מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה לעשות ?שרון16/08/2010
הי, קוראים לי מיכל ואני בת 13.
יש ילד בשכבה שלי שהתחלתי לחבב לפני חצי שנה. לא ממש אהבתי אותו בהתחלה, אבל יש בו את כל התכונות שאני אוהבת והוא גם נראה טוב.
היינו מדברים לפעמים פה ושם, ויוצאים עם כל החבר'ה.
לחברה מאוד טובה שלי היה חבר עד לפני משהו כמו שבועיים, שהיא נפרדה ממנו.
בזמן שהיה לה חבר, בהתחלה היא אהבה את חבר שלהאבל אחרי חודשיים בערך שהם היו ביחד, היא כבר לא אהבה את חבר שלה יותר ולא נפרדה ממנו כי היא פחדה שהוא יפגע ..
בזמן שהיה לה חבר, היא התחילה לחבב את אותו ילד שאני מחבבת...
אני לא אמרתי לה שאני מחבבת את אותו ילד.
עכשיו בזמן האחרון התחלתי יותר לדבר עם אותו ילד דרך המסנג'ר והוא ממש מצחיק אותי וכייף לי לדבר איתו, ואני מרגישה שאני מתחילה יותר ויותר לחבב אותו.
החברה הטובה שלי שגם מחבבת אותו ועוד חברה אחרת שלי כל הזמן אומרות לי שהן חושבות שהוא דלוק עליי כי הוא כל הזמן מדבר איתי וכותב לי דברים וכאלה..
והבעיה היא שחברה שלי שגם מחבבת אותו כל הזמן נפגעת אם הוא כותב לי דברים וכאלה..
אני לא יודעת מה לעשות ...
כי אני מחבבת אותו כבר הרבה זמן , ופשוט לא יצא לי לספר לה את זה כי גם בקושי הכרתי את אותו ילד אז, פשוט ידעתי פחות או יותר מה האופי שלו.
אני נורא רוצה לקדם את היחסים ביני לבין אותו ילד ולהתחיל ממש לדבר איתו שיחות יותר ארוכות וכאלה, אבל כל פעם שאני מדברת איתו אני מרגישה רגשות אשמה.
כי זאת חברה מאוד טובה שלי ואני לא רוצה לפגוע בה. אבל עבר הרבה מאוד זמן מאז שהיה לי חבר ומאז שתאהבתי , כי אני לא מתאהבת בקלות ..
ועד שאני מתאהבת במישהו אפשרי, שיש לי סיכוי איתו, אז גם החברה שלי מחבבת אותו...
מה לעשות ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרון/מיכל?
שלי ורדי20/08/2010שלום מיכל,
אני מבינה שאת מחכה זמן לתשובה, סליחה שוב...
אני דווקא חושבת שאת מאד הוגנת ומתחשבת בחברה שלך, אך עם כל ההתחשבות ,זה לא צריך למנוע ממך להעמיק את הקשר עם הילד. את לא "גונבת לה את החתן", עם כל הכבוד, אתן בנות 13, ומה לעשות שהחברויות חולפות לפעמים במהירות בגיל זה, אך ההתנסויות האלה בקשרים, בקרבה ובאינטימיות רגשית הן חשובות.
תשתפי את החברה ]שלך בכך ש"שמת עין" על הבן הזה לפניה אך לא אמרת כלום, זה לא דבר רע, לא כולם צריכים לשתף את כולם מיד בכל הרגשות המתעוררים בהם. תנסי פחות לשתף אותה בפרטי פרטים בשיחות בינך לבינו כדי שלא תרגיש שאת מתרברבת בפניה. את נשמעת לי מספיק רגישה, אם תישארי רגישה ומבינה אותה וחברה טובה בכל התחומים האחרים, היא תתמודד עם זה.בסופו של דבר כאן נבחנת החברות ביניכן, וזה לא משתמע שאת צריכה בגלל החברות הזו לסגת מקשר מתפתח באופן הדדי בינך לבין הנער. אם היא מקנאה מאד, זו בעייתה ולא בעיה בהתנהלות שלך.
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)