מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בית ספראנונימית16/09/2010
השנה עליתי לכיתה י' (בת 15) והתחילו לנו המגמות בבית ספר.
אני בחרתי במגמת תיאטרון שמשכה אותי מההתחלה, בשיעורים הראשונים היה נחמד מאוד, ובשיעור שהיה לי אתמול , הינו צריכים להכין קטע באורך 2 דקות ...
וכשהצגנו את הקטע מול הכיתה , שהיא כוללת 23 תלמידים בסך הכל ...
כמעט רעדתי ולא הייתי בטוחה בעצמי, לא נהנתי מזה והתפדחתי מאוד, היו לנו המון פשלות וזה יצא די מעפן ... לפחות ככה אני ראיתי את זה . הפרטנריות שלי התביישו ולא היה לי עם מי לעבוד ובלשון המועטה, הן לא עזרו לי לצאת מהמבוכה .
אני יודעת שאני צריכה לקחת את זה יותר בפרופורציות, אבל אחרי זה חזרתי לשבת ופשוט הרגשתי סחרחורות וכאבי ראש קלים, לא הצלחתי להתרכז בשיעור ולא הוצאתי מילה מהפה ... ושאר השיעור עבר פשוט נורא ואיום .
אני לא יודעת מה לעשות , אם לעבור מגמה או להמשיך לנסות בתיאטרון.
לא ציפיתי שעל ההתחלה יתנו לנו קטעי משחק כי אנחנו בכל זאת מתחילים.
והייתי רוצה לקבל ייעוץ מה כדאי לעשות, איך לעשות ... או פשוט כמה מילות עידוד כי אני באמת צריכה את זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאנונימית
שלי ורדי19/09/2010שלום לך, האם הייתם צריכים להכין קטע בלי להתכונן מראש ?
אין לי מספיק ניסיון עם תגובות של תלמידים שעומדים מול במה, אני חושבת שכדי לדעת אם את יוצאת דופן או לא את צריכה להתייעץ עם הרכזת של המקצוע או עם היועצת של בית ספר. נראה לי הגיוני שמפעם אחת לא צריך לוותר. צריך כן לחשוב שוב האם זו מגמה שתיהני ממנה. רוב תלמיד התאטרון, נהנים מלהיות מול קהל , על הבמה, זה מעורר אותם. אם את ביישנית ולא נהנית מכך אולי זה אומר משהו.
ייתכן שזה קרה לך כי את לא מכירה עדיין את כל תלמידי הכתה,ועם הזמן זה יסתדר. תתייעצי גם עם אימא שלך, היא מכירה אותך טוב יותר. התגובה הפיזית עם סחרחורת וכאבי ראש היא תגובת חרדה.
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה..
אנונימית21/09/2010כשאנחנו מתחלקים לתיאטרון מעשי , לקבוצות קטנות יותר - אני מרגישה הרבה יותר בנוח וזה נכון מה שאמרת , שאני לא מכירה את כל התלמידים בכיתה המלאה ואולי זה בגלל זה ....
אבל הייתה עוד פעם לפני זה שעשינו מן תרגיל משחק התחלתי כזה ומאוד נהניתי לעמוד מול כולם והיה לי קל והרגשתי מן סיפוק כזה ...
וזה מוזר כי כשהיתי לבד הרגשתי הרבה יותר ביטחון
וכשהצגתי קטע עם הקבוצה שלי ההרגשה היתה לגמרי שונה, בדיוק ההפך
וחשבתי על זה קצת וכנראה שקצת נלחצתי כי כל שאר הקטעים היו טובים .
והמורה שלי לתיאטרון אמר שיהיו לנו הרבה קטעים גרועים מאוד , אבל מזה נלמד ...
בקיצור , תודה רבה עזרת לי מאוד :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)