חוסר מוטיבציה אצל בן 13

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר מוטיבציה אצל בן 13
    רולי
    05/10/2010

הי,

בני בן 13 וכבר תקופה ארוכה מגלה חוסר מוטיבציה בהמון תחומים.
    בבסיסו הוא ילד חברותי מאד, "חולה" כדורגל ותלמיד טוב.
    אבל, כבר הרבה זמן שהוא כמעט לא יוזם באף אחד מהתחומים. לא קובע עם חברים (ונפגש רק אם מזמינים אותו), לא רוצה ללכת לחוג כדורגל או כל ספורט אחר, רוצה ללמוד גיטרה אך כלל לא מתאמן (אלא אם כן אני מכריחה אותו), וכמובן משתדל להתחמק מהמטלות הלימודיות.
    בנוסף לכל, הוא כמובן לא משתף אותי במה שעובר עליו.
    אני חושבת שהסיבה לפסיביות שלו היא פחד מכשלון וחוסר בטחון בעצמו.
    איך אני יכולה לדעת האם אכן אלו הסיבות, ואיך אפשר לפתור את זה?

חשוב לי לציין שאנו, ההורים, גרושים אך ביחסים טובים וכן שהוא ילד יחיד (משני הצדדים).

תודה על עזרתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר מוטיבציה אצל בן 13

הוספת תגובה

• חוסר מוטיבציה אצל בן 13 - תגובה

אייל קנדינוף
    06/10/2010

שלום
    כמה זמן ממהלך היום מנוצל לזמן מחשב או טלויזיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

רולי
    07/10/2010

זמן רב ככל האפשר.
    במהלך חופש סוכות למשל, מדובר על ימים שלמים (עם הפסקות קצרות לאוכל וכדו').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

אייל קנדינוף
    07/10/2010

שלום שוב
    קיבלת את התשובה לבעיה.
    בנך מכור למחשב והוא מעדיף לבלות מול המחשב מאשר לפתח קשרים קוגניטיביים עם בני גילו.
    יהיה נבון ונכון להגביל אותו לשעה מחשב ביום ולא יותר. בשאר הזמן הוא מוזמן לצאת מהבית לחוגים או פעילות ספורטיבית. לא יהיה כדאי לכפות עליו אלא לתת לו לבחור מבין אפשרויות. מאחר ורק שעה ביום מול המחשב, יוותר זמן פנוי לפעילויות הנ"ל.
    קחי בחשבון שתתקלי בהתנגדות עזה מצדו. אל תוותרי מאחר ואין לך בררה. הוא לא יכול לקחת החלטה מודעת לגבי עתידו, זו אחריות שלך. בנך לאט לאט מוותר על ההתמודדות האמתית של החיים ונסוג לעבר העולם הווירטואלי והנוח של המחשב, כשיצטרך להתמודד עם החיים האמתיים לא יהיו לו הכלים המתאימים. 
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו