הבת של חבר שלי מבקשת שלא אבוא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבת של חבר שלי מבקשת שלא אבוא
    איילה
    03/09/2010

שלום רב,
    יש לי חבר מזה 4 חודשים - אני אלמנה עם שלוש בנות והוא גרוש עם שתי בנות ובן.
    התחלנו להכיר ביני לבין ילדיו - הייתי אצלו פעם אחת ביום שהילדים אצלו לפני כשלושה שבועות ואתמול נסעתי אליו שוב. כשהוא אמר לילדים שאני אגיע בערב ביתו בת ה- 15 אמרה לו שהיא לא רוצה שאבוא בימים שהם נמצאים אצלו. היא אמרה שהיא לא רוצה להכיר אותי ואם אנחנו רוצים להפגש שנעשה זאת לא בימים שהם נמצאים אצלו.. חשוב לי לציין שבפגישה הראשונה היא רוב הזמן הייתה בחדר ויצאה רק למספר דקות- כך שלא הספקנו ממש לתקשר רק ברמת שלום שלום...לעומת זאת עם שני הילדים האחרים היה מפגש מצויין וגם אתמול היה מעולה אבל הבת הגדולה לא הייתה.
    היא הייתה בפעילות בצופים שם היא מדריכה.
    מה לדעתכם חבר שלי צריך לענות לה על בקשה כזו?ואיך?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאיילה

שלי ורדי
    03/09/2010

שלום,
    נשמע מעליב עבורך אך לא נראה לי שאת צריכה לקחת את זה אישית. יש לילדים זמן הסתגלות שונה לבני זוג של הוריהם. לא קל להם, כפי שלפעמים נראה על פני השטח. מי יודע אילו משקעים יש לה, אולי זה מסמל עבורה את סוף הזוגיות בין הוריה או הכירה כבר חברות של אבא וחושבת שאין טעם ליצור קשר כי אין וודאות תמיד לקשרים אלה. או היא רכושנית על אביה וצריכה מאד את שתשומת הלב שלו ויש עוד סיבות....
    אני חושבת שחברך צריך להתנהג אליה באופן עדין. לא לוותר לגמרי כשהיא דורשת דברים לא הגיוניים, אך גם להשתדל לא לחייב אותה לצאת מן החדר כשאת באה, ובחלק מהפעמים שהילדים אצלו הוא צריך להיות אתם לבד.
    עם הבת המסוימת אולי הוא צריך קשר מיוחד וייחוד, לתת לה הרבה תשומת לב, אך גם לא הפריד לגמרי בין הזמן שלו אתך לבין הזמן מהילדים, במיוחד כשהאחים האחרים מקבלים את השינוי בחייהם, (זה גם שינוי בחיים שלהם ולא רק של אביהם) בקלות יחסית. בקיצור, כדאי לתת לזמן לעשות את שלו. לא להיבהל מתגובות הבת, לא לאפשר לה להשתלט ולהחליט על חייו ועל הסטינג של החיים שלו, אך גם להתחשב לקצב שבו היא מתרגלת לשינויים ולא לכעוס עליה על כך.

כל טוב ובהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו