האשמה בהטרדה מינית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האשמה בהטרדה מינית
    ב
    17/11/2010

אני לא בטוחה שזהו הפורום הנכון, אך לא הצלחתי למצוא אחר.
    בני בכיתה ח' סובל מ ADHD, לומד בכיתה קטנה בבי"ס רגיל, ילד נורמטיבי ומקסים שרק השנה יצר קשרים חברתיים, היום קרה מקרה בבית הספר: בני שיחק עם ילד נוסף וילדה בהפסקה ובסוף המשחק הוא רצה לגעת לילדה בכתף אך היא הסתובבה והוא נגע לה בטעות בחזה וביקש סליחה, לאחר כשעה החלה הילדה לבכות ומבירור קצר שהמורה עשתה הואשם בני בהטרדה מינית. מנהלת בית הספר וכן היועצת לא היו בבית הספר ורק עודכנו טלפונית ע"י המחנכת על סמך השיחה הטלפונית הוחלט כי בני הטריד מינית את הילדה. ביקשתי מהמחנכת מכתב מהמנהלת המפרט את הליך הבירור והמסקנות ורק כך נודה לי כי המנהלת והיועצת כלל לא היו בבית הספר וההחלטה על האישום בהטרדה מינית נעשה טלפונית בלבד. שאלתי היא מה הנוהל לקביעת הטרדה מינית בבית הספר ? האם ניתן באופן כל כך שיטחית להאשים את בני בהטרדה מינית למרות שהוא טוען כי הוא נגע בה בטעות ? מה עושים ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האשמה בהטרדה מינית

הוספת תגובה

• האשמה בהטרדה מינית - תגובה

שלי ורדי
    17/11/2010

שלום לך,
    את צריכה לקבוע פגישה עם הצוות בבית הספר כדי לשמוע ולדרוש ירידה בפרטים של המקרה. הם לא יכולים לקבוע כל כך מהר ובטח לא להאשים, תבקשי שיסבירו לך עניינית למה הם בטוחים בכך , האם היו מקרים בעבר וכו'. בנוסף בית ספר אמור ליידע את הפקיד לחוק נוער בשירותי הרווחה במקרים אלה, והרווחה בתאום עם המשטרה שולחת עובדת סוציאלית - חוקרת כדי לחקור את שניהם. זה הנוהל כשהילדים קטינים.

בדרך כלל מבקשים תהליך טיפולי אם משתכנעים שהייתה הטרדה מינית.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך

ב
    18/11/2010

מה שקרה בפועל זה שבאמצע היום התקשרה אלי המחנכת ופשוט הודיע לי שבן מושהה עקב סעיף בחוזר מנכ"ל על הטרדה מינית. לאחר שחקרתי אותה, הבנתי שלא המנהלת ולא היועצת נמצאות בבית הספר וההחלטה נעשתה רק על סמך דיווח של המחנכת, דבר אשר מבחינתי חמור מאד ושרירותי, לאחר התעקשות מצידי ההשהיה בוטלה ואני זומנתי לפגישה ביום א'. אני החלטתי שעד הפגישה ביום א' אני לא שולחת את בן לבית הספר, לא יכול להיות שהוא יואשם בהאשמה כל כך חמורה ואני אתן לו ללכת לבית הספר אם הרגשות שבוודאי מציפים אותו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו