מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים כשמטפסים גבוהה מדי?מיכל02/10/2010
בני בן 16 ,מצב הלימודים שלו על הפנים. במהלך חופשת סוכות לא נגע כלל העבודות ביה"ס.כל יום הוא יצא בסביבות 10 בלילה וחזר למחרת בבוקר או אחה"צ.הוא אפילו לא מודיע היכן ישן מתי יחזור ואם בכלל.וכך חוזר חלילה.אתמול אחרי שלא היה בבית כלל חזר בשעה 6 וחצי אחה"צ.מאוד כעסתי ואמרתי לו שיקח בחשבון שהיום הוא לא יוצא.הוא לא אמר דבר וכאשר הגיעה השעה 10 בלילה ביקש לצאת עמדתי על שלי וסירבתי.בני אמר לי "אמא אני רק אומר לך שאני הולך אני לא מבקש רשות ,אז כדאי שתסכימי." סרבתי.הוא כמובן יצא וחזר למחרת בבוקר ושוב ישן כל היום.כעת יצאתי "על הפנים"משום שבפועל הוא הוכיח שהוא "לא סופר אותי" בכלל.אין לי מושג מה אני הולכת לעשות עם הקו האדום הזה שנחצה.(הפלאפון שלו כבר מושבת בגלל האיחורים שלו)באיזו סנקציה אני יכולה להשתמש כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
שלי ורדי02/10/2010שלום לך,
המצב באמת לא טוב ואין הרבה מה לעשות בטווח הקרוב, כי סמכות הורית נבנית לאורך זמן רב תוך יחסי קרבה, הזדהות עם ההורה ,עקביות בחינוך, כבוד להורים אך גם כבוד הדדי, בין ההורה לילד. במצב שלך האיומים לא"תופסים" והסנקציה שלא לצאת לבלות ולהישאר בבית היא מרחיקה לכת כי נשמעת לא במקום לנער שרגיל כנראה לעשות מה שבא לו הרבה זמן. את יכולה לבקש ממנו לשמור על עצמו, לא להיות במקומות שבה יש צרות, לחוות דעה ולכוון אותו לגבי סוג החברים שלו. את יכולה לעשות שיחה אתו על עתידו, על המטרות שלו או על הבעיה העיקרית שאין לו מטרות ותכניות ועל הבריחה שלו מקשיים ומהתמודדות, כי בטחון לא נבנה מבילויים ומשינה אלא מהצלחה אישית, מימוש עצמי והגשמת המטרות שהוא מציב לעצמו. תשתפי פעולה עם צוות בית הספר כדי ל"זעזע" אותו לגבי לימודים,.אל תוותרי לו הנושא הלימודים, אל תראי אדישות או ייאוש, ותמשיכי לנדנד לו ,המילים והשיחות גם משפיעות, לא רק העונשים.
אולי את צריכה עזרה מקצועית כמו הדרכת הורים
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)