מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרותרוחלה26/11/2007
שלום ענת.
בתנו המתבגרת נכנסה אתמול ל"פייט" רציני עם בעלי שהתבטא בצעקות נוראיות ,טריקות דלת חדרה וחילופי דברים מאוד קשים מצידה כלפיו. לא היתה שום אלימות פיזית. במהלך המריבה בעלי , בהתקף זעם אדיר,החרים לה את הטלפון, ניתק לה את המחשב, ואפילו פירק את הדלת לחדרה בתגובה על טריקות הדלת. הסיבה לכל הריב היתה תשובה חצופה מצידה שנאמרה בעזות מצח ובצרחות וכמובן טריקת הדלת.
אני לגמרי תמימת דעים עם בעלי שמגיע לה עונש על התנהגות זו שאגב אינה מתרחשת בפעם הראשונה ואף אמרתי לה את זה אתמול בצורה ברורה ביותר. יחד עם זאת,יש לי בעיה עם הנחתת "סריה " של עונשים מסוג זה שלדעתי אין בהם שום הרתעה . אני חושבת שזה היה מוגזם.
הילדה בכתה (אני לא מתרגשת מזה)וכשהוכחתי אותה שוב עלהתנהגותה הנוראית תגובתה היתה "מה בסך הכל עשיתי"?
הבוקר, לדבריה, היא לא ממש זוכרת מה בדיוק היא אמרה במהלך הריב.
במהלך האירוע הפגנתי חזית אחת עם בעלי למרות שהוא נכנס להתקף זעם כל כך קשה שהיה בלתי אפשרי לעצור אותו. אני מרגישה מצוקה קשה.רציתי אתמול לעוף משם כמה שיותר מהר וכמה שיותר רחוק. חשבתי שבעלי הגזים ואולי מוטב היה לו לקח לה רק את הטלפון או רק ניתק את המחשב ובוודאי לא דמיינתי את פירוק הדלת לחדר שהוא ממש נטילת פרטיות.. היה כאן ממש מאבק כוחות והיה לי ברור מהרגע הראשון מי עומד להפסיד.
זה מסוג האירועים שמעכירים את האווירה בבית, מקלקלים את היחסים בין כולם לכולם,והכי נורא בעיני היא העובדה שכלום לא יפתר כי עונשים מסוג זה - השפעתם לטווח קצר בלבד.
אני מאמינה יותר בדרך של הידברות , של הבנה והפנמה שזוהי תקופת גיל מחורבנת וקשה וצריך לנהוג אמנם בתקיפות אך לא בתוקפנות, לנהוג בזהירות ובחוכמה כדי לא ל"אבד".
ניסיתי להבהיר הבוקר לבעלי מה אני מרגישה בעקבות האירוע של אתמול ושלדעתי מסכת העונשים היתה מוגזמת ,שקשה לי ואני רוצה להירגע. הסברתי לו שהסיבות לכעס נכונות בהחלט אבל העונשים אינם הגיוניים.
תגובתו היתה- "אני מרגיש נבגד".
מה דעתך על כל הסיפור הזה? האם אני צודקת בענין העונש המוגזם?איך צריך היה לנהוג במקרה הזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא ומתבגרת
ענת זפרני26/11/2007היי רוחלה
ועל כך נאמר: במלחמה אין מנצחים רק מפסידים!!
ראשית נהגת בחוכמה רבה
הפגנת סולידריות עם בעלך מול הילדה
ומאידך פתחת ערוץ תקשורת עם הילדה לאחר שהכל נרגע, בבוקר.
לבעלך יש 50% מניות על הילדה
א ל תשכחי את זה
וגם אם התקף הזעם היה מוקצן
הוא סימן לילדה גבול אדום - בטון.
השאלה היא איך מתקדמים מכאן
הכי חשוב שתצא למידה וחוקים ברורים על מנת שלא להתגלגל לאותו מצב שוב:
שבו וכתבו בדיוק מה אתם לא מוכנים
שבו וכתבו מה בדיוק נתפס בעינכם כחוצפה
היכנסו אליה לחדר ותזמינו אותה לשיחה רצינית
דברו שניכם
הקשיבו לה
ה ק ש י ב ו לה ממקום שלא שופט ולא מחכה שהיא תסיים לדבר ואז תתקפו אותה באמת תקשיבו וגם תמלילו : אנחנו שמענו אותך ואנחנו מבטיחים לחשוב על זה
אחר כך כתבו איתה הסכם
נסו להתפשר
מהמקום הזה תוכלו להחזיר את חל ק מהציוד שהוחרם בלי שתתיפסו "לא עקביים"
וגם - תלמדו אותה שאפשר ללבן דברים בצורה רצינית ובלי כעס
אני ממש מבינה את תחושת הבגידה של בעלך
הוא ציפה לתמיכה וקיבל "מנה"
נסי לשדר לו אמפטיה אבל גם הגמשת הדרכים
ובנוגע לפנטזיית משפחת בריידי.... אצל כולם צועקים כעסים וטורקים דלתות
זה חלק מלהתבגר
זה לא מה שקובע את האוירה בבית
אם אתם לא מסתדרים לבד
גשו לייעוץ עם הילדה
תוכלו לפנות אלי לקבלת תדרוך : 050-7928420
אשמח להתעדכן
בהצלחה
ענת זפרני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)