גבולות בנער בן 13.5 כיתה ט'

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גבולות בנער בן 13.5 כיתה ט'
    gila
    01/09/2010

שלום,

שאלה : האם כשהילד מתחצף ולא מדבר איתי כבר 3 שבועות בגלל שכעסתי עליו ואחרי כמה נסיונות לדבר איתו עלו בתוהו, הוא עושה מה שהוא רוצה ונח לו עם זה שאנחנו לא מדברים, כי אין גבולות, אין משמעת ויש הרבה חוצפה, איך אפשר להמשיך כך. בנוסף בעלי כועס עלי שאני לא עושה מספיק מאמץ לדבר איתו איך אפשר לצאת ממעגל זה.
    יש לציין שבני יש לו הפרעת קשב ונורא קשה איתו. אשמח לקבל עצות

בברכת שנה טובה, גילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גבולות בנער בן 13.5 כיתה ט'

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    01/09/2010

היי גילה
    מה היא גישתו של בן זוגך למצב עם הבן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות

גילה
    02/09/2010

לאייל קדינוף שלום,

תודה על שאלתך, גישתו של בעלי היא מצד אחד טוב שאני ובני לא מתקשרים יש פחות חיכוכים ומריבות סביב נושא המשמעת והגבולות.
    מצד שני בעלי כועס עלי שאני לא מנסה להתקרב לבני, למרות שאני כן מנסה, אך בני נמנע.
    אני חסרת אונים כי אני לא יודעת איך להתנהג נכון במצב כזה, אני כועסת על בעלי כי הוא חושב שהוא צודק שלא צריך לייצור אצל הילד לחץ, כי הילד נכנס ללחץ והתפרצויות זעם כשנכנסים בו, גם אם בעדינות. ובעלי רוצה להימנע מכך, כי קשה לו להתמודד עם ההתנהגות של הבן.
    יש לציין שבני חכם ופיקוח ויודע איך להשיג את מה שהוא רוצה אם זה בשעות שינה מאוחרות וכו'.

ושוב תודה, ושנה טובה, גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    03/09/2010

שלום שוב
    כל זמן שאת ובן זוגך לא תהיו חזית אחת מול בנכם הקשים ימשכו. נראה שבן זוגך מעדיף שקט וקשה לו להתמודד עם הבן. מצד שני, לך לא פשוט להיות מול גיל ההתבגרות שבודק כל הזמן עד היכן ניתן למתוח את החבל.
    יש לזכור שתקופה זו שעוברת על בנכם היא תקופה חשובה ומשמעותית בעיצובו לעתיד ברמת יכולת לקיחת אחריות, משמעת עצמית ומימוש חופש בחירה. הדרך שבה זה אמור להתבצע בתקופתנו אמורה לאפשר למתבגר חופש בחירה במסגרת היכולות המנטליות, ורגשיות שלו. בנוסף, יש להגיע אתו להבנות והסכמים שמגשרים ומסדירים את כל תחומי החיים בבית ומחוץ תוך שימת דגש על תשלום שהוא קובע במידה והוא לא עומד בהסכם שעליו הוא חתם.
    יהיה נבון לפנות לייעוץ/אימון/הנחיית הורים כדי לרכוש את הכלים הנדרשים לטובת בניית קשר פורה ומקדם שיתמוך בתקופה הלא ברורה ודרמטית שבנכם עובר. ושירגיע את הרוחות בינך לבין בן זוגך. 
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גבולות ותודה רבה

גילה
    04/09/2010

לאייל קנדינוף שלם רב,

תודה רבה על תשובתך, זהו בדיוק מה שאנו עוברים עכשיו ואני מאוד מודה לך על תשובתך שגם מחדדת את בעייתי ואני אקח את עצתך בועזרתך ומי יתן וירבו כמותך מכל הלב והמון תודה, ושתהיה לך שנה טובה שנת בריאות והצלחה.

חג שמח, גילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה

אייל קנדינוף
    04/09/2010

תודה רבה על המילים החמות
    ושנה ברוכה וטובה גם לכם
    איל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו