבגרות על כל המשתמע. עד היום הוא גדל כילד יחיד ועכשיו אני בתחילתו של הריון נכסף. מעולם הוא לא הביע רצון לאח נוסף ומבחינתו הוא מרוצה מאוד מהמצב. שאלתי היא מתי כדאי לבשר לו על ההריון וכיצד עלי לעשות זאת.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא שבהריון
שלי ורדי19/06/2010שלום לך,
כדאי לבשר לו מוקדם משלב שאת בטוחה שההריון מבוסס, ולפני שאת מידעת את מעגל החברתי, הוא לא קטן, יודע ולאמוד הזמן עד הלידה, הוא חלק מהמשפחה וכדאי שירגיש שותף .
הקושי וההתלבטות נגרמים אצלך מהתחושה שאת חושבת שיהיהילו קשה לקבל אח נוסף...אני לא בטוחה שיהיה לו קשה, אולי אפילו ישמח, רוב הילדים בטווח הרחוק מבינים את התועלת העצומה שיש בלחיות אם אחים. אם הוא ילד מרוכז בעצמו ואוהב להיות יחיד ומיוחד, דווקא לטווח הארוך זה שיעור טוב מאד לחיים, לדעת לחלוק, להתגבר על הצורך שכולם יתרכזו אליך.
רק אל תראי לו שאת מבינה אותו מדי ומזדהה עם התגובות הראשונות של הלם, הפתעה ואכזבה, אם תהיינה כאלה. הבנה עד רמה מסוימת רצויה אך לא יותר מזה, הזמן יעשה את שלו ויסתגל.
בהצלחה,
שלי וריד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)