מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך משחררים?תרצה11/10/2010
בני בן 14 ולא רוצה ללמוד, אין לו מוטיבציה לכלום, חוץ מלהיות עם חברים כל היום, הוא סובלמ הפרעת קשב ויש לו קושי מאוד גדול לקחת כדורים הוא החליט שהוא לא מוכן שידחפו לו כדורים יותר - כך שאין סיכוי שהוא יעלה על דרך המלך בנושא הלימודים כי אין לו יכולת לשבת בכיתה בלי עזרתם.
יש לנו מריבות על בסיס יומיומי בנושא החברים והלימודים- כולם אומרים לי לשחרר ואין לי מושג איך עושים את זה!
איך משחררים ילד שאין לו מושג מה ההשלכות של ההחלטות שלו על המשך חייו.
האם יש עצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך משחררים? - תגובה
שלי ורדי11/10/2010שלום תרצה,
את צודקת לדעתי, את לא צריכה לשחרר לגמרי ואת צריכה לשדר לו מסר שעבודה ומאמץ ולימודים בכלל, הם דבר חשוב ולא רק בילויים והנאות עם חברים.יחד עם זאת, תשמרי על הכוחות שלך, ותרפי מהלחץ היומיומי, הרי יש גם בית ספר שמצידו גם יכול להפעיל את השפעתו ללא התערבותיך עליו, לשוחח עמו , להציב תנאים להישארותו בבית ספר וכו'.
יש גם רופא המשפחה שיכול לדבר אתו , אם חשוב לך שעוד אדם ייכנס בתמונה ויסביר לו על הטיפול התרופתי לבעיות קשב.
ייתכן שכדאי לערוך לו אבחון פסיכודידקטי על מנת לדעת מהי רמתו , אולי בית הספר הזה פחות מתאים לו.
הבן שלך נכנע לדחפים המתגברים בגיל טרום התבגרות והתבגרות, וכנראה יש לו אמונה שלילית בעצמו לגבי יכולת ההצלחה שלו עם הטיפול התרופתי, לכן מסרב ליטול את התרופות.
משהו שעוד עוזר זה כוח משפחתי מלוכד המנסה להשפיע עליו בשיחה רצינית ולא בויכוחים אימפולסיבים - כמו שני ההורים והאחים ביחד, או קרובי משפחה שמתגייסים לעזור ולדבר אתו.
לסיכום , את צריכה עזרה מהמשפחה ומאנשי מקצוע , לבד זה קשה מאד.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לשחרר
תרצה11/10/2010שלי תודה על תשובתך, העניין הוא שאנחנו בסיפור הזה כבר שנה שנייה, איימו עליו שיסלקו אותו אם לא יקח כדורים אבל הוא מגיב מאוד קשה ניסינו כבר אולי 7 סוגים של כדורים, הכל לא טוב.
כמו כן כולנו מדברים איצו מבטיחים לו תגמול אן ילמד, אבל הוא מצליח להביא את עצמו לעשןת מעשה, אני בטוחה שלא טוב לו, אבל אני די אובדת עצות. אתמול אמרתי לו שאני לא יכולה לייצג אותו יותר מול בית הספר ושהוא יצטרך לגשת למהלת ולסדר את ענייניו , אני אוכל לתמוך בו אם יבקש ממני עזרה כלשהי, אבל אני לא יוזמת יותר שיחות, לא בודקת מערכת ולא מדברת על השיעורים, רק שאני בטוחה שזה יעלה בדמים לשתוק ולראות אותו רק יוצא לחברים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך לשחרר - תגובה
שלי ורדי11/10/2010אולי בית הספר לא מתאים לו? ומה עושה בחוץ עם חברים אילו חברים הם שגם לא לומדים? צריך לבדוק את כל ההאספקטים של החיים שלו, יכול להיות שהבעיה לא דוקא הקשב אלא בעיות שלחוסר מוטיבציה קיצונית עקב התניה שלילית שיצליח אי פעם בלימודים. אם לא עשיתם אבחון פסיכודידקטי אז זה הזמן המתאים, יש יותר מדי שאלות ומידע שאין ברשותי ואולי גם לא ברשותכם. אין כרגע פתרון טוב והדברים לא ישתנו מהר.
חשוב לדעת גם מה הוא רוצה, להמשיך באותו בית ספר, ללכת לבית ספר מקצועי? אולי יש לו לקויות למידה? צריך לבדוק הכל לפני שבוחרים בשיטת התערבות היותר מתאימה.
תפני ליועצת להכוון לגבי אבחון,
כל טוב,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)