מה עושים כשמטפסים גבוהה מדי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים כשמטפסים גבוהה מדי?
    מיכל
    02/10/2010

בני בן 16 ,מצב הלימודים שלו על הפנים. במהלך חופשת סוכות לא נגע כלל העבודות ביה"ס.כל יום הוא יצא בסביבות 10 בלילה וחזר למחרת בבוקר או אחה"צ.הוא אפילו לא מודיע היכן ישן מתי יחזור ואם בכלל.וכך חוזר חלילה.אתמול אחרי שלא היה בבית כלל חזר בשעה 6 וחצי אחה"צ.מאוד כעסתי ואמרתי לו שיקח בחשבון שהיום הוא לא יוצא.הוא לא אמר דבר וכאשר הגיעה השעה 10 בלילה ביקש לצאת עמדתי על שלי וסירבתי.בני אמר לי "אמא אני רק אומר לך שאני הולך אני לא מבקש רשות ,אז כדאי שתסכימי." סרבתי.הוא כמובן יצא וחזר למחרת בבוקר ושוב ישן כל היום.כעת יצאתי "על הפנים"משום שבפועל הוא הוכיח שהוא "לא סופר אותי" בכלל.אין לי מושג מה אני הולכת לעשות עם הקו האדום הזה שנחצה.(הפלאפון שלו כבר מושבת בגלל האיחורים שלו)באיזו סנקציה אני יכולה להשתמש כבר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למיכל

שלי ורדי
    02/10/2010

שלום לך,
    המצב באמת לא טוב ואין הרבה מה לעשות בטווח הקרוב, כי סמכות הורית נבנית לאורך זמן רב תוך יחסי קרבה, הזדהות עם ההורה ,עקביות בחינוך, כבוד להורים אך גם כבוד הדדי, בין ההורה לילד. במצב שלך האיומים לא"תופסים" והסנקציה שלא לצאת לבלות ולהישאר בבית היא מרחיקה לכת כי נשמעת לא במקום לנער שרגיל כנראה לעשות מה שבא לו הרבה זמן. את יכולה לבקש ממנו לשמור על עצמו, לא להיות במקומות שבה יש צרות, לחוות דעה ולכוון אותו לגבי סוג החברים שלו. את יכולה לעשות שיחה אתו על עתידו, על המטרות שלו או על הבעיה העיקרית שאין לו מטרות ותכניות ועל הבריחה שלו מקשיים ומהתמודדות, כי בטחון לא נבנה מבילויים ומשינה אלא מהצלחה אישית, מימוש עצמי והגשמת המטרות שהוא מציב לעצמו. תשתפי פעולה עם צוות בית הספר כדי ל"זעזע" אותו לגבי לימודים,.אל תוותרי לו הנושא הלימודים, אל תראי אדישות או ייאוש, ותמשיכי לנדנד לו ,המילים והשיחות גם משפיעות, לא רק העונשים.
    אולי את צריכה עזרה מקצועית כמו הדרכת הורים

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו