מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אני צריכה עזרה עם אמא שלימאשה31/08/2010
שלום , אני מאשה בת 15 מירושלים , ורציתי לשאול כמה שאלות שמאוד מטרידות אותי בזמן האחרון על אמא שלי -
פתחתי בלוג לפני כמה זמן , ולמרות שאני ואמא שלי בקשר ממש טוב ~אנחנו כמוחברות ~ אני מסתירה ממנה הרבה דברים , ואני שמה לב שכל מה שאני כותבת בבלוג היא פיתאום באה ורומזת לי על זה ..
נגיד היה לי חבר ורשמתי על זה בבלוג , יום אחרי היא בא אליי ואמרה לי שאם יהיה לי חבר שאני אביא אותו הביתה וכל זה ..
רציתי לשאול אם יש מצב שהיא קוראת את הבלוג שלי ? כי כשהסתכלתי בהיסטוריה במחשב שלה לא ראיתי בכלל את האתר של הבלוגים .. (למרות שהיא אמרה לאחותה ליידי שהיא נכנסת לבלוגים .. )
עוד שאלה זה האם כדאי לי לספר לאמא שלי שאני בי ?
אני בי כבר חצי שנה או יותר וחשבתי על לספר לה , אבל בעקבות סיפורים שקראתי על ילדים ששיתפו את ההורים שלהם בנטיות המיניות שלהם וההורים דחו אותם , עוד לא אמרתי כלום ..
לנסות ולספר ולראות מה תהיה התגובה ? כי אני גם מפחדת שהיא תשתף את אחותה וייסתכלו עליי מוזר במשפחה אחרכך ..
ושאלה אחרונה - כל הזמן שהייתי אומרת ליד אמא שלי את המילה 'שתייה ' היא התחילה לצעוק עליי ואמרה שאם היא תראה אותי שותה היא תוריד לי תבקבוק בראש (בצחוק כמובן ) ..
אתמול נסענו לרופא שלי בתלאביב כדי להוריד תפרים , ובנסיעה דיברנו על אלכוהול וסיגריות .. היא אמרה לי שבגיל 16 פעם ראשונה שהיא ניסתה סיגריות , אז ניצלתי תהזדמנות ואמרתי לה שעישנתי גם נרגילה וגם סיגריות כדי לראות מה אנשים כלכך אוהבים בזה אבל הפסקתי כי זה מגעיל , והיא לא אמרה על זה כלום רק 'זה באמת מגעיל , אנשים מכריחים תצמם להתמכר לזה ! ' .
ושאמרתי לה שאני שותה (סליחה , שרמזתי יותר מידי והיא גילתה ) היא אמרה לי רק 'את נהנית מזה ? זה טעים לך ? אני לא מבינה מה טעים בזה , שיהיה לך בכיף , אני אישית נגעלת וזה מקצר את החיים .. '
יש מצב שבגלל שהיא יודעת שאני שותה פעם ב....... ואני לא מתדרדרת לסיגריות לא אכפת לה אם אני אשתה או לא ?
תודה וסליחה על החפירה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למאשה
אייל קנדינוף01/09/2010היי מאשה
מי שכותב בלוג לוקח את האחריות שכול מי שרוצה יכול לקרוא!!!!
נראה שהקושי פה נובע מכך שאת מסתירה דברים מאמך למרות שעושה רושם שאת בחורה אחראית שיודעת היטב את הגבולות ולא מתפתה לקחת סיכונים מיותרים ואמך מודעת לכך. כך שיהיה כדאי לשתף את אמך בבלוג ולספר לה על כך. בקשר לנטיות המיניות שלך, לא הייתי מתקבע על העדפות באופן מוחלט מאחר שדברים יכולים להשתנות עם הזמן. השאירי זאת פתוח וראי לאן זה מוביל. בקשר לאמך, הייתי ממתין ומנסה ליזום שיחות כדי לזהות את גישתה לנושא.
בנוסף, אם את מסתכלת בהיסטוריה של אימא שלך זה חדירה לפרטיות!!! לא היית רוצה שיעשו לך את זה . אז עדיף לפתוח את הנושא גם אם זה יביא לחילוקי דעות. אפשר בעזרת שיחות לגשר על פערים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)