מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גבולותאסתר01/08/2010
שלום
יש לי בת מתבגרת בת 15.5 מקסימה תלמידה טובה אחראית עוזרת בבית לא מתחצפת גם ברגעים של ויכוח וכעס אנחנו ומלבנים את הנושא ביחד היא משתפת אותי בחויות וארועים ,שואלת מתיעצת ,
הויכוח התמידי שלנו הוא סביב מתי צאת הבית ומתי לחזור ? ומסיבות במועדונים .
אנחנו מגבלים אותה בתדירות ל 2-3 פעמים בשבוע בימי החופש ופעם אחת לזמן הלימודים .
וכן בזמנים יציאה מהבית מקסימום בשעה 10 בלילה ולחזור 2.30 - 300 למרות שהיינו מעדפים שתחזור מוקדם יותר ,ובאשר למועדונים היא רשאית לצאת רק למועדון בקרבת הבית כאשר רוב הילדים הם בני השכבה שלה כלומר אוכלוסיה מוכרת .
יש לנו קושי בנדון בגלל שהורים של החברות לא מגבילים בזמנים והם חוזרים בין השעות 400-5-00 בבוקר יוצא איפה שהיא נאלצת לחזור לבד במונית או אני יוצאת להחזיר אותה .ואני מודעת לכך שזה יוצר קשיים .אני אישית סומכת עליה ואין לי בעיה שתחזור עם חברותיה .בעלי מתעקש שתחזור עד 300 ולא דקה אחרי ,זה ויכוחים שמתנהלים כל פעם מחדש וגורמים למתח וכעס בני לבין בעלי ועוגמת נפש לילדה .
דבר נוסף שאיני מסכימה איתו שהוא מתנה את היצאה שלה לבילוי בכך שהיא מתעוררת עד שעה 11 ההסבר לכך "שלא תשרוף את כל היום בשינה " וזה כולל גם אם מגיעות חברות לישון אצלה ,הן מתעוררות והולכות הביתה .האם זה נורמלי ?הגיוני ?מה לעשות ?ישבנו בעבר ודברנו והוא אינו מוכן להתפשר בכלום ,יש לו משפט קבוע "מוטב שהיא תבכה עכשיו במקון שאני אבכה אם יקרה לה משהו "
זה נוגד את תפיסת עולמי ואת הדרך עליה גדלתי שהטילו עלי אחריות לכלכל את מעשי תוך הדרכה ודיאלוג .
לתשובתכם אודה
אסתר סיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות
אייל קנדינוף02/08/2010היי אסתר
יהיה כדאי להסביר לבן זוגך שבשלב מסוים הגישה שלו תביא את בתך למצב שבו היא תתחיל להתמרד ביתר שאת.
הכפייה שהוא מפעיל לא מומלצת וזה יחזור אליו כבומרנג מאחר ובתכם מתבגרת ויגיע הרגע שבו היא תפרוס כנפיים ותעזוב. במצב העניינים העכשווי היא תרצה לוותר על הקשר עם אביה וייווצר ריחוק.
כפייה בכל מצב היא לא מומלצת, יש להגיע להסכמות תוך וויתורים הדדיים שמצד אחד מאפשרים לבתך להרגיש "מנצחת" ומצד שני מקנים לבן זוגך את תחושת הביטחון שכל כך חשובה לו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)