מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשר בעייתי בין הבת לבעלאיילה09/07/2010
שלום,
התגרשתי לפני כ- 8 שנים. לא הרבה אחרי הצגתי לבת שלי את בן זוגי החדש.
היא הייתה אז בת 4 וחצי.
היום אנחנו נשואים ויש לנו ילדים מקשר זה.
בהתחלה הקשר בין הבת שלי לבן זוגי היה מדהים. היה טוב מכדי להאמין שזה כך.
לפני כשלוש שנים החלו לצוץ בעיות .
גיל הההתבגרות, אופיה הקשה והעובדה שהיא די חוצפנית גרמו לכך שבעלי הרים את קולו הרבה מאוד פעמים , הטיל עונשים..
האמת שמהצד לפעמים התגובות שלו באמת נראו לי אפילו מפחידות.
אני ביקשתי ממנו אין ספור של פעמים שיעצור רגע לפני, שאני דוגלת בשיטות אחרות של שיחה, ושלא יטיל עליה עונשים לפני שאני בתמונה ושעדיף שזה יבוא ממני..
אני נאלצתי פעמים רבות לא להתערב על מנת שלא יראה שאני לא עומדת מאחוריו, למרות שבפניו כעסתי והבעתי תרעומת שהוא מתנהג כך.
לדבריו שיטת החינוך שלי שגוייה.(אני יותר מדברת, קצת מעלימה עין במה שלא נראה לי עקרוני)
לדבריו אני אדישה.
אך זה לא ככה שכן אני מנהלת איתה הרבה מאוד שיחות ומנסה בטוב.
למען האמת הילדה די קשה , גם חצופה לעיתים,היא למדה גם ליהיות אדישה לאיומים, עונשים והצעקות שלו. וזה כמובן היה מכעיס אותו עוד יותר .
לא מזמן באחד מהמקרים שבהם הוא החליט לצעוק עליה שוב, אני די התמוטטתי. ביקשתי ממנו שזה לא יקרה יותר. היא כבר שונאת אותו וזה מתבטא ביחסה כלפי אחיה.
הוא החליט שלא יתייחס אליה יותר .. כלומר לא בטוב ולא ברע.
היא לא מוכנה לשמוע על טיפול שאליו נלך יחד.
המצב הוא בכי רע ואני בן הפטיש לסדן.
אנא עזרתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיילה
שלי ורדי10/07/2010שלום,
המצב באמת מורכב גם כי יש ביניכם גישות שונות לחינוך וגם כי היא לא ביתו הביולוגית. השאלה הראשונה המתבקשת כאן היא איפה האב הביולוגי שלה? הייתי רוצה לראות אותו יותר מעורב בחינוך של הבת....
אני חושבת ששכחתם מעט עובדה בסיסית אחת: בעלך בסטטוס מעט שונה עבור הבתבהשוואה לשאר הילדים, והיא פחות תקבל אותו מאשר תקבל אותך כשאת מענישה או כועסת. ילד שגדל במשפחה מורכבת כמו שלכם, ייתכן שמרגיש שונה ולפעמים לא שייך כי הוא לא ילד משותף של שניכם. בעלך מצידו נע בין צרים קוטביים של התנהגות - או אכפתיות יתר עד כדי כעס, או אי מעורבות. את נתת לו את שרביט החינוך ואת עומדת מעט מהצד, למען פיוס הבית. ייתכן כי ההססנות שלך גורמת לו להקצין את המעורבות עד כדי כעסים גבוהים וסנקציות, הוא פועל הפוך ממה שהוא חושב שאת פועלת. אני לא יודעת אם הוא צודק או לא, אני מסבירה רק את מקור הדפוסים .
כפי שציינתי קודם לכן, אתם לא לוקחים בחשבון את רגישות הילד שגדל עם אב לא ביולוגי עם אחים למחצה. הפגיעות יותר גבוהה ותחושת הדחייה שאולי לא אוהבים אותו, תמיד קיימת. אל תתנו לאדישות שלה לכאורה להטעות אותכם, עצם העצבנות והחוצפה של הבת מעידות על הקושי שלה.
