התנהגות שמתדרדרת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות שמתדרדרת
    מעיין
    08/11/2010

שלום רב,
    אני מדברת בשם הוריי, יש לי אח בן 17שההתנהגות שלו מתדרדרת מפעם לפעם
    זה התחיל בהתחצפויות להורים ובדיבור מזלזל , צועק ומרים את הקול.......
    היו כמה פעמים שאפילו הרים יד על הוריי....
    ולא מזמן ההתנהגות שלו פשוט חצתה את הגבול בכך שגנב אופניים לילד בשכונה......
    כשהוריי שאלו למה עשית את זה הוא אמר: " כי אין לי אופניים ורציתי....", הוריי לא רצו שייפתח לו תיק במשטרה אז הסדירו את העניין עם הוריי הילד שנגנב לו האופניים.
    יש לציין שהוריי כבר מבוגרים ומאוד קשה להם להתמודד איתו , כל מה שהוא מבקש הוא מקבל, אפילו כסף לסיגריות אבי מביא לו אחרי הרבה נסיונות להתנגד לכך, הוא לא רוצה ללמוד ולא רוצה לעבוד כל מה שמעניין אותו זה סיגריות ולצאת לבלות. אני מרגישה שהמצב הזה פשוט לא יכול להמשיך ככה ובסוף יקרה משהו ושחייב לעצור את זה מייד,
    השאלה שלי איך, מה ניתן לעשות ,למי אפשר לפנות?
    ההורים שלי ממש מתוסכלים מהעניין ואני ממש רוצה לעזור להם
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התנהגות שמתדרדרת

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין גם....

מעיין
    08/11/2010

הוא היה מטופל אצל פסיכולוגית, אבל לא עזר, הוא לא התמיד ולא היה מעוניין
    פשוט לא אכפת לו מכלום, לא אכפת לו שייפתח לו תיק במשטרה , לא אכפת לו שלא יהיה לו 12 שנות לימוד, הוא פשוט לא מודע למעשים שלו ולחומרתם ,ממש כלום לא מעניין אותו כך ששיתוף פעולה מצדו קשה מאוד להשיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשוב לי לציין גם.... - תגובה

שלי ורדי
    08/11/2010

שלום שיר, מדובר במקרה קשה, אחיך במצב לא טוב, קשה לי לדעת מה גרם להתפתחות מסוג זה, אך מה שרואים שמכל הבחינות אינו מטפח את עצמו, התנהגותו מתחילה להיות עבריינית כמו בגניבת אפניים, אינו רוצה ללמוד, לא חושש מהוריו ולא מכבד אותם. עובר לי בראש שמלבד עישון סיגריות אולי משתמש בסמים כי להם השפעה הרסנית על הגוף ומצב הרוח.... אני לא יודעת אם זה נכון אך כדאי לנסות לבדוק זאת.
    כרגע, הסמכות הכי טובה הינה בית הספר אם עדיין הוא תלמיד והרווחה, יש ברווחה עובדים סוציאליים שעובדים עם נוער בסיכון, יש להם גם מועדונים חברתיים ומשמשים כמעין חונכים לנערים בסיכון, מנסים להכניס אותם למעגל העבודה או להחזיר אותם ללימודים. הכי טוב לפנות לרווחה ולבקש עבורו עזרה.
    דבר שני: לטובתו לא הורייך לא צריכים לחפות עליו יותר אם עושה משהו פלילי, הוא זקוק לגבול חיצוני של משטרה כדי להזדעזע. מכיוון שהוא עדיין לא בן 18המשטרה מתייחסת יחסית בסלחנות אך מעמידה קציני מבחן לפיקוח ומעקב.אני מתכוונות שהורייך עם ההתנהגות הפייסנית שלהם וחוסר הסמכות שלהם גרמו לו להיות חסר יראה מדמויות סמכותולא לדעת לעצור את עצמו ואת הדחפים שלו.
    אני מקווה שעזרתי,
    אני מעריכה את המעורבות שלך לטובת אחיך

שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו