שלום(:

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום(:
    איילת
    30/08/2010

הבעיה שלי היא כזאת..
    אני כמעט בת 15, עולה לכיתה י...נתחיל מכך שאפשר להגיד שיש לי המון חברים, ואף אחד לא "מנדה" אותי מהחברה. הבעיה אצלי אולי קצת מוזרה, כי בדרך כלל זה ההיפך, אבל - אני רוצה איכשהו להתרחק מהחברים שלי ובכל זאת לא להשאר בודדה כל הזמן. הסבר? רוב החברים שלי ואם לא כולם, מתחילים לעשן, לשתות, מסיבות, סקס, מדברים על שטויות ועל דברים גסים, מרכלים על כולם-במיוחד על ילדים שקשה להם בשכבה, ואני שונאת את זה!! זה לא נעים לי!! זה משנה אותי לרעה, ואני לא רוצה להדרדר!! חשוב לי להיות בן אדם- טוב, כי ככה חונכתי בבית, ואני מודעת לעובדה שאני שונה מהם, ואני רוצה לשמור על עצמי. לכן- אני רוצה לנתק את הקשר איתם בוא נגיד ככה, אני באמת לא רוצה להיות בסביבתם, אבל אני מפחדת להשאר לגמרי בודדה בשכבה... מפחדת שאף אחד לא ירצה לדבר איתי....
    ותאמיני לי שניסיתי את כל המאמצים למצוא חברים חדשים וטובים יותר, ו-ללא תוצאות... גיליתי שהם בדיוק כמו החברים הישנים.... כולם אותו הדבר....
    אני שקלתי לעבור לבית ספר שיותר מתאים לי מבחינה חברתית, אבל- דבר ראשון גם אני כבר עולה לי' וזה קצת בעיה, וגם כי רוב הבית ספר הם אותו הדבר.

אני אשמח אם תוכלי לעזור, ואם לא תוכלי (כי זאת בעיה באמת מסובכת) זה בסדר גמור....

תודה רבה מראש,
    חסויה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום(:

הוספת תגובה

• לחסויה

שלי ורדי
    31/08/2010

שלום,
    את מעלה בעצם בעיה של קונפליקט בין לחץ חברתי ופחד להיות נבדלת ואחרת לבין צורך בעצמאות אישית, ורצון להיות עקבית לעקרונותייך והערכים שלך.
    את כנראה שייכת לזן מיוחד של אנשים, למיעוט, ואת חייבת לחפש בנרות את הדומים לך, אני מאמינה שיש אנשים דומים לך. זה די קשה לצאת מחברה המוכרת ובטוחה שמקבלת אותך וזה הקושי.
    אני שואלת את עצמי אם את בררנית מדי ופחות מקבלת חברים שאינם כמוך... תמיד תמצאי אנשים רכלנים לא מושלמים, השאלה באיזו מידה.
    את מתארת גם כל מיני התנהגותיות לא נעימות, חברים שלך רוצים להתנסות בכל במהירות. אולי באמת את לא נמצאת בחברה מתאימה לך כפי שציינת.
    בטח ובטח אני יכולה להגיד לך שקיים נוער שבגיל 15 הוא סולידי ורגוע יותר ולא ממהר להתנסות בכל חוויה בכל מחיר. אולי את צריכה לעבור בית ספר. או לחפש חוג /פעילות אחה"צ שמעניינים אותך ובאופן הדרגתי , אם יהיו לך חברים חדשים להתרחק מהנוכחים. תשתפי את ההורים שלך בהתלבטות הזו, או את יועצת בית הספר.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו