איך פותרים דבר כזה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• איך פותרים דבר כזה ?
    עזרה בדחיפות
    12/07/2010

שלום

בתי התחילה להסתובב בזמן האחרון עם חברה חדשה מבית ספר שכן ועכשיו הן לא יכולות לא להיות ביחד בתי התחילה להיות חוצפנית לדבר אתה שעתיים בפלאפון ונפגשות כל יום עד הערב אני חושבת שילדתי מושפעת מהחברה מכוון שביתי עכשיו לא רוצה להשתתף במטלות הבית. מדברת לא יפה אלינו ההורים .לא מתייחסת לאחיות.(למרות כל הנזיפות) וכל היום עם חברתה החדשה שגם מתחצפת להורים בעלי הציעה לדבר עם החברה ולנתק אייתה ועם משפחתה את הקשר ? איך אני יוצאת מהמצב הזה האם זה המעשה הנכון ?איך אני מחזירה את בתי למצב הקודם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איך פותרים דבר כזה ?

הוספת תגובה

• איך פותרים.....

אייל קנדינוף
    12/07/2010

שלום
    הדבר האחרון שהייתי עושה יהיה לנתק אותה מחברתה. הליך כזה יכול להחריף את המצב לאין שיעור.
    מה שכן, בתכם נכנסה לגיל ההתבגות, גיל שבו ההורמונים עובדים חזק ביותר ויכולת השיפוט ותפיסת המציאות מעוותת. זה הגיל וצריך להתמודד.
    הטכניקה שאני ממליץ עליה בכול תוקף ומנסיון העבר מצליחה באופן מדהים קשורה להענקת חופש בחירה שאיתו מגיעה גם הסכמים מחייבים.
    זה הזמן לשבת עם בתכם (שהתבגרה!!!!) ולסכם איתה נהלים חדשים של התנהלות בבית מולכם, מול אחיותיה, כספים, לימודים, יציאות, וכול מה שעולה לכם שדורש התייחסות.
    מתחילים בהסבר שמובן לכם שהמצב השתנה והיא כיום נערה ולא ילדה ולכן ההתייחסות שלכם כלפיה צריכה להשתנות. אז נשאלת השאלה של איך היית רוצה שייתייחסו אליך? ומפה יתחיל משא ומתן שיבהיר את זכויותיה החדשים והחובות במקביל.
    חשוב לשים דגש על תשלום במקרה של הפרת חוזה. כמו שעוברים עברת תנועה יש תשלום, כך גם כאן. רק שההבדל הגדול הוא בכך שאת התשלום היא קובעת.
    אז לדוגמה:
    היא מתחייבת כל יום במהלך החופש לחזור הביתה עד 23:00 ןלא עומדת בכך. בהסכם היא החליטה שאם היא לא עומדת במילתה אז 3 ימים ברציפות היא לא תצא בערב.
    יהיה לה קל להתחייב אך קשה לעמוד בהסכמים ולכבד אותם, פה אתם באים לעזרתה ובנחישות ללא פשרות מקיימים את ההסכמים עד המילה האחרונה למרות המחאות והתלונות.
    כשהיא תבין שזה באחריותה והחלטתה איך יראו חייה יבוא השינוי המיוחל.
    זה יכול לקחת קצת זמן אך אם תתמידו זה יקרה. שליטה, כפיה, עונשים, צעקות,איסורים לא יעזרו.
    ניהול, תמיכה, תקשורת, אהבה, נחישות, ועמדות ברורות אלו הדרכים להצלחה
    ובהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו