מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף, על סף ייאושאדווה26/10/2010
שלום, פעם הייתי כותבת כאן הרבה אבל הפסקתי, חשבתי שאני לא צריכה עזרה של פסיכולוגים, שאני יכולה להסתדר לבד כי הכל בראש..אבל זה ממש לא נכון.
אין לי עם מי לדבר ואת מי לשתף כי אני לא סומכת על אף אחד אפילו לא על אמא שלי, הבן אדם שאמור להיות הכי קרוב אליי, וזה באמת נכון..פיזית. מבחינה של לדבר ולספר מה עובר עליי אני לא יכולה, והבעיה היא שהיא חולה בנפשה..יש לה בועה והיא כבר מאובחנת כחולת נפש. זה בעצם הסיבה לכל הבעיות שלי, אני כילדה קטנה, למדתי מאמא שלי הכל וגם מאבא שלי. מה למדתי? אבא שלי לא מדבר על שום דבר, הוא פשוט נוהם, כל היום מזמזם דברים ואין לו נושאים משותפים עם העולם. הוא יוצר מצב של שתיקות כי אין לו על מה לדבר עם אנשים, ככה הוא חושב. אמא שלי חולת נפש כמו שאמרתי ולכן ממנה למדתי איך להתנהג, למדתי ממנה את הפחדים ואת הכל ועד עכשיו זה הסתתר אצלי.
היום אני בת 17 וחצי, אבל מגיל 16 בערך אפילו קצת לפני, הכל התפוצץ. כל מה שלמדתי מההורים שלי, בין אם זה לשתוק ולא ליצור שיחות ובין אם ללמוד הרגלים של אנשים שחיים בעצם בבועה, הכל התפרץ בבת אחת. אני לא מצליחה ליצור חברויות כי אני מרגישה שאנשים בורחים ממני, אני מאיימת. אני מאוד יפה ותמיד בנים רוצים להיפגש איתי אבל אני מונעת הכל מראש, למרות שאני הכי רוצה בעולם מישהו שיאהב אותי ואני אותו, אבל אני מפחדת שאחרי כמה ימים הוא יבין עם מי יש לו עסק, שאני בעייתית מבחינת להיפתח ולאהוב, אני מפחדת לגלות רגשות כי אני תמיד חושבת שאנשים מנצלים את לרעה.
החלטתי היום דווקא לכתוב את ולשתף, כי היום ישבתי בהפסקה, מוקפת בבנות, כל אחת מדברת עם זו שלידה, ואני באמצע לבד. לבד. לבד. אף אחד לא ניגש אליי, אני מדברת ומרגישה שלא שומעים אותי, אנשים פשוט מתעלמים, ולאו דווקא בכוונה.
אנשים פשוט לא מתייחסים אליי, מורות רואות אותי בבוקר ואח"כ שואלות אותי למה לא באתי לביה"ס, פשוט שוכחים מקיומי, לא שומעים ולא רואים. בגלל זה אני מפחדת להתקרב לאנשים, מפחדת שמי שלא מכיר אותי באמת, יכיר וייגעל ממני.
מה לעשות? האם להמשיך להאשים את הוריי בכל מה שעובר עליי או ללכת לטיפול? אל תגידו לי ללכת ליועצת בית הספר כי אני לא מוכנה להיפתח בפני מישהי שתראה אותי בכל יום ותספר למורות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה
אדווה26/10/2010תענו בבקשה זה דחוף לי אני עומדת להתמוטט.................
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה - תגובה
שלי ורדי27/10/2010שלום לך
כתבתי לך אתמול,, אך כנראה התשובה לא נשלחה.
ראשית אני חושבת שאת נבונה, זהירה ועם ראש על הכתפיים, לא ממהרת להתנהג בפזיזות, ומיד חושדת ולא נותנת אמון . אך הצדק אתך, לאור דמויות ההורים שאת מתארת שאת גדלה לצידם. שני הורייך כנראה לא פנויים להשקיע בילדיהם כי הם עסוקים ועמוסים בבעיותיהם וזה כל כך חבל בשבילך.
