מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להתקרב לילדה שלירויטל17/07/2010
שלום
יש לי ילדה בת 16. ילדה יפה, חכמה,נראת מושלמת לאחרים בחוץ. בבית היא לגמרה אחרת: היא לא משתפת אותי בשוש דבר מה שעובר עליה, על כל שאילה שלי התשובה היא "עופי" ו"לכי".בזמן אחרון היא עושה גם דיאטה קיצונית והמשקל שלה היגיע ל59ק"ג ו1.77מ'.
היא לא מוכנה להקשיב לי בכלום, אני מנסה להבליג על כל העלבון שאני חשה אבל נורא קשה לי, כואב לי נורא וכנרא שאני נכנסתי לדיכאון מזה. הקשר עם אבא שלה הוא גם לא טוב, גם הקשר שלי איתו עובר תקופת משבר בלשון המטע.
אני כל הזמן מחפשת הקירבה איתה, קונה לה דברים ואפילו לא מקבלת תודה.יש לה חברים, הציונים שלה עד עכשיו מעולים,אין טענות בכיוון הזה. הקשר עם המשפחה לעומת זאת מתפורר מיום ליום ואני חסרת עונים.אנחנו פונים עכשיו לפסיכולוג, דיאטטנית אבל לא בטוח שהיא תשתף פעולה.
אולי מישהוא יכול לעזור .אני מרגישה שאני מעבדת את המשפחה שלי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרויטל
שלי ורדי17/07/2010שלום רויטל,
קודם כל טוב שהבת שלך מתפקדת בהתנהגות מחוץ למשפחה וגם בלימודים. ההתרחקות ממך יכולה לייצג כמה בעיות, אין לי מספיק מידע, אל חשוב שתדעי שסיבה אחת של התרחקות היא דוקא הצורך של בתך להיפרד ממך, מהוריה בכלל, ולבנות זהות נפרדת . ככל שהקשר הפנימי חזק יותר קשיי הפרידה, הכעסים והתסכולים כלפי ההורים גבוהים יותר. את צריכה לשמור על קרבה, וזה את עושה אך לא יותר מדי, צריכה להגיד לה שזה בסדר מצידך אם יש לה דברים פרטיים לשמור לעצמה, כל צריך ורצוי שיהיה לה, אך נראה לך שאתן לא צריכות לאבד לגמרי את הקשר. את צריכה לבדוק את עצמך האם את חונקת מדי, רוצה לדעת הכל, מחפשת שליטה מוגזמת עליה, ולהרפות בהתאם. זו תקופה כזו , אחר כך המתבגרים משתנים, עוברים את הסערה והבלבול ומתקרבים שוב להורים.
את משכירה שיש בעיות בינם לבין בעלך, אולי לקושי זה בת מגיבה, אולי חוששת מהמשבר, אולי לוקחת צד של אחד ההורים?
לגבי הדיאטה, טוב שאתם פונים לכל אנשי המקצוע שהזכרתם, מוטב שתיגשו לדיאטנית המומחית לבעיות אכילה למתבגרים. יש הבדל תהומי בין דיאטנית רגילה לדיאטנית מומחית ,דיאטנית רגילה עלולה להזיק גם... לגבי הדיאטה הקיצונית, צריך לפעול מהר ולא לאפשר לה, צריכה רופאת מתבגרים , בדיקות דם, פיקוח אל תאפשרו המשך של דבר כזה, כדי כחס וחלילה לא תיכנס לבעיות אכילה. הפרעות אכילה יש לה אלמנט התמכרותי ולזה קשורה גם גנטיקה, עד כמה נטייה יש לבת שלך להתמכרות. זה אי אפשר לדעת מראש.
אני לא יודעת כמה זמן היא בדיאטה ואם היא ממשיכה לרדת, גם לא יודעת כמה הBMI שלה אך אם זה ממשיכה לרדת, צריך גם שיהיה פסיכיאטר בתמונה.
טוב שאתם פונים לפסיכולוג, שוב כדאי פסיכולוג עם מומחיות בהפרעות אכילה למתבגרים, טיפול משפחתי עוזר גם מאד במקרים אלה, אפילו יותר מטיפול פרטני. אני חושבת שאתם צריכים טיפול משפחתי. אם אין שיתוף פעולה מצידה לטיפול משפחתי/פרטני אל תוותרו אתם ההורים לטיפול משפחתי/זוגי. בכל מקרה אם היא לא משתפת פעולה עם דיאטנית אין מה להסס, צריך לפנות לרופא המשפחה, וימליץ לכם על מרכזים להפרעות אכילה. דבר אחד בטוח: לא לוותר לה באכילה, גם אם זה בכוח ובאיומים על אשפוז (יש אשפוזי יום להפרעות אכילה גם)כי הפרעות אכילה יש להן נטייה להידרדרות . התזמון של הפסקת הדיאטה ותחילת הפיקוח על התפריט שלה מאד קריטי. גם אם זה על חשבון הידרדרות נוספת ביחסים...
בהצלחה,
תכתבי לי שוב אם את צריכה עוד משהו
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרויטל-יש לי בעייה מאוד דומה לשלך
אמא למתבגרת30/07/2010אני מזמינה אותך להתכתב איתי בנושא
ונדבר מלב ללב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)