מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מריבה עם הבתדורית17/11/2010
אתמול פרץ ויכוח קשה וכואב בין בתי בת 19 לבין בעלי.
הוא מתרגז כל פעם כשחברה מסויימת מגיעה הביתה
ומרגישה נוח לפתוח מקרר או ארון מטבח בבתינו.
הוא טרח להגיד שבפעם הבאה שזה יקרה הוא יעמיד את אותה חברה במקום ואם זה לא נראה לה "שלא תבוא". הוא חושב שהיא ילדה ללא גבולות וללא נימוסים.
הבת ממש נעלבה מההתנהגות של בעלי והסבירה לו שמדובר בחברת ילדות וגם כשהיא נמצאת בבית של החברה נותנים לה להרגיש מאוד מאוד נוח ולכן היא מבקשת מבעלי להפסיק כי היא רוצה שחברה שלה תרגיש נוח בביתנו כפי שהיא אצלה. שום דבר לא עזר לה והוא נשאר בשלו.
בעלי טרח להבהיר לה שזה הבית "שלו" ושבבית שלה היא תעשה מה שהיא רוצה.
"כך אני רוצה וכך יהיה"
לצערי הרבה לא יכותי להתאפק. ניסיתי להגיד לבעלי שהוא בעצם לא מקשיב לה.
והוא משחק משחק אגו "אני אמרתי" וכד'.
אני מקווה שהצלחתי להעביר את התחושות שלי , מאוד מאוד קשה לי כשמישהו מנסה לכפות דברים. .
אשמח לקבל תגובה אוביקטיבת על מנת להצליח למנוע ויכוחים מיותרים ומטופשים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מריבה עם הבת - תגובה
שלי ורדי17/11/2010שלום לך,
אמת נראה כמו מאבק כוח, אולי בעלך מרגיש זמן רב נלקח ממנו חלק מהשליטה בבית, הנושא של חברים/ות שפותחים ארונות ומקררים, שנוי במחלוקת ותלוי גם בתרבות ממנו כל אחד מגיע. יש משהו עובר גבולות לפתוח מקרר בבית בו אתה אורח, אך בסיפור שלכם החברה של הבת היא חברת ילדות ותיקה, מוכרת לכם מאד ובתרבות הנוער של היום התנהגות כזו לא נחשבת לא נורמטיבית. השאלה היא מה קורה כשהחברה פותחת ארונות או מקרר, עד כמה היא מרשה לעצמה לקחת מה שהיא רוצה או בכל זאת יש לה גבולות. עדיין לא מותר לה כל מה שמותר לבתך ולבני הבית האחרים. האם הבת שלך מגוננת עליה בפני בעלך אך גם בעצמה מודה וחושבת שהחברה עוברת גבולות או זה נראה לה טבעי לחלוטין?... אם הבת שלך מתנהגת באופן דומה בביתם של אחרים, של החברה למשל?
אני חושבת שכל עוד לא עוברים גבולות כמו לקחת כל מה שהיא רוצה מארונות בלי לשאול , אפשר להבליג , במיוחד כשמדובר בחברה טובה.
ייתכן כי הריב בין ביתך לבעלך מייצג עוד קונפליקטים ביניהם שעליהם אולי גם כדאי לדון.
בסוגית האיום מצד בעלך שבעצמו יעיר לחברה, זה נשמע לי הזוי ולא נכון, לא כדאי להעליב ולהסתכן בהתרחקות בין הבנות בשביל התנהגות כזו.. המחיר יותר מידי גבוה.
הבת מצידה צריכה לרסן במקומות שצריך את ההתנהגות של חברתה.
מקווה שעזרתי,
שלי ורדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמריבה עם הבת
דורית18/11/2010שלי תודה רבה על תשובתך הזריזה. כן עזרת לי מאוד.
אני מתכוונת להראות את תשובתך לבעלי ולבתי ומקווה ששניהם יעשו חשבון נפש
ואחד ינסה להבין את השני. אין פיתרון קסם זה הכל עניין של הקשבה והתחשבות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)