מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 11רק אמא11/11/2007
שלום,
ביתי בת ה- 11 היא ילדה מקסימה. נבונה, יפה ובעלת עומק יוצא מגדר הרגיל לגילה (אמהות של חברות שלה מאוד מאוד אוהבות אותה ומעריכות אותה מאוד). עד לפני מספר חודשים הייתה בין המקובלות של הכיתה (לא מנהיגה - רק מאוד רצו את חברתה, היא מצידה תמיד העדיפה להיות בחברת חברה אחת או שתיים - היא לא אוהבת "עדר"), היא ילדה חזקה בעלת חוסן נפשי, שמנתחת (בפני בלבד) את חברותיה בצורה בוגרת מאוד הנפליאה אף אותי על היכולת הזו שיש לה. רק שבחודשים האחרונים חל מהפך, מאחת המקובלות בכיתה, היא הפכה לילדה שפחות מעוניינים בחברתה, ופחות ופחות מתקשרים אלינו הביתה על מנת ליצור מפגשים (פעם צילצולי הטלפון בבית היו כמעט רק עבורה). דבר זה מאוד מפריעה לה והיא ממש אומרת שהיא הייתה רוצה להיות מקובלת יותר ושיזמינו אותה יותר (מה שנקרא להיות עם החברה). אני יודעת שהציפיות שלה מחברות הן גבוהו מאחר שהיא מתייחסת לחברות כערך עליון ומאוד קשה לה עם חוסר נאמנות והקפיצה מחברה לחברה.... אנחנו בבית מסבירים לה (היא בת יחידה) שככה זה בגיל הזה ומנסים לחזק אותה ואת מה שהיא, ובכל זאת לא קל לה... אני יודעת שהיא ילדה רצינית ודיי עצורה, כשאני רואה את חברותיה מקפצות אחת לקראת השניה והיא לא חלק מזה, ליבי נחמץ וכואב לי מאוד על כך.... איך אוכל לעזור לה לעבור תקופה קשה זו עם מינמום כאב (שהרי הכאב הוא חלק מהבגרות שלהם). אני יודעת שיש פער אצלה בין הבגרות הריגשית לבגרות ה"מינית" (בוגרת ריגשית מאוד, "מינית" לגמרי לא).
אני מקווה שמיציתי בכללי את העניין מאוד רוצה לעזור לה... לא יודעת איך. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק בת 11
ענת זפרני16/11/2007שלום לך,
תראי
אחד הדברים שחשובים לנו הוא לוודא שלילד יש "מסוגלות חברתית", כלומר - את היכולת להתערות בחברה ולהשיג לעצמו חבר או שניים.
מאחר ובתך היתה פופולרית ויש לה עדיין פה ושם חברות ומפגשים חברתיים, עולם התוכן שלה עמוק וכו' - לא הייתי דואגת לה.
הכי חשוב בעיני - להדגיש בפניה את הזמניות של העניין
הכל נורא זמני ועל פני הרצף של הגדילה - זוהי תקופה ממש קצרה
קחי אותה פעם בשבוע לבילוי איתך
חפשו ביחד חוג (אפילו קצת רחוק ממקום מגוריכם) שבו היא תוכל להכיר חברות נוספות
וחכו עוד שנה הן ממילא עולות לחטיבת הביניים וה כ ל משתנה
אם תרצי ייעוץ נוסף את מוזמנת להתקשר
050-7928420
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)