אני כבר ממש מתוסכלת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני כבר ממש מתוסכלת
    אמא .ח.
    12/10/2010

הבת שלי בת 14 וחצי
    היא יוצאת עם חברים
    רוצה לחזור מאוחר
    מתחצפת מקללת ומגדפת
    עומדת על שלה ויהי מה אי אפשר לדבר איתה הכל בצעקות ואני רוצה וזה מה שיהיה.
    לא מרימה את הבגדים שלה לא מנקה אחריה באמבטיה לא מסדרת את המיטה לא מצחצחת שיניים בועטת בכל מוסכמה אפשרית. רבה עם המורים שונאת את כולם בעיקר אותי, לא רוצה לימודים לא רוצה מבחנים רק חברים אהבות בילויים ורחובות.
    אני עומדת מולה, חסרת אונים, משתאה לנוכח השינוי החד בהתנהגותה לא יכולה לקבל את זה קשה לי שהבת הקטנה שלי כבר לא שלי כאילו ילדה אחרת באה במקומה לגור אצלי בבית.
    לא יודעת איך לאכול את זה מה לעשות כולם אומרים לי שזה גיל ההתבגרות ועליי לקבל זאת בהבנה להיות פחות נוקשה לא להלחם להיות אוהבת ומבינה לתמוך , איך לעזאזל לתמוך כשהמורה מטיחה בי על התנהגות פראית וירידה חדה בלימודים התחצפויות וזלזול איך לא להילחם שהיא חוזרת מבילוי ב 8 בבוקר איך? איך עושים את זה ? כשהיא אומרת שהיא נמצאת ב X ובסוף אני מוצאת אותה ב Y ?
    איך אני אמורה לקבל בהבנה שאפילו היא לא שומרת על הגיינה אישית ? מה זה הדבר הזה? איך מתמודדים ? איך גורמים לבית לחזור לשפיות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אני כבר ממש מתוסכלת

הוספת תגובה

• אני לא יודעת מי

תותית:)
    13/10/2010

האדם המאד מוזר(יש לציין!) שאמר לך שאת צריכה לקבל את כל הדברים האלו בהבנה והבלה והכלה....

זה טבעי שהיא תפרוק כל עול כשאין לה גבולות.אם אתם-המבוגרים בלי גבולות ומסגרת לפעמים מאבדים את הכיוון,מה אתם מצפים מילדה בת 14וחצי שטופת הורמונים וסערת רגשות?

מה שלא טבעי,ויותר מזה-לא בריא,זה שתאפשרי לה לפרוץ את כל הגבולות האלו,או גרוע מזה,שלא תציבי לה גבולות בכלל.

זה נכון,את צריכה לאהוב אותה,ולקבל אותה בכל מצב.גם כשהיא תשקר,וגם אם היא תבעט,וגם במקרים שהיא תתנגד ותלך נגדך.
    אבל לא ברור לי הקשר בין לאהוב מישהו,לבין להניח לו לעשות דברים שפוגעים בו.

היא כולה ילדה בת 14,היא לא יכולה להבין עכשיו מה נכון ומה לא!!
    לא סתם בגיל 14 הילדים נמצאים באחריות ההורים,כי בגיל הזה הם עדיין לא מסוגלים להציב לעצמם את הגבולות ולהבחין בין טוב לרע.

את צריכה להתייעץ עם איש מקצוע איך להתנהג איתה.

בתור נערה בת 17(Cקרוב:)) אני יכולה לאמר לך שאם היו מאפשרים לי גם אני הייתי עושה מה שבא לי.
    אבל לא מאפשרים לי,וטוב שכך.

משהו בגבולות שאת מציבה לבת שלך קצת התערער,אולי הבלבול משפע המידע שזורם מכל עבר על אהבה והכלה.
    כן צריך להכיל,ולקבל ולהקשיב.
    זה לא אומר שמותר לעשות הכל...
    ממש לא.

זה טוב שאת לא מקבלת את מה שאומרים לך,
    השכל הישר אומר לך שמשהו לא הגיוני והוא צודק!!!

בקיצור בהצלחה וזה,
    אני לא אשת מקצוע,אבל...
    אולי זה בכל זא יעזור:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני כבר ממש מתוסכלת - תגובה

אייל קנדינוף
    14/10/2010

שלום לך
    אין ספק שאתם חווים את מלוא הקושי של גיל ההתבגרות.
    יהיה נכון לפנות ליעוץ/אימון הורים כדי לקבל את הכלים הדרושים להתמודד עם הקושי החדש.
    בגדול, הסכמים-זה מה שנדרש. ובנוסף לא להיכנס למעורבות רגשית עם ילדה בת 14 שאיבדה את חוש המציאות.
    החכמה היא להביא אותה להסכם מחייב שבו יש פירוט מלא לגבי זכויותיה וחובותיה וגם שלכם ההורים ומה קורה במקרה וההסכם נשבר.
    וכמובן שהוא ישבר, במקרים אלו יש לקחת בחשבון תשלום, אבל את התשלום לא אתם קובעים לה, אלא היא קובעת לעצמה(כמובן שיש לכם את הזכות המלאה להתמקח על התשלום שהיא מציעה) במצב זה, מה שיידרש מכם הוא לממש את ההסכם לשני הצדדים ויהי מה.
    לדוגמה, והיה והסכמתם על מקלחת יומית אחת והיא לא עומדת בזה ישללו ממנה דמי הכיס לאותו שבוע. או, והיה והיא איחרה לחזור הביתה מהשעה היעודה יהיה עליה לוותר על המחשב שלה לשבוע. חשוב לתת לה את חופש הבחירה כך שתוכל להתנהל באופן עצמאי לטוב ולרע. מעכשיו זה באחריותה. והיה והיא לא מסכימה לשתף פעולה יש לכם את הצידוק להפסיק לתקשר אתה ולהיות מרוחקים במגוון רחב של אפשרויות. לבטל פלאפון להחרים מחשב ויש עוד הרבה אופציות. אבל שוב, יהיה כדאי שתפנו ליועץ/מאמן שיוכל להדריך וללוות אתכם בתהליך.
    אין מקום להבנה וויתור על דרך ארץ, אחרת תאבדי את בתך!!!!!!
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו