מתבגרים....

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מתבגרים....
    אמא למתבגרים
    10/07/2010

אנחנו הורים לילדים בני 15.5, ( בן) 13 (בת) ובת 4.5.
    אנחנו חיים יחד כבר 23 שנים , מתוכם נשואים 17 שנים.
    עד לשנה האחרונה היינו מאוד מגובשים בדיעותנו, הקפדנו לשדר מסר אחד ויחיד לילדים והם ידעו גם שלא יוכלו לשנו אותו.
    מה שקורה בשנה- שנתיים אחרונות: הילדים יושבית המון שעות מול המחשב והטלויזיה, הבן שלי מאוד ביישן ומאוד קשה לו ליזום קשר עם חברים, בעלי לא ויתר לו ואף העניש אותו בימים שלמים בלי מחשב - התוצאה היתה טובה- הוא התקשר, קבע עם חברים ובזכותו אף חברין התחילו ליזום ונוצרה חבורה נחמדה.
    הבת שלי- לא רוצה להזמין חברות הביתה- כל פעם בתואנה אחרת, פעם כי החדר שלה מחניק ופעם כי לא בא לה שכולנו בבית ... בקיצור היא לא אוהבת להזמין כבר מהיותה ילדה בת 3. תמיד העדיפה ללכת לחברים.
    מתחילת החופש- בעלי נכנס לאטרף בכל פעם כשהוא רואה שעוברים ימים שלמים והם רק משחקים במחשב וצופים בטלויזיה בלי להיפגש עם חברים.
    המצב שנוצר הוא שכשהוא מגיע מהעבודה הוא תיכף מתחיל לצעוק על הילדים ולנסות לאלץ אותם לצאת מהבית.
    יש לנו הגבלת שעות על המחשב- יש סיסמא ואנחנו נותנים אותה ומנסים להגביל בשעות. שעתיים ביום. בימי ביה"ס זה עובד יפה . בחופש- פחות...

אני מסכימה עם בעלי כי לא ניתן לראות אותם יושבים במשך ימים שלמים מול המסכים ולא יוצאים מהבית .
    אני טוענת כי ניתן לתת להם את האפשרויות, את הכסף ולהציע להם מידי פעם- לקבוע עם חברים. וכמובן להגביל את זמן המחשב.
    אך האוירה הטעונה שאנחנו יוצרים בבית, המתח הזה של כל הזמן עונשים ותוככות "למה לא הלכתם ולא קבעתם"- הוא לא נכון ופוגע באוירה המשפחתית. אם הם לא הלכו עם חברים שלהם- שיבלו איתנו , בחירה שלהם. אני גם יודעת משיחות עם חברות שאלו םני הנוער היום. לנו קשה לקבל את זה כי גדלנו "ברחוב"- במשחקים, מחבואים, כדורגל, חברים- זמנים אחרים ואוירה אחרת.
    בעלי טוען שהוא מרגיש שהוא לבד במערכה ו"למה אני נותנת לו לךהיות השוטר בבית..."
    אני אומרת שהוא לוקח לעצמו את תפקיד השוטר . אני לא מספיקה להיכנס הביתה וכבר יש עניינים וצעקות. יוצא שאני תומכת בדברים שבעלי אומר כי אני לא רוצה לצאת נגדו ( והילדים מבינים גם כי אנחנו ביחד בעניין) אך מכיוון שאני לא ממש מסכימה לעניינים האלה יוצא שהוא נלחם לבד, מעניש, אוכף... הגענו ממש לשבר ביחסים.
    אני רוצה ללכת לסדנא של מכון אדלר להוירם מתבגרים, אך בעלי , מכיוון שהוא מנהל מאוד מוערך בבית ספר תיכון, ויש לציין שעושה שם עבודה נפלאה מול תלמידיו, והוא מבין גדול בחינוך- לא מוכן לבוא איתי.אני מסבירה לו שיש הבדל בין התפקוד שלו כמחנך ובין התפקוד שלו כאבא. והוא עוד לא התמודד עם היותו אבא למתבגרים .
    מה לעשות? מול הילדים? מול בעלי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מתבגרים....

הוספת תגובה

• לאמא למתבגרים

שלי ורדי
    11/07/2010

שלום לך,
    אני מסכימה אתך בגישה הנותנת יותר מרחב פעולה לילדים לבחור את דרכיהם ,אם כי כיום נראה שאין להם דרגות חופש גדולות. הגישה של כוחו ענישה כמו לאלץ אותם לעשות משהו שבטח בבסיס הם גם כמהים לו, אך יש להם מחסומים כבדים , נראית לי ממש לא עניינית, מזיקה ואת המטרה בטח לא תשיג. החלק המזיק הוא שהילדים שלכם נשארים עם תחושה שאינם מובנים ואינם מוכלים ועלולים לתפוס את ההורים שלהם כלא דואגים באמת למה שקורה להם בפנימיותם - קונפליקטים, מחסומים חברתיים ותחושות אחרות לא נעימות המאלצות אותם להתרחק מחברים.
    עוד דבר : לא חייבת להיות גישה זהה לגמרי בין שני ההורים לגבי חינוך הילדים, לא צריכה להיות גישה סותרת והפוכה.ילדים בהחלט מסוגלים לתפוס את השוני בין ההורים ולחיות אתו בשלום, בחיים יש מורכבות ואפשר להתמודד אתה. זה לא מזיק ולא מבלבל תמיד. את ובעלך אנשים שונים וזה שטחי מדי ואפילו פחות מאפשר אם הייתם באותן עמדות בקשר לכל עניין. ההמלצה שלי ההיא לגשת לטיפול משפחתי, מקום יותר אינטימי אשר ישמור על פרטיותכם. ייתכן כי הילדים יצטרכו גם התערבות פרטנית בעתיד . אתם צריכים לבדוק מחדש את ההשפעות המזיקות של הגישה המענישה והכוחנית בבית, כמו כן את המעורבות הרבה מדי שלכם בחיי הילדים, שלדעתי חונקת אותם וייתכן שיש לה השפעות שליליות עקיפות גם על ההתנהגות החברתית שלהם. האם היותו בעלך מנהל בית ספר משפיע איכשהו על תחושות הילדים שלכם בקרב חבריהם? במקרה ואתם גרים ביישוב קטן?)

בהצלחה,

שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו