אמא למתבגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא למתבגר
    הדרה
    13/07/2010

יש לנו שלושה ילדים מקסימים. בן 16, בת 10 ובת שנה.
    הבית שלנו פתוח לחברים של הילדים מאז ומתמיד. הילדים שלנו אוהבים שחברים באים אליהם ולא להיפך. מרגישים נוחות וחופשיות. (לא שהם לא הולכים לחברים בכלל).
    תמיד הרגשתי שיש ביני לבני מערכת יחסים טובה. של בין חבר - להורה. הכל בגבול הטעם הטוב. הוא ילד חברותי מאודדד. מפונק, שמקבל הכל (לא שלא מגיע לו), הוא ילד טוב. נותן כבוד ומכבד את אבא שלו. רק שלצערי, מכיוון שאני רוב הזמן בבית והוא מרגיש יותר חופשי איתי לבקש דברים, להתווכח על דברים..... ועוד, אני הרבה פעמים נעלבת מההתייחסות שלו אליי. והוא עם האדישות שלו, יעדיף פחות לתקשר איתי, מאשר לשמוע אותי מעירה לו או מתלוננת בפניו.
    בשבועיים האחרונים אני ממש לוקחת ללב ומתאפקת שלא לבכות. אני מאוד רגישה ליחסים שלי עם בני הבכור.
    אין לי כמעט תיקשורת איתו. חוץ מלראות אותו בצהריים קם משינה ובערב, כשהוא יושב עם החברים, אני כבר מרגישה ממנו שאני לא רצויה. כאילו הוא בשלב של ל"נפנף" אותי. וקשה לי לעכל את זה.
    אולי באמת אני צריכה לקחת צעד אחורה ולעזוב אותו בשקט (לא שאני אמא מציקה) דווקא החברים שלו מאוד אוהבים לשבת איתנו.
    ת'אמת אני לא יודעת מה לעשות. תמיד אני עם יד על הדופק עם הילדים שלי. בייחוד עם הבן, שהוא בגיל ההתבגרות. משתדלת לדעת הכל. מה עושה, לאן יוצא ועם מי..... והכל ברוח טובה. בלי להציק. רק שיש לי הרגשה שהוא מישתנה, גודל, מתבגר. כאילו אני מיזדקנת בכמה שנים, בזמן קצר (בעלי ואנוכי בניי 37).
    יש לי רגעים שאני נזכרת בכל מיני סיפורים על צעירים שלקחו את חייהם בגיל הנעורים מכל מיני סיבות. ולכן הייתי רוצה כיוון... לא רוצה להציק וגם לא רוצה להרפות יותר מידי. רוצה עדיין להיות בשליטה, לדעת מה עובר להם בראש....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא למתבגר

הוספת תגובה

• אמא למתבגר

אייל קנדינוף
    13/07/2010

שלום הדרה
    ממה שאת כותבת נראה שבנך מתנהל בצורה נורמטיבית לחלוטין. הקושי האמיתי נעוץ בשני מישורים.
    1. הוא לוקח אותך כמובן מאליו, מה שמרשה להתנהלות מזלזלת שיוצאת מנקודת הנחה שהוא חזק יותר.
    2. חוסר היכולת וההבנה שהוא כבר לא ילד אלא נער מתבגר שדורש התנהלות חדשה מולו. ניהול מול שליטה. שלך מולו.
    מובן הכאב שאת מביעה, זה חלק מתהליך ההתבגרות שלו ושלך. אך אין בררה, יבוא יום והוא אפילו יעזוב את הבית... נכון יש עוד זמן אך זה קורה מהר ממה ששמים לב.
    איך את מתכוננת לכך?
    יהיה נכון לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי ללמוד מה זה גיל ההתבגרות ואיך מתנהלים עם מתבגר. אין סיבה שתרגישי ממורמרת ונעלבת מבחור צעיר שחווה את החיים מנקודת מבט של מתבגר. מבחינתו הוא מרכז העולם וההורים הם מבוגרים שלא מבינים דבר לגבי החיים, נו טוב:)
    אז כן, את לא רצויה וזה נורמלי וטבעי, כך זה אמור להתרחש ואין לך מה ללקחת ללב. זה יעבור, כשגיל ההתבגרות יעבור. החוכמה שלנו ההורים, היא לאפשר להם, המתבגרים, לחוות את ההווה ממקום של בחירות עם לקיחת אחריות גדלה עם הזמן. פה המקום שלך כמתווה דרך באה לידי ביטוי באינטראקציה שלך מולו. כל זמן שהוא לוקח אותך כמובן מאליו יש על מה לעבוד......
    הגיע הזמן לעדכן תפיסות והבנות לגבי תפקידך כאם ולצאת לדרך החדשה ממקום של חוזקה ומנהיגות
    המון בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

הדרה
    16/07/2010

היי אייל
    קודם כל אני מודה לך על תגובתך.
    למרות שבאיזה שהוא מקום ידעתי שזה עניין תקופתי, הייתי חייבת לשמוע ולהיתחזק גם ממך. עזרת לי.
    עכשיו המשך העבודה היא שלי. אני אתן לו את המרחב שלו, ואשתדל לא לקחת קשה את ההתבגרות שלו חח. ההפך הוא הנכון.
    שיהיה לך סוף שבוע מקסים. ושוב, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה רבה ובהצלחה

אייל קנדינוף
    16/07/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו