מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עצמאותחסויה13/07/2010
אייל שלום
את רב עצותיך אנו מבצעים ,אך לא כולם מתנהלים כמו שאנו רוצים ..
בני בן ה16.5אכן מצא עבודה במשמרות ולאחר מכן יוצא עם חברים, גם אם סיים משמרת ב23:00 הוא יוצא עם חברים ולא מודיע שיאחר לא עונה לנייד נכנס הביתה ב2 בבוקר, כשלמחרת הוא צריך להגיע ב8 לעבודה !!להעיר אותו בבוקר זה ממש סיוט וכל מילה שלי אליו על חוסר אחריות גם כלפינו וגם כלפי העבודה יוצרת רצף של התחצפויות והתגרויות "ככה בא לי..זה מה יש.."וכ'ו..
אתמול הוא היה ביום חופשי כל היום היה בבית כשהגעתי מהעבודה ראיתי אותו במחשב ובנייד אמרתי לו לפחות הייתה מוריד זבל רוחץ את הכלים שאכלת מהם(כשיצאתי הכיור היה ריק)הוא ענה "לא מתחשק לי.." אני לא מסוגלת כבר לסבול את התשובות המזלזלות האלה-פשוט ניתקתי את השיחות היוצאות בנייד שלו ובבית כי לא בא גם לי לשלם ללא תמורה מצידו בדברים הקטנים של הבית .הוא כמובן לא ראה אותנו כל היום ולאחר רבע שעה קבע עם חבר ויצא מהבית עד חצות (שלחתי לו הודעה -תודה שאתה מתגעגע ואוהב להיות "בחברתינו" אנחנו הולכים לישון ולך יש עבודה בבוקר אז כך אחריות לפחות כלפי הזרים לך!!!)הוא אכן הגיע אך שוב ישב על המחשב ..ואני צריכה לנדנד שיקום בבוקר(הרי אני חופרת...)
אייל אני כבר מתפוצצת לא יכולה יותר אני כולי עצבים מההתנהגות שלו הזילזול כלפינו מצד אחד אני רוצה להניח לו שיתמודד עם החיים בלי ההתערבות שלנו ומצד שני אני פוחדת להרפות כדי שלא נאבד אותו..הוא ילד מאוד אמיץ ורוצה להראות לעולם שהוא "גבר" אני פוחדת לא להיות מעורבת בחייו כדי שלא יסתבך .
אנחנו עובדים המון שעות מגיעים הביתה מרוסקים אך ורוצים להיות עם הילדים להקשיב לספר לצחוק אך כל תשומת הלב היא סביבו -מה עושים כדי שיהיה נעים יותר??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסויה
אייל קנדינוף13/07/2010שלום שוב
נראה לי שסוף סוף התחלת להפנים את הדרך הנדרשת- ניתוק הטלפון!!!!
אין לצפות לשיתוף פעולה כל זמן שאזור הנוחות שלו לא נפגע.
זכרי שכרגע אתם נמצאים בסוף סדר העדיפויות שלו וזה בסדר. זה ישתנה בעתיד מחדש.
אין לך שום סיבה להתפוצץ, זה גיל ההתבגרות ולהכנס למעורבות רגשית מול בחור שמורעל הורמונלית לא יהיה חכם. אז, הרגעי, הביני מול מי את מתנהלת, ומה הוא צריך. הוא זקוק להתנגדות שכזו שתמחיש לו מה קורה בעולם האמיתי.
והיה והוא לא מתייחס אליך בכבוד יש לך את החובה להפסיק להתייחס אליו בכבוד בנושא הכביסה למשל. נאה דורש, נאה מקיים. זה יכול גם להתרחש עם אוכל. את לא חייבת לבשל בשבילו, שיסתדר לבד.....
ברור שלאמא קשה מאוד להתנהל כך אך זה עדיף על איבוד עשתונות מולו. הגיע הזמן שהוא יתחיל לאבד עשתונות ואז ילמד להעריך את כל מה שהוא מקבל!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה18/07/2010אייל שוב שלום.
לא נראה לי שעניין ניתוק הנייד והטלפון בבית מפריעים לו הוא ממשיך לתקשר עם חבריו בפייסבוק והם גם מתקשרים אליו..העניין הוא שהוא כל ערב מבלה עד מאוחר ולא מוכן לוותר אפילו ערב אחד כדי להשלים שעות שינה ..להיות איתנו ההורים והאחות ..הוא יוצא ב22:00הולך לישון בערך ב3 בבוקר וצריך להיות בעבודה ב9 ..כמובן שלבד הוא לא מתעורר אלא אני השעון שלו והנודניק ובסוף גם חוטפת צעקות שאני חפרנית (אני גם מקפיצה אותו לעבודה וכל יום מגיעה באיחור בגללו !!!)
היום פשוט זה היה מוגזם שעה שלמה אני מנסה להעיר אותו אך לשווא החלטי שאני יוצאת לעבודה לא מוכנה לאחר נכנסתי לחדר שלו ואמרתי לו מצטערת אני צריכה לצאת תסתדר לבד!!! הוא קפץ מהמיטה בצרחות עלי שאני לא בסדר שלא הערתי אותו והוא לא צריך את הטובות שלי שאני יעוף מהבית וטרק את דלת החדר שלו..פתחתי חזרה את הדלת ובטון נמוך אמרתי אני לא מוכנה שתדבר אלי כך !!!תלמד להסתדר לבד ונסעתי לעבודה ..(האמת נפגעתי מאוד אך גם המצפון הציק לי)
כשהגעתי לעבודה התקשרתי אליו והוא אמר שעדיין ישן ..וכשנפגשנו בבית הוא אמר שאיחר היום בחצי שעה לעבודה ודיבר איתי כאילו לא קרה דבר בבוקר .
אייל מה עושים עם התפרצויות הזעם שלו ממש לא נעים כך כל מילה איתו הוא מרים את הקול ומנסה לשלוט ומנבל את פיו פשוט לא דופק חשבון לכלום!! את רוב המשכורת שחסך הוא מבזבז על אוכל ,סיגריות ומוניות אני הפסקתי להעיר נמאס לי אך אני מרגישה שככל שאני מתעלמת הוא הופך לבזבזן לא גבולות!!
איך אפשר להמשיך מכאן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה
אייל קנדינוף19/07/2010שלום שוב
הרעיון של ניתוק הטלפון הוא בשביל להוציא אותו מאזור הנוחות. אם יש פייסבוק או מסנג'ר אז לא עשינו כלום. אבל לא פה הבעיה. הקושי נובע מכך שקשה לך מאוד לשחרר אותו. גיל ההתבגרות או גיל ההתנגדות או גיל ההפרדות עובר עליו ולך קשה מאוד להפנים שזה הזמן לתת לו לעשות את הטעויות הנדרשות כדי להבין שזמן המשחקים נגמר.
המלצתי:
להפסיק להעיר אותו בבוקר. הוא לא יקום לעבודה-זו בעיה שלו.
הוא צועק ומתפרץ- להפסיק לדבר איתו לאלתר עד שתגיע התנצלות. ממש כאילו הוא לא נמצא בבית. זה כולל גם כביסה וניקוי החדר, מצעים וכו'.
הוא יצטרך, כנראה, להפנים בדרך הארוכה שזה לא משתלם להתנהל בחוסר כבוד כלפי אלה שדואגים לו.
הפסיקי "לחפור", זה הגיל שבו חשאיות, פרטיות מקבלים חשיבות עליונה מבחינתם ויש לכבד זאת. את הכסף שלו הוא רשאי לבזבז כאוות נפשו, זכרי שבדרך שבה הוא מתנהל, מהר מאוד לא יהיו לו מקורות הכנסה ואז הוא יפנה אלכם. בנקודה זו יהיה עליו לשנות את התנהגותו ,ולא אין הכנסה!!!!!
צאי מהמקום של מעורבות רגשית כלפיו. הוא זקוק כרגע לאימא מרוחקת, נחושה וללא פשרות. רק כך הוא יכבד אותך וכשזה יקרה תוכלי להחזיר את החמימות שכל כך חשובה לך.
שוב אני ממליץ לפנות לאימון הורים, גם אם בן זוגך לא מעוניין, נראה לי שזה יכול לעזור לך מאוד. תקבלי את הכלים הנדרשים כדי להתמודד איתו בהצלחה ולהבטיח את עתידו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה28/07/2010אייל שלום רב.
אני באמת מנסה להפנים וליישם את המלצותך ..אני מניחה לו שיעשה כרצונו (עבודה ,חברים, ביזבוזים וכו'..)והוא מצידו נהנה מהעניין שאני לא מגבילה אותו להגיע ישר מעבודה הביתה כך שכל ערב הוא מגיע כמעט ב2 ..לפעמים קשה לראות זאת מהצד ולא להגיב אבל הבנתי שכך בונים עצמאות!!! (לדבריך)
אבל..ואבל גדול יש בעיה רצינית שאני צריכה עצה בשבילה ..לפני כמה חודשים הוא הגיע שיכור הביתה כמובן אחרי כל בילוי כשהוא מגיע הוא ניגש להעיר אותי שאהיה רגועה שהוא בבית ובאותו הערב הוא ניגש אמר לי אמא אני שיכור אני צריך עזרה קמתי טיפלתי השכבתי לישון ומיררתי בבכי..למחרת כשהוא קם הסברנו לו כמה מסוכן העניין וכמה שזה מיותר ויכל לגמר אחרת..הוא אמר לנו אני מבטיח לכם לא אחזור על זה אני את הלקח שלי למדתי!!
ושוב אתמול חבר הביא אותו ממסיבה הביתה פשוט גמור!!!!! מקיא חיוור פשוט סמרטוט.. למה?איך אפשר להפסיק עם זה ?
אני פוחדת שזה יהפוך להרגל שתיית האלכוהול הכסף זמין בפיצוציות מוכרים ללא הבחנה רק להתפרנס איך אני אמורה לגונן מפני זה ???
תודה וסליחה על המגילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסויה
אייל קנדינוף28/07/2010שלום שוב
את מעלה בעיה קשה ביותר שיהיה קשה מאוד לעזור ללא עזרה מקצועית לאורך תהליך מובנה.
בגדול את מתארת מצב שבו אין גבולות בוררים של מה מותר ומה אסור ומה יקרה אם וכאשר הגבולות נפרצים. בנוסף, אין אחידות דעת בינך לבין בעלך, מה שמקשה עוד יותר, זה יהיה לא אחראי מצדי להנחות אותך בנושא זה ללא הכרות מעמיקה של הבחור ובן זוגך, המלצתי היא לפנות בדחיפות לעזרה מקצועית בהקדם האפשרי.
בהצלחה
את מוזמנת לפנות אלי להתייעצות ללא התחייבות בטלפון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)