מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חרדותחסרת אונים13/08/2010
אני אמא ל- 2 ילדים בגיל ההתבגרות הבן בן 17 ובת 15
לבן יש חרדות והוא מקבל פלוטין 1 ביום20 מ"ג (מזיע בחברה נמנע מיציאות חוץ מכדורסל) .
בעלי ואני עומדים לשוט בשבוע הבא ל- 4 לילות והבן ישאר עם הבת בבית.
לגבי הבת אני לא דואגת אך לגבי הבן אני נטרפת. מצד אחד הוא לא רוצה לשוט איתנו ומצד שני חושש מזה שישאר בבית לבד. למרות שביומיום אנחנו בעבודה והוא יכול להיות סגור בחדר עם המחשב ולא לראות אותנו בכלל. הוא אומר שהדאגה שלו זה האוכל כאילו שהוא מורעב.
אנשים אומרים לנו מה גיל 17 זה גדול מה יהיה כשהוא ילך לצבא והדאגה שלי שגם לצבא הוא יכול לא להתאים. מה אני אמורה לעשות כי בעיקר ההתמודדות היא שלי.
אין להם סבתא או סבא כך שחוץ משכנה ואחים שגרים לא כל כך קרוב אין לנו עזרה
מחכה לתשובתכם
בתודה
החסרת אונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאימא הדואגת
שלי ורדי13/08/2010שלום לך,
אני תוהה אם זו הפעם הראשונה שאתם נוסעים ומשאירים אותו לבד, זה באמת קשה להשאירו אותו כך עם החרדות שלו (האוכל שדואג עליו אולי מייצג את ההזנה ההורית על היבטיה הבסיסיים, הגנה ובטחון).
אך נראה לי מדברייך שהוא לא ,עומד על רגליו" שלא תשוטו, כך שייתכן ויהיה גם לטובה, החוויה להיות בלי הורים, להרגיש לחוץ אך גם להסתדר ולהתגבר לבסוף ולהבין שאפשר להתמודד גם לבד. בכל מקרה , הדודים צריכים להיות בקשר טלפוני, זה גם מועיל מאד למרות המרחק.
גם אם 4 הימים האלה יעברו בשלום אני מקווה שהוא מקבל טיפול פסיכולוגי, כי אם ל, הוא חייב את זה. כל ההימנעות החברתית (האם יש לו פוביה חברתית?) הגורמת לו להיות לבד רוב הזמן לא מוסיפה להתפתחות שלו ומקבעת את החרדות ותחושת השונות ואי שייכות.
תנסי ליהנות למרות זאת, יש גבול עד כמה ההורים צריכים ביום יום לשאת אחריות על הילדים. במישור הרגשי.דווקא אחד הקריטריונים לבריאות נפשית הינו ההפרדה הרגשית והעצמאות והתובנה שחלק גדול מהדרך לשינוי ולהתקדמות , הילדים צריכים לעשות לבד.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
חסרת אונים13/08/2010תודה על תשובתך המהירה. אכן, זו פעם ראשונה שאנו משאירים אותו עם אחותו הצעירה כשאנו נהיה מחוץ למדינה. לילה אחד כבר השארנו אותם לבד אבל היינו בארץ .הוא התחיל טיפול פסיכולוגי שבעקבותיו פנינו לפסיכיאטר שנתן לו את הכדור לחרדה אך יחד עם זאת, אני לא מבינה ממה נובעת בעיה זו, האם זה משהו אורגני או משהו בחינוך גרם לזה.לא שזה יעזור לבעיה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאמא חסרת האונים
שלי ורדי13/08/2010קשה לי לדעת ממעט הנתונים שיש לי את המקורות של חרדה זו, בדרך כלל יש שילוב של אופי חרדתי , כלומר גנטיקה ביחד עם חוויות חיים, או חינוך הורים, או הורים חרדתים בעצמם, . מה שחשוב זה להסתכל קדימה ולהבין מה יכול לעזור לו, קשיים בתפקוד הלימודי ובהישגים בכלל גם גורמים לחרדות אצל חלק מהאנשים. חלק מהתשובות תקבלו באמצעות הדרכת הורים אצל המטפל של הבן.