אין ספק שאת צריכה להיות יותר דומיננטית בחינוך לא לפחד להתעמת עם בעלך על הדעות שלך. רצוי שתיגשו קודם להדרכת הורים בעצמכם , אחר כך תזמינו גם את הבת ואולי את כל המשפחה לטיפול משפחתי. תציגו את הבעיה כבעיה משפחתית ולא רק של הבת-אולי זו הסיבה שהיא מסרבת לבוא לייעוץ, כי חושבת שהיא האשמה לכל הבעיות.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לבת שלא מסתדרת עם הבעל
איילה10/07/2010שלום,
רק הבהרה,אביה הביולוגי נפגש איתה ואנחנו די מתואמים לאחרונה .
ציינת שנתתי לבעלי את השרביט, אבל זה לא נכון, עמדתי מהצד כדי לא לפגוע בסמכות שלו , אך תמיד בסופו של דבר רבנו על הנושא.
אני לא חושבת שצריך להתעמת עם הילדה בכל דבר אלא לשמור את זה לבעיות הקשות באמת.
אני לא מאמינה בצעקות ועונשים חמורים.
לצעוק עליה ללכת לחדר, לא עוזר כי היא פשוט עומדת ולא מקיימת.
מצד שני אי אםשר גם לגרור אותה לשם... כך שיוצא מצב שלא ניתן להמשל לתת לה עונש כזה.
יוצא שהוא דורש ממנה ללכת לחדר והיא לא עושה זאת ואז אני מצאתי את עצמי תריכה להתערב ולדרוש ממנה ללכת לחדר ולעתים תוך כדי אפילו לגרור אותה לשם.
כל זה בניגוד לדעתי.
המלצת לנו ללכת להדרכה.
לאיזה סוג של איש מקצוע עלי לכוון?
אולי תוכלי להבהיר?
אני אמרתי לביתי שלכולנו יש בעיה וכולנו צריכים לבוא יחד, אך היא מסרבכת.
האם יש יועצים שיגיעו אלינו הביתה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי טיפול
שלי ורדי13/07/2010טיפול משפחתי זה הטיפול העדיף במקרה זה ויש מכונים מצוינים אם אתם גרים במרכז ברקאי, שינוי או כל מטפל משפחתי עם המלצות. הסיפור לא פשוט, בינתיים מהמעט שיודעת ,ותאמיני לי זה מעט, זה הטיפול המומלץ אך איש מקצוע צריך לראות, לראיין לעומק ,להבין ואולי יגיע למסקנה אחרת, האם יש צורך בטיפול מקדים כמו הדרכת הורים. בכל מקרה לכל טיפול בו הילדה תהיה מעורבת צריכה להיות הסכמה בכתב של האבא הביולוגי וגם מעורבות פעילה מצידו.הוא צד חשוב בעניין. עדיין אפשר להביא ילדה בגילה לטיפול בלחץ מסוים הכולל שכנוע פנימי עמוק שלכם, נחישות, לא עונשים כמובן דוגמה שלכם בכך שקודם אתם ניגשים לעבודה טיפולית, אני קוראת דווקא לזה עבודה טיפולית הורית ולא הדרכה. עוד משהו חשוב: לא לגרום לה להרגיש אשמה , אחראית לכל כי כך לא תבוא, ובעצם גל זו לא האמת, הבעיה בכשל משפחתי- מערכתי והיא מגיבה הבעיה בטח לא רק בה. צריך להבהיר לה, אחרי שאתם משתכנעים בכל, וזו לא עבודה קלה....
מכון "אדלר" מעסיק לדעתי פסיכולוגים שעושים תצפיות בבית, זו גישה שמאפשרת המון מבט לעומק במשפחה. פסיכולוגים לא נוהגים לבוא לבית לטיפולים, ואם הילדה לא רוצה, זה יראה לה שוב כוחני, וזה פסול בעיניי כי לא יקרב אותה אליכם אלא ירחיק אותה.
כל טוב
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
איילה14/07/2010תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)