מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיה קשה...מישהי..12/11/2007
הי,
ראיתי את העצות שאת נותנת ב"יש לי שאלה" בערוץ קשת והבנתי שאת נותנת עצות טובות אז..
אני בת 11 וחצי,כיתה ו',ואני כבר מתבגרת.
אמא שלי לא ממש שמה לב לזה אבל אני יודעת כבר הכל על התבגרות כבר מגיל 9.
כמה שאלות:
1.איך לבקש מאמא גוזיה?
2.מה לעשות בנוגע להפרשות,יש לי הפרשות כבר 3 שנים!
3.מותר לי להכנס על אתרים על גיל ההתבגרות?זה אסור?
4.מתי בנות מקבלות מחזור?יש סיכוי שאני אקבל השנה,כי לפני חדש בערך הייתה לי טיפת דם על התחתונים,זה מחזור?
תודה לכל מי שיענה לי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
אנונימית13/11/20071. את הרי יכולה לקנות גוזיה בלי לקבל אישור מאימך- חשבת על זה? זה לא שזה דבר אסור...
4. בדרכלל אומרים שבנות מקבלות בממוצע בגיל 12.5-13
2. או תלכי לרופא נשים או תיקני נראה לי בבית מרקחת יש כמה תרופות (למשל ליקוניאה (אני לא זוכרת ממש איך קואים לזה))* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה זה גוזיה?
לילי13/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
רק אמא15/11/2007חמודה, אני מבינה שאין לך "דיבור" עם אמא שלך בנושא. בכל זאת, כאמא, אני מציעה לך שתנסי לדבר עם אמא שלך, את אפילו יכולה להציעה לה שתלכו יחד לקניות ובדרך זאת תובילי אותה לחנות המוכרת גוזיות (היום כמעט בכל חנות בגדים יש גוזיות), מה גם שאת יכולה לומר לה באופן ישיר שכמעט לכל הבנות הכיתה יש גוזיות וגם את מענויינת בגוזיה (גם אם ה"ציצים" לא ממש צמחו עדיין). יש הורים שמובכים מהנושא ולא יודעים איך ילדיהם יגיבו לשיחה בנושא, לכן את יכולה להיות היוזמת ואולי תגלי שלאמא שלך יש עניין רב לשוחח איתך והיא רק לא יודעת איך להתחיל, אם לך אין בעיה לשוחח איתה, זה יהיה נפלא ובכך תפתחי נושא שהוא רק שלך ושל אמא שלך.
והכי חשוב שתדעי הוא זה שגם אם אמא לא ממש מדברת, היא האמא שלך והיא תמיד תהיה שם בשבילך.... ככה זה עם אמהות...
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשביל מה צריך גוזיה?
אנונימית15/11/2007עם החזה עוד לא התחיל לגדול? ליופי או לבטחון עצמי(יעני אני כבר בוגרת יש לי גוזייה) או בשביל מה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי ליאן
ענת זפרני16/11/2007בואי ננסה ביחד לחשוב על כמה פתרונות:
הכי נכון זה לדבר בצורה פתוחה, אם אמא שלך לא שמה לב להתפתחות המינית או שהיא לא מודעת לצורך שלך כרגע (אולי כי נראה לה שעוד לא התפתחת) הייתי מציעה לך לקחת אחריות ולהגיד:
"אמא, בשיעורי ספורט כל הבנות בכיתה לובשות גופייה קטנה מתחת לחולצה - גם אני רוצה" וזהו!!
דרך נוספת:
לבקש מחברה טובה שתשאל אותך ליד אמא "מה אין לך גוזיות?" ובצורה הכי אגבית תשאלי את אמא שלך "אמא מתי נקנה?"
דרך נוספת
לכתוב מכתב ובו להסביר שאת מתביישת ואת צריכה כמה דברים: גוזיה ומגן תחתון.
לגבי ההפרשות
איזה סוג הפרשות - מאוד חשוב לאבחן
נסי לאמר לאמא שיש לך "כמו פיפי" בתחתונים מדי פעם ואת לא יודעת מה זה והיית רוצה שהרופאה תבדוק.
אין לך מה לחשוש מהבדיקה זה מאוד לא מביך מדובר על לקחת דגימה (כמו משטח גרון) לשלוח למעבדה ולבדוק אם מדובר בהפרשה רגילה או בדלקת שמצריכה טיפול.
אשמח לדבר איתך בטלפון אם מתעוררת כל בעיה שהיא
050-7928420
אנא עדכני אותי
יום נעים
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי מה שענת רשמה..
מישהי..16/11/2007ההפרשות שלי היו עד לפני כמה חודשים בצבע צהוב\לבן ולבני כמה זמן הם הפכו לשקופות וכיום אין לי יותר..
אמא שלי לא יודעת שאני יודעת מזה גוזיה ומחזור והכל,היא חושבת שאני עדיין ילדה קטנה,אז אני צריכה דרך עקיפה יותר.
אבל בכל זאת,תודה לכל מי שרשמה תגובה וטרחה לקרוא את המגילות שלי!
בי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגוף שלך מתכונן
ענת זפרני20/11/2007לקראת קבלת הווסת יש הפרשות בהתחלה לבנות צהובות ואז ביום קבלת הוסת ההפרשה חומה
הגוף "מתאמן" ואת חייבת לתפוס אומץ לכתוב או לדבר עם אמא
תהיי את הגדולה והאמיצה מבין שתיכן
לפעמים הילד "מעורר" את ההורה לפעולה
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)