מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה חברתית קשהיעל11/11/2007
מזה שנה שבני בן ה-12 סובל מבעיה חברתית קשה. מעט החברים שהיו לו אינם רוצים בקשר עימו הם אומרים שהוא ילד טוב, אך חנון וכו (והוא ממש לא כזה הוא ילד מאוד מעודכן מבחינת מוסיקה ואופנה והיו מקרים שהוא הכניס אופנה חדשה לכיתה ), הוא נתון ללעג וירידות מצד בנים בכיתתו. חברו "הטוב" מאז ימי הגן בגד בו מאז בכל פעם שמצא חבר חדש ובכל פעם שהוא ננטש, הוא מחפש את חברתו של בני שמקבל אותו תמיד בשמחה ובנאמנות. בני ילד יפה ובין הבנים הגבוהים בכיתה, חביב על מבוגרים בשל נימוסיו, אינו יודע להציק ולפגוע ותמים מאוד. הוא אוהב להשתתף בשיעורים בכיתה וגם זה בודאי מושא להצקות. הוא מאוד חברותי , אך לצערי ללא משוב. מזה שנים שילדים אינם מתקשרים אליו, ומעט הקשרים החברתיים שהיו לו היו תמיד ביוזמתו.אמו של חברו "הטוב" היתה חברתי מזה שנים וכשבנה הציע לילדים נוספים לעשות דבר חמור בבני וסיפרתי לה על כך, ציפיתי שתטפל בענין, אולם בנה, הכחיש והודה רק שהציק לו, והיא למרות שהרגשתי שמאמינה לבני כי מכירה את תמימותו, התנפלה עלי ועל בני בצרחות איך העזנו לטפול על בנה בבחינת "להרוג את השליח".
הצרה היא כשאני פונה למדריכים בחוגים שהוא הולך אליהם שנים ולמורים ומבקשת שיאמרו לי בכנות האם יש בעיה בו שמושכת אליו אש וזלזול והרבה פעמים התעלמות, מבטיחים לי שאין בו כל פגם ושהוא ילד מאוד תמים, טוב ושאוהב לעזור. גם הילדים בכיתה תמיד כותבים עליו שהוא ילד טוב שמוכן תמיד לעזור.מחנכת הכיתה אינה מבינה את הבעיה וטוענת שהיא אינה רואה שיש לו בעיות חברתיות. בני אינו משתף פעולה כשאני רוצה לפנות למורה בנושא ומכחיש כי יש לו בעיה חברתית (מתוך בושה), אבל פעמים רבות מספר לי את הדברים ביזמתו. יש לנו יחסים מאוד גלויים וטובים והוא מספר לי אפילו על אהבות שלו ומתייעץ עימי בכל דבר כמעט.
כשהוא מציע למישהו ללכת איתו למשל לסרט או לקניון, הוא יכול לזכות לתגובה "כן, אני הולך אבל לא איתך". כשהוא מבקש ללכת למישהו, בדר"כ כללל הוא נענה בשלילה או ב"X כבר בא אלי" .
הלב שלי נשבר.גם כשהוא מזמין תמיד לילדים יש תירוצים ואם כבר מישהו בא ואומר בסוף שהיה לו כיף הוא לא יוזם קשר בחזרה ולא תמיד מקבל את יזמתו של בני. מורה קודמת שהיתה לבני טענה שזה בגלל שבנים בגיל הזה מעריצים כח ויעדיפו את הבן המפריע בשיעורים והאלים על פני הילד "הטוב". גם כשהוא חולה ומבקש שיעורים הרבה פעמים קשה לו לקבל אותם והוא נאלץ לטלפן לבנות הכיתה שנותנות לו את השיעורים ברצון.מה אני יכולה לייעץ לו על מנת שיהיו לו חברים, או לפחות חבר אחד טוב פחות או יותר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי יעל
ענת זפרני16/11/2007עצוב היה לי לקרא את התיאורים שלך על שנים של דחייה חברתית ובגידה.
על פניו מה שאת מתארת הוא חריג.
אסביר- -
גם אם בנך הוא "ילד טוב" יש כאן איזו שהיא בעיה של "מעבר" כלומר - לי נראה שקשה לו לקרא את הסביבה, להגיב נכון כשצריך, ויתכן שבשל חוסר המסוגלות החברתית הוא זוכה להצקות.
אני מציעה לך לחפש לילד פסיכולוג קליני שיאבחן את מצבו ויתן לו כלים להתמודדות עם החברה.
כמה שיותר מהר יותר טוב - על מנת שיהיו לו חוויות של מסוגלות חברתית טובה.
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ושאלה על פסיכולוג קליני...
יעל18/11/2007תודה רבה על תשובתך. האם במסגרת פנייה לפסיכולוג קליני ניתן לפנות אליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפסיכולוג קלינה
ענת זפרני20/11/2007היי יעל
אני לא פסיכולוגית קלינית
אני מרצה לפסיכולוגיה מורה לפסיכולוגיה ומנחת קבוצות הורים
אני מקבלת בקליניקה רק למטרות ייעוץ וההדרכה
הדרך הכי טובה היא דרך קופת חולים משני טעמים
1. הפסיכולוגים שם רשומים באגודת הפסיכולוגים הארצית (יש להם רשיון)
2. השתתפות במימון הפגישות
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)