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתקף חרדה
חסרת אונים06/09/2010תחילה ברצוני להודות לך על ההכוונה . נסענו ואכן הילדים הסתדרו ועם כל החשש שהיה לי הכל עבר בשלום.
מאחר והבן הפסיק לקחת את הפלואטין על דעת עצמו לפני כחודש, ולמרות הסבריי שלא מפסיקים לבד ללא רופא , כשחזר לבית ספר, נתקף בהתקף חרדה ובנדודי שינה ונאלץ להעדר יום אחד מהלימודים.
כמובן, שהוא התחיל לקחת שוב את הכדור אבל יקח זמן עד שזה יתחיל להשפיע. בינתיים, אני לא יודעת מה לעשות איתו לגבי הלימודים. האם ללחוץ עליו שיעשה שיעורים (אני לא מבינה שום דבר מהכתב שלו מהמחברות שלו ומהדפים המפוזרים בתיק). עכשיו שהוא בתקופת חרדה האם להרפות? קבעתי פגישה עם המורה לשבוע הבא . הוא מבין שהוא צריך את הטיפול הפסיכולוגי שקודם סרב לקבלו. אבל בינתיים הפסיכולוגית בחופשה עד לאחר החגים.
איך להתנהג איתו , אנא תשובתך.
בברגת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביחס להתקפי החרדות
שלי ורדי06/09/2010שלום לך,
צריך לחכות בסבלנות לתחילת הטיפול אך ברור לי שהוא צריך טיפול ממוקד לחרדות , האם מקבל כזה טיפול ? ישנה מרפאה כזאת בבית חולים בלניסון למשל.
יש שיטות קוגניטיביות שנותנות תוצאות יחסית מהירות וממתנות חרדה, קשה להעלים אותה לגמרי. אין לי נתונים לדעת ממה זה נגרם לו, אך כן נראית לי שאלה חשובה שאתם ההורים צריכים פעם להבין ולתת לעצמכם תשובה, זה ישנה אולי את זווית ההסתכלות שלכם לבעיה ואל הבן.
מאחלת לך הרבה סבלנות ושנה טובה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
חסרת אונים07/09/2010תודה על התשובה אך לא הבנתי מה אנחנו כהורים , צריכים ללמוד, בקשר ליחס שלנו לבן .
עכשיו הבת שצעירה מהבן טוענת שאנחנו כל הזמן מרוכזים רק בו ולא דואגים לה וזה ממש לא נכון
איך להתיחס? אין עם מי להתיעץ כרגע כי הרבה יצאו לחופשה.
מה בנוגע לבית הספר, צריך לדעתי לספר את האמת , האם זה נכון? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדות
חסרת אונים06/09/2010תחילה ברצוני להודות לך על ההכוונה . נסענו ואכן הילדים הסתדרו ועם כל החשש שהיה לי הכל עבר בשלום.
מאחר והבן הפסיק לקחת את הפלואטין על דעת עצמו לפני כחודש, ולמרות הסבריי שלא מפסיקים לבד ללא רופא , כשחזר לבית ספר, נתקף בהתקף חרדה ובנדודי שינה ונאלץ להעדר יום אחד מהלימודים.
כמובן, שהוא התחיל לקחת שוב את הכדור אבל יקח זמן עד שזה יתחיל להשפיע. בינתיים, אני לא יודעת מה לעשות איתו לגבי הלימודים. האם ללחוץ עליו שיעשה שיעורים (אני לא מבינה שום דבר מהכתב שלו מהמחברות שלו ומהדפים המפוזרים בתיק). עכשיו שהוא בתקופת חרדה האם להרפות? קבעתי פגישה עם המורה לשבוע הבא . הוא מבין שהוא צריך את הטיפול הפסיכולוגי שקודם סרב לקבלו. אבל בינתיים הפסיכולוגית בחופשה עד לאחר החגים.
איך להתנהג איתו , אנא תשובתך.
בברגת שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)