מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה דחופה.....לוליטה03/08/2010
בני בן ה-15 ברח מהבית לאחר ריב מאוד רציני הריב הוא עם שנינו גם בעלי וגם אני נגדו.
הוא חזר לאחר יומיים וחצי.
הרקע לריב (בקווים דיי כללים) הוא רצה לצאת בערב הריב ושאל אם אפשר לי לא התאים שהוא ייצא באותו ערב ספציפי ואמרתי לו, לא במקרה גם לא נתתי סיבה מפורטת הוא לא קיבל זאת ואמר שחבריו מחכים לו ואין לו כוונות לאכזב אותם, כאן התעצבנו כי בעצם באתה לבקש רשות אבל לא משנה מה תהיה תשובתינו אתה בכל מקרה מתכוון לצאת, כאן התפתח ריב שירד לפסים מאוד לא נעימים והוא עזב את הבית וחזר אחרי יומיים וחצי.
יש לציין שבמהלך השנה כל הריבים שלנו איתו תמיד סבבו סביב הבילויים והיציאות כי בסה"כ הוא ילד מאוד חכם ותלמיד יחסית טוב והוא לא ילד פרוע הוא מה שמכנים גם המורים מין קונדסון שרוצה להראות שהוא ליצן, בדחן וילד שאוהב לעזור לכולם וכולם אוהבים אותו, אבל צריך תמיד להגיד את המילה האחרונה בכל מקום גם בבית וגם בחברה..
ואנו כהורים משתדלים לא להחסיר ממנו דבר , אם זה בגדים, אהבה, אוכל, נייד הכי חדיש, מחשב מתי שרוצים, נסיעות לחו"ל ובילויים.
הוא יודע שיש בבית גבולות שאסור בהחלט לעבור עליהם כמו שעת חזרה מבילויי או לבקש רשות לצאת או לדבר בכבוד לבני הבית והוא תמיד מנסה אותנו וכאן כמובן מתפתחים ריבים.
מעבר לרצון שלנו ההורים בעזרה חיצונית והכוונה להמשך, השאלה איך נוהגים אם הנער עכשיו, איך מדברים אליו ? וכמובן בעלי דורש שייבקש סליחה והנער בכלל לא בכיוון הוא לא חושב שהוא טעה. מה עושים ? זה מאוד דחוף לי ולבעלי, צריכה עזרה בהולה.
תודה לוליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללוליטה
שלי ורדי03/08/2010שלום לך,
את מתארת קונפליקט לכאורה שכיח בין הורים לילדים, על אישור יציאה לבילוי שבמקרה שלכם מסתיים באופן קיצוני בבריחה של הבן מהבית לכמה ימים. יש משהו נוקשה בתקשורת וביחסים הנתפסת על ידו, אולי גם על ידכם, ההורים כבלתי נסלחת ובלתי מתפשרת. אני לא חושבת שזה נכון להמשך הקשר להתעקש על סליחה מצידו, החשוב הוא שהבן שלכם יבין בשלב מסוים את חומרת מעשיו גם כשמדבר אליכם באי כבוד או בורח מהבית - (דבר כשלעצמו מדאיג מאד- האם אתם יודעים איפה הוא לן באותם ימים)?
אך עצם הבריחה שלו מרמזת על המתחולל בתוכו - קשה לו להיות בקונפליקט אתכם, אולי הוא חושב שאתם לא תסלחו לו מהר כשיחזור מהבילוי שאסרתם עליו אותו , או שמנסה לזעוק אליכם שבתקשורת אתכם קשה לו מדי. אני מציעה לגשת לייעוץ משפחתי, לא להפיל את כל האשמה על הקשר עליו ,אלא גם עליכם ולהימנע ממשחקי כבוד, כמו להתעקש על סליחה וכו'. כדאי לדבר אתו בגובה העניים, ולהבין בתוך עצמכם למה אתם אוסרים עליו יציאות מסוימות, ולהסביר לו זאת. אפשר גם להודות בטעויות, זה תמיד מנחם את הצד השני וגורם לו להתפשר ולהתקרב. הוא צריך להבין מה מקור הסירוב, הרי הוא בן 15 וזה חופש עכשיו, גם לי לא מובן למה צריך להישאר בבית....
את אומרת כי סה"כ את סומכת עליו, הוא תלמיד ובחור יחסית אחראי, לפחות מגיע לו מקסימום הסבר על איסורים כאלה או אחרים. הוא לא תמיד חייב להבין ולהסכים אך מצידכם חייבים לו מקסימום הסבר ונימוק.
רק כך ומתוך כבוד הדדי ייתכן ויתחיל להתפשר לפעמים ולקבל גם את עמדתכם. נדמה לי כי המאבק ביניכם ובינו הוא לא על יציאות אלא יותר על שליטה והוא תופס זאת כניסיון להגביל את החופש הפרטי שלו ללא סיבה מוצדקת. תחשבו על זה....
בהצלחה בהמשך,
ורדי שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
לוליטה05/08/2010שלי שלום !
תודה על ההכוונה שלך, אנו חיכינו מעט שהרוחות קצת יירגעו לאחר שחזר ואז ניהלנו איתו שיחה אין לי מושג מאיפה האינטואיציה שלנו אבל רק לאחר שיחתנו איתו יצא לי לקרוא את דברייך בפורום ואז הבנתי שפעלתי נכון בשיחה, העלתי בשיחה את הבעיה של למה ואיך קרה וכמו כן היינו בעלי ואני הבוגרים שפנינו אליו בבקשת סליחה על הידרדרות הריב, הוא היה מאוד מופתע וכתוצאה מכך ביקש גם הוא סליחה ומכאן המשכנו לדבר ולהגיע להסכמים שכוללים בראש ובראשונה כבוד הדדי ביננו (בין שלושתינו) ושייזכור שבבית הזה יש כללים מסויימים כמו גבולות ובמיוחד שיידע שיש אפשרות למצא ערוץ תקשורת פתוח בין שלושתינו על מנת לנסות למנוע התפרצויות ברמות שהיה, כמו כן נתנו לו להבין עד כמה הכל נובע אך ורק מדאגה אליו ואהבה ממש הזכרנו לו במילים כמה אנחנו אוהבים אותו וחושבים שהוא ילד טוב במקרה הזה כבר נער ושאנו הוריו רוצים אותו בבית איתנו חיבקנו אותו חזק בתקווה לרגיעה גם אם היא זמנית אבל שיידע שהכל זה אהבה ואיכפתיות ודאגה.
תודה לוליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהללוליטה
חסרת אונים13/08/2010הייתי מוכנה להיות עם בעיה כמו שציינת. אני מחכה שהבן שלי יצא עם חברים איזה עולם הפוך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)