בבקשה, תעזרו לי !!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה, תעזרו לי !!!
    טל
    11/07/2010

שלום,
    אני בת 15 ויצאתי עם מישהו בן 16 והוא ממש חמוד, הוא ילד טוב לא מעשן, לא שותה והוא לומד בכיתת מופת. הוא מכבד אותי ולא רמז לי רמזים מיניים בכלל. רק נהנו לדבר, להיפגש..
    אחרי היכרות של חודש שינינו היינו מעוניינים להעמיק את הקשר ולהיות חברים, היה חיבור מיוחד.
    הגדרה של חברים מבחינתי זהו הצהרה פורמלית חברתית על כך שאנחנו ביחד. לאחר קשר של שבוע (מאז שנהינו חברים) סיפרתי לאמא שלי שיש לי חבר וישר נכנסה ללחץ ואמרה לי להיפרד ממנו במידית!
    בעקבות כך נפרדתי ממנו, לא הסברתי את עצמי מפני שהתביישתי בסיבה (אמא שלי).
    אני חייבת לציין שאני מרגישה כאב ופספוס ואני באמת אוהבת אותו. הטענה של אמא שלי הייתה שבגלל שאני בת 15 כנראה שבעוד שנתיים שאני יהיה בת 17 השלב הבא יהיה לשכב איתו ואת זה היא רוצה למנוע !
    אני לא חושבת על זה כרגע ואני מודעת לסכנות הנפשיות והרפואיות שעלול להיווצר בעקבות זה אבל כרגע אני לא חושבת על זה, זה חבר ראשון שלי (אני בתולה) ואני לא מתכונות לקיים יחסי מין בזמן הקרוב, אני לא ילדה נגררת!!!
    עבר כבר חודש מאז הפרידה ואמא שלי לא מסכימה לי להיפגש איתו ולדבר איתו והיא חושבת שזה יעבור לי, וזה ממש לא עבר לי, אני כל הזמן חושבת על זה.
    לקחתי את אמא שלי לשיחה רצינית, והיא לא מוכנה לשמוע לי בשום מצב. אני לא בובה שאפשר ללחוץ כל כפתור ואני יפסיק להרגיש אליו משהו.
    בבקשה תעזרו לי, מה אני אמורה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בבקשה, תעזרו לי !!!

הוספת תגובה

• לטל

שלי ורדי
    11/07/2010

שלום טל,
    מצידי את עשית את כל הדברים הנכונים, אין פה שום טעות, גיל 15 הוא גיל נורמטיבי של תחילת חברות ויש צרכים אמתיים לקשר ולחברות עם בנים. את יודעת כנראה גם לבחור נכון. אמך מתנהגת מתוך חשש לכך שאת גדלה ומתרחקת אולי מעט מהבית, נותנת את אהבתך לאנשים אחרים, יש הורים שקשה להם עם בגרות ילדיהם. אם היא סומכת עלייך למה שלא תתן לך להיות עם הנער, איפה הביטחון שלה בך?
    את מאד נאמנה למשפחה ורוצה קשר טוב ללא חילוקי דעות.מצד שני, קשה לדכא רגשות , אני מבינה אותך.
    תצטרכי לחשוב האם כדאי להמשיך ולהתעקש מול אמך על מה שאת רוצה ולא לוותר כל כך מהר , מה עם אבא ? האם אפשר לדבר גם אתו? בכלל, יהיו דברים בחיים(לא קשורים דווקא לבנים)שתרגישי שיש לך דרך אחרת מזו של הורייך, זה בסדר גם, אין צורך למשמעת עיוורת בהורים, אחרת לא בונים זהות נפרדת. 
    את נשמעת לי מספיק חכמה ונבונה לקבל חלק מהחלטותייך גם לבד.
    כרגע בחרת בשמירת הקשר הטוב עם ההורים והשקיפות מולם...זה חשוב לך מאד.

בהצלחה בעתיד,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

טל
    11/07/2010

תודה רבה על ההתייחסות,
    לגבי אבא שלי, יש לו דעה זהה לדעת אמי.
    יש לך עצה שאני יכולה לקבל ממך כדי להסביר לאמא שלי את המצב?
    את חושבת שכדאי לפנות למישהו מקצועי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לטל

שלי ורדי
    13/07/2010

היי,
    נדמה לי שאת צריכה כן להתעקש לפנות לאיש מקצוע ולקחת את אימא אתך..היא לא משחררת אותך מספיק, אך ייתכן שיש לה גרסה משלה על כל העניין .איש מקצוע ישמע את שתיכן, יבחין בנקודות העיוורון של שתיכן, כמו כן בדפוס הקשר ביניכן, מהטוב בו ומה חוסם בו.

בהצלחה,
    שלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו