מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוצפהאבא נואש30/08/2010
בתי עולה לכיתה ח. בזמן האחרון היא מתחצפת אלי בצורה בלתי סבירה. אומרת שאני לא אבא שלה. דוחה כל קשר ונסיון מגע איתי. אני כמעט מתחיל להאמין שעשיתי לה רע אך לא מבין מה.
מה לעשות. האם להמשיך לחזר או להיפך לנתק מגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא נואש
אייל קנדינוף30/08/2010שלום לך
האם תוכל לפרט לגבי הניסיונות שלך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדגמה
אבא נושא30/08/2010אני אומר שלום בוקר טוב
בקושי עונה
אני שואל רוצה לבית קפה אחרי שהולכים לחוג עונה מעדיפה עם אמא
אני צופה איתה בסרט שצופה אם אני שואל שאלה כדי להבין מה הולך אומרת אתה מציק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאבא
אייל קנדינוף30/08/2010שלום לך
קודם כל, שמח שסוף סוף ניתנת לי ההזדמנות לענות לשאלה שמופנית ע"י אב!!!!
לענייננו,
על פניו נראה שבתך נכנסה לגיל ההתבגרות, בשעה טובה.
מה שבתך מבקשת זה שתשים גבול.
אתה מיצג את ההשפעה הגברית במשפחה והדרך שלה לקבל את ההשפעה הזו היא דרך התנגדות. על אותו עיקרון ששריר עובד. כשאנחנו מתאמנים בחדר כושר אנחנו מפעילים כוח כלפי משקל וכתוצאה מכך השריר נבנה ומתחזק. אם זה נכון ברמה הפיזית אז זה נכון ברמה הרגשית ומנטלית. אותה חוקיות חלה על הכול.
איך זה מתקשר ליחסים בין הורים לילדים?
בתך נמצאת בשלב שבו היא בודקת את תחום השפעתה ויכולת השליטה שלה על הסובב אותה ואתה נכלל בבדיקה זו כמו כל מי שהיא באה במגע. היא עוד לא בוגרת אך כבר לא ילדה, היא בתווך למספר שנים שבמהלכם היא תאסוף התנסויות שיבנו את זהותה לשנים שאחרי. אפוא שהיא תוכל לשלוט היא תשלוט ואפוא שלא היא תתפשר. לך יש את האחריות לאפשר לה ללמוד דרך ארץ, מידה טובה, אחריות, יכולת ניהול עצמי ולקיחת החלטות.
כל זמן שתנסה למצוא חן בעינה היא תתרגם זאת לחולשה ותתנגד. מאחר שבגיל זה הם מעריכים בעיקר כוח. לכן יהיה נבון לשחרר, להתרחק, ולקבוע אמת מידה של סבלנות וסובלנות כלפיה שתדגיש את העובדה שאתה מכבד את פרטיותה אבל לא מוכן לזלזול או חוסר כבוד. נאה דורש נאה מקבל.
כדי שהיא תפנים את העיקרון נדרש שיתוף פעולה בינך לבין האימא. כשהבת מדברת בזלזול, או מתחצפת, או מנסה להעביר את מצב הרוח העצבני שלה עליך יש להגיב יחדיו, אבא ואימא חזית אחת אחרת שוב, היא תנסה להיכנס ולערער את מערכות היחסים.
אז:
כשאתה אומר בוקר טוב ולא מקבל תשובה, התגובה לאו דווקא צריכה לבוא ממך!!!
כשרואים סרט ואתה שואל שאלה ומקבל תגובה של "תפסיק להציק" יש מקום לשאלה האם היא בכלל יכולה להמשיך לצפות בסרט?
זה לא שאתה "חופר" לה בראש. אתה בסך הכל מגלה התעניינות טבעית והיא צריכה להבין שאם היא לא מכבדת אז היא לא תכובד.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)