מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- להרגיש לא רצויהחסויה04/10/2010
שלום רב
ביתי בכיתה ז ילדה מאוד חברותית אך גם בישנית ורגישה מאוד.
שנה שעברה היו בכיתה מס' בנות שקבעו מפגשים ולא שיתפו את כל הבנות.. ביתי מאוד נפגעה ונעשה הרושם שישנם קבוצות (המקובלות -והלא) כאשר פנינו למורה היא אמרה שהעניין טופל והכל חזר לשיגרה !!היום כאשר היא בחטיבה שוב היא נתקלה באותה חבורת בנות .היום היא חזרה עם חברות מבת מצווה ושמעה שחלק קיבלו בדואר הזמנה לבת מצווה של אחת ה"מקובלות" ולחלקן חילקה ביד כאשר החברות של ביתי שמעו שהיא לא קיבלה אמרו לה שכנראה זה טעות ושתיגש לשאול את אותה נערה..ביתי אכן ניגשה וזו אמרה לה שאותה היא לא התכוונה להזמין..ביתי מאוד נפגעה ואינה יודעת על מה ולמה אינה מזמינה אותה??
היא כבר שעה אינה מפסיקה לבכות איני יודעת מה לעשות ליבי נקרע למה אותה ילדה מתעללת בה כך??? היא לא עשתה ולא פגעה מעולם באף אחד !!!(אני חייבת לציין שביתי ילדה מאוד מסודרת איסטתית ונראת טוב)
האם עלי לפנות לאותה אמא של הילדה??(משנים קודמות התרשמתי שהיא אישה שחצנית ומתנשאת ולכן זה החינוך אותו העבירה לביתה!!)האם עלי לפנות למורה למרות שהן בכיתות נפרדות??
כאשר ביתי עלתה לחטיבה ושמעה שאותה ילדה תהיה בכיתת היא ביקשה ממני לעשות הכל ע"מ לעבור כיתה וכך היה דאגתי שאכן היא תועבר.
אני הסברתי לביתי שאותה ילדה זכותה להזמין את מי שהיא רוצה ואי אפשר לקבוע לה את מי להזמין ואולי מוטב כך!!תשובת היתה כך "למה את כל החברות שלי כן ואותי לא? למה היא חילקה להן הזמנות לידי ולי לא?? למה???
בבקשה תעזרו לי אין לי תשובות עבורה ואני נקרעת!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להרגיש לא רצויה - תגובה
אייל קנדינוף04/10/2010שלום לך
אכן מצב לא נעים וקשה, התשובות שנתת לבתך נכונות ואמתיות. הרבה מעבר לכך לא ניתן לעשות. אין ספק שהילדה שעורכת את בת המצווה לא רוצה שבתך תשתתף, הסיבה לכך לא ידועה בוודאות. ליצור קשר עם האימא זו אפשרות, אך שימי לב שבתך לא תדע מכך וקחי בחשבון שתשובה שלילית היא אפשרית. זאת זכותם. עודדי את בתך כמה שאפשר והנחי אותה לחזק את הקשר שיש לה עם חברותיה העכשוויות.
לפי דבריך בתך בעצמה לא מסתדרת עם אותה ילדה(בקשה לעבור כיתה) ומן הסתם, אותה ילדה כנראה חשה בזאת ובגל זה לא הזמינה. יפה שבתך עומדת על עקרונותיה וערכיה ולא מוכנה להתחבר עם ילדים שאתם היא לא מרגישה בנוח. חזקי הבנה זו אצל בתך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלחסויה
מישהי.05/10/2010אני ממש מבינה אותה.
אבל תגידי לה שאין מה לעשות בחטיבה יש הרבה ילדים ואולי לא ניתן לה להזמין את כולם ואולי היא יותר קשורה לילדות אחרות מאשר אלייה כמו שלה יש חברות טובות ויש כאלה פחות. זה ממש מגעיל מה שהילדה עשתה אבל אני הבנתי שבכול מקום יש אנשים מגעיליפ ולא רגישים.
אני לא מציעה לך לדבר עם האמא כי בתור ילדה אני יודעת שזה בדרך כל זה לא עוזר,ולפעמים זה יכול יותר לעצבן ביחוד שהן כבר גדולות.
מקווה שעזרתי למרות שאני לא מקצועית(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיק המשפחה..
חסויה07/10/2010תודה לתגובות!!
החלטנו אני ובעלי שאף אחד לא יפגע בילדה שלנו ואותה ילדה שלא הזמינה הפסד הוא שלה!!
הסברנו לבתנו שחום ואהבה לפני כל הדברים החומריים וכנראה שהשחצנות עלתה לאותה ילדה על הרגשות והמחשבות וזה יהיה גם בהמשך כך שבתי לא צריכה חברה מסוג זה!!
היום אמורה להערך הבת מצווה ואנחנו כמשפחה נצא ונבלה ונדאג לכך שבתנו תמיד תחייך..
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחיק המשפחה.. - תגובה
אייל קנדינוף07/10/2010פשוט מעולה.
כל הכבוד
זאת הגישה הנדרשת
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)