נכון שאת כועסת ומאשימה ויש אמת ברגשותייך כי כל ילד מצפה שהוריו יהוו עבורו דוגמא לחיים טובים, יעזרו לו ליצור קשרים ולאהוב ולהעריך את עצמו.יש הבדל בין אם ההכעס והאכזבה לגיטימיים לבין מה מועיל בחיים ומה מקדם אותנו.
אני חושבת שמה שיקדם אותך זה מעט אומץ לעשות צעדים למרות חוסר האמון שאת חשה כלפי האנשים , לקחת סיכון למען העתיד היותר רחוק שלך, לפנות למבוגרים אחרים שתזדהי איתם ותהיי חשובה עבורם. למשל, אם יש דמות במשפחה שלך כמו דודה, סבתא, שאתה תוכלי לשוחח ולשהות בקרבת, לקבל חיבה, תמיכה ולתת גם.
בנוסף את צריכה טיפול, אין מנוס מזה, את יכולה לפנות למחנכת וליועצת ולבקש שיפנו אותך לפסיכולוגית העירייה אם יש במקום מגורים שלך אחת כזאת, או לעובדת סוציאלית לנוער. כך תוכלי ליצור איזה קשר ראשוני עם מישהו שבאמת יראה אותך, יבין לליבך ויעריך אותך. וגם כדי לקבל עזרה מעשית בבעית היומיומיות ובבעיות שיש לך עם ההורים כמו הרגשות הקשים שיש לך כלפיהם. לא חייבת לספר ליועצת את כל הבעיות שלך, אך לשתף זה איכשהו גם להיראות, ולהיות מובנת.אם את לא משתפת, את מרחיקה. את יכולה אולי גם לבד לחפש את הטלפון של אגף הרווחה במקום מגורייך ולבקש עובדת סוציאלית שמטפלת בנערות, אם מאד קשה לך לפנות ולמורים.
אז, צעד קטן של אומץ ולקיחת סיכון מבחינתך יכול להיות משמעותי לשינוי העתיד והחיים שלך
היוזמה אצלך כי מההורים לא תבוא.
מחזיקה לך אצבעות
תכתבי לי שוב אם את צריכה
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלורד המקסימה
אדווה28/10/2010את מקסימה ואין לך מושג איך נגעת לליבי, את אולי רחוקה ממני ואנחנו מדברות דרך המחשב אבל העצות שנתת לי זה עצות שאני נותנת לעצמי בכל רגע ורגע. תמיד שמישהו מסתכל לכיווני אני אומרת לעצמי "יאללה טליה, לכי דברי איתו תראי לכולם שאת כן יכולה להיפתח"..אבל אני לא. אני לא מסוגלת לדבר עם אנשים על דברים רגישים, אני פשוט לא יכולה אפילו לקבוע פגישה עם עובדת סוציאלית. קורה לי לפעמים שאני יושבת בכיתה ואני רוצה לשאול את המורה בסוף השיעור משהו, ובסוף תופסת רגליים קרות ובורחת להפסקה. אני יכולה לשבת במשך חודש בבית בלי להזמין אף חברה וזה לא מרגיש לי מוזר. כי גדלתי לצד עצמי, יש לי אח תאום את זה לא ציינתי..ואנחנו מרוחקים. הביטוי "כמו אחים" לא תופס בינינו כי אנחנו לא משתפים זה את זה ברגשות, אני לא יודעת אם גם הוא פגוע מההורים שלנו.
אני לא יודעת איך אני אוכל להתחתן עם מישהו כשאני לא יכולה לחשוף רגשות. אני חושבת על חתונה כבר מגיל 15 בערך כי אני מתה כבר לצאת מהבית, אני רוצה בצבא בסיס סגור, לחזור אחת לשבועיים, פשוט להתרחק מכל מי שריסק אותי במשך הילדות.
את חשובת שאני במצב אבוד?.. אשמח לשמוע ממך את אולי לא תאמיני אבל הפורום הזה הוא שנותן לי את הכוח, את התקווה שאולי פסיכולוג וירטואלי הוא זה שיעזור לי אם קשה לי פנים מול פנים לדבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)