בת 18 קללות ומכות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בת 18 קללות ומכות
    הורה במצוקה
    11/10/2010

אני כותבת בעילום שם כי לא נעים לי להיחשף.
    כלפי חוץ כולם חושבים שהבת שלי שיא העדינות אבל יש לה מצבי רוח וקשה לה להתמודד עם כעסים. היא ובעלי הם כמו חתול ועכבר. אפילו אם היא לא תחזיר צלחת לכיור בעלי יעיר לה. היום הדברים הגיעו למצב שהוא צעק עליה על מספר דברים והיא בתגובה צעקה חזרה. הוא איים שלא תקבל דמי כיס והיא התעצבנה יותר...עד שהיא הרימה עליי יד וצעקה עליי (היא לא יכולה עליו כי הוא חזק פיזית) כשהוא שמע הוא לקח אותה בכוח והוציא אותה החוצה. בערך רבע שעה היא בכתה ודפקה על הדלת והשכנים ששמעו שאלו אותה (לדבריה) אם היא רוצה להיכנס אליהם...
    הוא פתח לה רק עם התנצלות שלה. לאחר כמה דקות היא ניגשה אליי ואיימה עליי וקיללה אותי ונתנה לי סטירה (אני מאמינה שזה בגלל שהיא מרגישה שאני חלשה מאבא שלה) אני לא עשיתי לה כלום. אני "החוליה החלשה"....
    אני מתביישת מהשכנים...הצעקות הקללות הרמת היד....היא כבר בת 18 ולומדת בי"ב
    אני אוכלת את עצמי...אני לא יכולה להרגיע לא את בעלי ולא אותה ובסוף הכל יוצא עליי...
    מה עושים?????

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בת 18 קללות ומכות

הוספת תגובה

• בת 18 קללות ומכות - תגובה

שלי ורדי
    11/10/2010

שלום לך,
    באמת המצב קשה, בעלך מעיר ומבקר אותה, כך שהיא לא בהכרח אשמה לכל, למה אביה חייב להתשלט עליה, עלייך יהיא מוציאה את כעסה כי בדיוק את חלשה והיא לא סובלת שאת חלשה, לא כי היא מנצלת את החולשה שלך. היא מצפה שתעשי משהו שתעזרי לה או להירגע או שתרגיע את בעלך, תתערבי בריב ביניהם ותגני עליה ועל המקום שלה, כי באמת לא תמיד היא זו שלא צודקת. היא לא רוצה להזדהות עם החולשה שלך ולהיות חלשה בעצמה אז נאבקת בכם וכועסת עלייך. את חייבת, חייבת לא לאפשר לה לתת לה לסתירה ולהעניש אותה על כך, בהתעלמות ממנה, במילים תקיפות , באסרטיביות. לא לרחם עליה כשהיא מקללת ומכה אותך. זה הרסני עבורה וגם עבורך. מה פתאום את מורידה את עצמך על ידי כך שאת מאפשרת לה לסתור לך. תראי לה מה מנהל את הבית. ובטח זו לא היא, אך את חייבת גם להגן עליה בריבים עם בעלך כשאת חושבת שהוא עובר את הגבול של הטעם הטוב ומגזים עם הביקורת אליה, את חייבת לקחת עמדה ולא להיות מהצד. זה לא בריא לילדה וגם לא לך. ודבר חשוב - מה פתאום את מגדירה את עצמך "החוליה החלשה" בבית? אם תגדיר כך את עצמך כך תרגישי,

תפנו בבקשה לייעוץ משפחתי או תעזרו לה לפנות לייעוץ פרטי אם היא מסכימה.
    העובדה שהיא עדינה מחוץ לבית מראה שיש לה כוחות והיא נערה טובה בבסיסה. הבעיות העיקריות מתרחשות בבית. 

בהצלחה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו