התפתחות החזה- בעיה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התפתחות החזה- בעיה.
    שירה
    04/08/2010

שלום,
    אני שובל, בת 16 וחצי.
    יש לי בעיה שממש מטרידה אותי ואין זמן שאני לא חושבת עליה- החזה שלי.
    בחטיבה שכל הבנות כבר התחילו להתפתח אני עדיין נשארתי כמו ילדה קטנה.
    הייתי הכי נמוכה ובלי חזה, ואם מישהו שלא מכיר אותי היה רואה אותי הוא היה חושב שאני עדיין ביסודי.
    התחלת תיכון- חלק חשוב וקשה בחיים הן בלימודים והן מבחינה חברתית ואני נכנסת לשם כילדה קטנה שלא נראית בכלל לגילה.
    אני חושבת שרק באמצע כיתה י' התחילו לי אולי איזה ניצנים קטנטנים וגם זה כלום.
    אין לי אפילו חזיות.. אני הולכת עם גוזיות.. למרות שנראלי שאם אני אקח את החזיה הקטנה זה אולי כן יכול להתאים לי, אבל אני לא רוצה לומר לאמא שלי ואמא שלי בעצמה לא אומרת כלום.
    אני עכשיו עולה לכיתה י"ב ואני פשוט לא נראית כמו שמיניסטית.
    אני לא מבינה את זה, החזה שלי ישאר לעד כניצנים?
    וגם כרגע הוא לא שד שנופל על הגוף, הוא כזה כמו משולש שעומד ולא נופל על הגוף..
    זה ממש מעצבן אותי, כי מה כבר ביקשתי את הדבר הטבעי שיש לאישה?
    חזה זה דבר טבעי שיש לאישה אז אני לא מבינה למה לי אין אותו.
    והקטע הוא שגם לסבתא שלי, לאמא שלי ולשתי האחיות שלי יש חזה גדול, ככה שבעיקרון גם לי אמור להיות חזה גדול, אבל אני בת 16 וחצי ועוד אין לי כלום!
    יש עוד משהו, יכול להיות שזה קשור לזה או הסיבה לזה.. אני לא בטוחה אבל ארשום בכל זאת:
    בחטיבה בגלל שהייתי נראית ממש קטנה לגילי, אמא שלי לקחה אותי לבדיקות לבדוק אולי חסרים לי הורמונים וכאלה.
    עשינו בדיקת כף יד וזה הראה שהעצמות שלי קטנות מהגיל האמיתי שלי בשנתיים אולי אפילו יותר.
    בסופו של דבר, הכל היה תקין אצלי ולא מצאו סיבה למה אני קטנה כל כך.
    אז השאלה שלי היא- האם בגלל זה שהעצמות שלי בעצם קטנות בשנתיים מהגיל שלי זה אומר שאני אמשיך להתפתח ויכול להיות אפילו שיגדל לי החזה?
    כי אם אני עכשיו בת 16 וחצי, אני בעצם בת 14 וחצי ואפילו פחות.. אז.. אני פשוט כבר לא יודעת מה לחשוב.
    מה כבר ביקשתי? להיות נערה ואישה רגילה.
    אם זה חשוב, אז קיבלתי את המחזור בחופש בין כיתה ח' לט' היה לי איזה פעם אחת-פעמיים ואז הפסקה של איזה יותר משנה
    ועכשיו יש לי מחזור כל חודש במשך 6 ימים אבל הוא עדייו לא סדיר.
    פעם אני מקבלת בתחילת חודש, וחודש אחרי זה רק באמצע החודש, וחודש אחרי זה איזה 10 ימים אחרי החודש הקודם..
    האם זה נורמלי?

אני מאוד מקווה שתענו לי ותתנו לי תשובה.
    אני כבר לא יודעת מה לחשוב ומה לעשות.
    זה נושא שממש מטריד אותי כי מה בסך הכל ביקשתי, ביקשתי את הדבר הטבעי לאישה ואפילו את זה אין לי..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התפתחות החזה- בעיה.

הוספת תגובה

• לשובל

שלי ורדי
    04/08/2010

שלום שובל
    זה אכן מטריד, יכול להיות שתהיה התפתחות עדיין, וגם אולי תקבלי עוד גובה אך את התשובות הטובות יתנו לך רופאים ופחות פסיכולוגים. לגבי המחזור, עד כמה שאני מבינה הוא בסדר גמור, יש נשים שאצלן זה לא סדיר כל החיים, ואת מקבלת כל חודש וזה טוב. אני חושבת שתאזרי אומץ ותדברי עם אמך שתיגשו לרופא, שם תקבלי את התשובות. קשה לך כי את גם לבד עם זה ואף אחד בית לא נראה מוטרד חוץ ממך...
    לדעתי כן כדאי לך לקנות חזייה קטנה, אולי עם מילוי כדי שתיראי יותר נשית. מגיע לך בגיל 18 לרצות להראות יותר נשית בעתיד כשתהיי בוגרת, אם החזה לא יתפתח, יש ניתוחים פלסטיים היום שמסדרים את העניין.

כל טוב,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו