מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרותאמא נואשת27/10/2010
שלום, אני חייבת עצה דחופה. אני אם ל- 4 ילדים, הבת שניה שלי בת 15, עד לגיל ההתבגרות היתה ילדה מקסימה, רגועה, יצירתית וחברותית. גיל ההתבגרות מאוד קשה לה. היא עצבנית, אגרסיבית, מקללת , מתחצפת, זורקת ומטיחה חפצים, מרביצה לאחים שלה בצורה ברוטלית וקשה. היא תמיד חושבת שאוהבים את האחים שלה יותר ממנה ומשתמשת במניפולציות, אמירות כמו חכי שאני לא אחזור הביתה... מה רוצים ממני... שונאים דווקא אותי... אמא את לא בעדי וכו וכו. יש לציין שהיא ילדה מאוד חכמה אבל סף הגירוי שלה נמוך והאיפוק עוד יותר נמוך. אתמול הבן הקטן שלי קרא לה בשם גנאי והיא ישר קמה והחטיפה לו מכות. נכון הוא לא צריך לקלל אבל היא צריכה להתאפק. יש לו הורים ולדעתה הם לא מחנכים אותו וכל עוד הוא יתחצף אליה וידבר לא יפה או יתגרה בה היא תגיב איך שתגיב. כמובן שאח"כ באה סצינה של "אני המסכנה" צעקות בלבגן ובכי. אח"כ היא נרגעת כאילו כלום לא קרה. היא רוצה שכל תשומת הלב תופנה אליה ורק אליה גם אם זה בדרכים שליליות. אני יוצאת איתה ליום כייף וכייף לה והכל ואח"כ ישר היא רוצה עוד משהו ממני ואז אני אומרת לה בהזדמנות או בקרוב והיא ישר מתחילה עם העצבים שידעה שזה מה שאגיד וכו. רוצה שהכל יופנה אליה ורק אליה כל היום בחיבוקים וליטופים.
נמאס לי מזה. אין לי כוח לצעקות ולמריבות. היא לא מוכנה לבוא לשיחות עם פסיכולוג ואני לא מוכנה לסבול זאת יותר.
מה לעשות????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
שלי ורדי27/10/2010שלום לך,
נשמע שלבתך יש כמה בעיות במקום ובהמעמד שלה בבית, אולי לא התגברה על הקנאה לאחיה הקטנים, אולי מתמודדות עם קשיים בחייה מחוץ לבית ומשליכה כל התסכול שלא יכולה לבטא בחוץ לבית. אמרת שהייתה ילדה רגועה ומקסימה, אז יש לה תשתית ילדות טובה ויחסים ראשוניים תקינים איתכם, ההורים, עובדה שמעודדת כי הבעיה אינה עמוקה ובסיסית מדי.
נדמה לי גם שהיא צריכה מאד אותך ומתקשה לקבל את עצמה כגדולה ונפרדת מההורים , לכן הצורך בתשומת לב. הקנאה לאחיה ייתכן ונובעת מכך שהם עדיין ילדים קטנים עם קשר הדוק איתכם ההורים, בעוד הציפייה ממנה מצדכם ומצד החברה הינה שתשנה את הקשר , תתבגר ו"תצא לחיים".
נייעוץ משפחתי/אישי היה עוזר כאן. התחושה שלי הינה שיכולה להיות התערבות טיפולית קצרה שתשנה את נקודת המבט שלכם עליה, ות הציפיות שלכם ממנה ויעזור לה לגדול. כפי שאמרתי נדמה שבסיס היחסים תקין עם אמון והרבה אהבה.
בהצלחה,
שלי ורדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)