בעיה.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיה.
    לירון.
    19/11/2010

אני אמא למיתבגרת בת 12 שהולך להיות לה בת מיצווה עוד מעט היא החליטה שהיא לא רוצה מסיבה אלה מתנות ונסיעה לחול. כולנו הסכמנו,אני לקחתי אותה לחול וקניתי לה כול מה שהיא רוצה (עד גבול מסויים) שסבתא רצתה לקחת שתי יהלומים שהורישו לה (מירושה) ולעשות לה עגילים,היא אמרה שהיא רוצה כסף (היא לא נקבה בסכום) שהסבתא אמרה לה שהיא תיתן לה 5000 ש"ח היא שמחה עד השמיים והכינה רשימה של כול הדברים שהיא רוצתה ליקנות (דברים שטוטייים) שהגיעה היום של קבלת הכסף הסבתא אמרה שהיא מפקידה לה 4500 בתוכנית חיסכון (לשיעורי נהיגה) הילדה אמרה שזה קצת והייתה עצובה כול היום שפתחתי את הדלת היא אמרה ש500 זה לא פייר ואמרתי לה שהיא מקבלת 5000 לשיעורי נהיגה ואמרה שלבת מיצווה זה לא מכובד (ושכול החברות שלה מקבלות 10000 ומעלה) ואמרה שאולי בכלל לא בא לילמוד ואמרה שהיא יכולה לילמוד על חשבון הצבא ואמרה שהיא יכולה לעשות טסט אחרי צבא.היא בכתה ואמרה שזה לא פייר ושהיא רק ילדה ושאסור לחשוב על העתיד ושצריך לחיות כיאילו אין מחר (במילים אחרות לבזבז הכול) היא אמרה עוד משהו שהקפיא אותי במקום,היא אמרה שאם היא לא מקבלת את ה5000 האלה היא לא מדברת יותר לעולם אם הסבתא הזאת ולא רוצה איתה שום קשר.
    אני מאוד מודאגת כי אני יודעת שהת שלי מסוגלת לעשות את זה (היא עשתה את זה כבר כמה פעמים ורק בעזרת מתנות הצלחנו לפייס אותה).
    מה לעשות ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיה.

הוספת תגובה

• בעיה. - תגובה

שלי ורדי
    19/11/2010

שלום לך,
    קראתי את דברייך ולא האמנתי,.. בתך סובלת מפינוק יתר וחוסר גבולות ברמה לא נורמלית. ויש לה תפיסת חיים כי העולם והאנשים מסתובבים מסביבה, אין לה פרופורציות בכלל מה מקובל ומה אפשרי, מה נכון לחיים. מבחינתה, שכולם יתנו לה וישרתו אותה. אתם רכרוכיים מאד, מפצים אותה (אני לא יודעת מה יש לפצות, מה עשיתם לה רע?...במתנות ודברים חומריים). יותר נכון, אתם הולכים שולל אחרי הדחפים והצורך שלה לספק את עצמה כשרואים אותה עצובה מנסים להפחית מהעצב שלה. היא מציבה תנאים בלתי אפשריים, כיהיא יכולה להשיג אותם, ולא נראה לי שמתחשבת באף אחד, למשל לא מעריכה את המתנה המכובדת מאד של סבתא. צר לי, אך אם לא תעמדו כנגד כל הדחפים שלה, תעשו עמה עוול גדול, כי תתפתח להיות אנוכית. כל העניין עם שיעורי נהגיה וכו' והתסריטים האפשריים שלה, אני מציעה שלא יעניינו אותכם מדי. זאת ילדה קטנה כדי להחליט מה לעשות עם כל כך הרבה כסף, בטח ובטח יזה ילך לחיסכון. יש דברים שאתם מחליטים, ואם לא טוב לה עם זה כי היא גדלה אחרת, תבין יום אחד ותהיה בן אדם מציאותי יותר ופשרן יותר אם תהיו עקביים ובטוחים בעצמכם בהחלטותיכם. אתם צריכים לחשוב היטב איך שומרים על הסמכות ההורית שלכם, רק אז היאתעריך, תזדהה איתכם ועם תפיסת החיים שלכם.

בהצלחה,
    שלי ורדי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה.

לירון.
    19/11/2010

ניסיתי לדבר איתה אך היא אמרה שברגע זה היא לא מדברת איתה עש שהיא לא מקבלת 5000 שקלים. הסבתא ניסתה להיתקשר כמה פעמים לפלאפון של הבת אך היא סיננה אותה והעבירה אותה לרשימת חסומים. הסבתא כול שניה מיתקשרת אלי ובודקת אולי היא רוצה לדבר איתה (אך היא לא)שדיברתי איתה על נושא הכסף בארוחת הערב היא אמרה 5000 זה קצת ושכולם מקבלים יותר (ללא תוכנית רק לביזבוזים) ושהיא בכלל עושה לסבתא הנחה היא אמרה ש500 ש"ח לביזבוזים זה לא נורמלי ושזה קצת רצח.
    האם 500 ש"ח לבת מיצווה (לביזבוזים) זה קצת ?
    היא אמרה שהיא לא רוצה את הכסף בתוכנית חיסכון אלה בצאקים לחשבון שלנו לביזבוזים ולכול מה שהיא רוצה. הסבתא כימעט רשמה לה צ'ק אבל היעשתה ברגע האחרון.

מה לעשות ? הבת לא מסכימה לדבר אם הסבתא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה. - תגובה

שלי ורדי
    20/11/2010

הטעות שלכם היא שאתם מתרגשים מכל האיומים וההתנהגות שלה. שלא תדבר איתה, והסתבא תראה לה שגם כועסת ומאוכזבת. כאילו התהפכו היוצרות בבית שלכם - במקום שהמבוגרים יחנכו, הקטנה הזו, (מה לעשות היא בת 12 סה"כ) מנהלת לכם את החיים ו"מחנכת" אתכם.
    אז מי ינהל, יכוון ויחנך אותה?
    הסבתא צריכה להספיק להתקשר, הראות אדישות, גם קצת קרירות וכעס לא יזיקו. אתם צריכים להיות יותר נוקשים, להפסיק לדבר על הנושא , למרות שאולי להיא מעלה אותו לסדר היום כל פעם. עצם השיחה על כך מחלישה אותכם ומחזקת אותה. להגיד לה שהחלטתם כולכם ביחד, ההורים והסבתא על הסכום, לא מעניין אותכם מה קורה במשפחות האחרות. היא צריכה לקבל את הכללים והחלטות של ההורים שלה. גם אם הסבתא הייתה מחליטה לתת לה את כל הכסף במתנה עכשיו, הייתה לכם זכות כהורים שלה להחליט איך לנהל את הכסף הזה עבורה. הבת שלך בכלל לא מבינה את המקום שלה בעולם, אך היא אינה אחראית לכך. צרי לי שאני מדגישה את זה שוב אך אתם עושים איתה טעויות מאד גדולות.
    אתם זקוקים להדרכה, נדמה לי שאתם לא ממש מבינים את גודל ההשלכות של חינוך זה על התפתחות האישיות שלה.
    אני חושבת כי בשנים הבאות יהיו לכם חיים קשים עוד יותר איתה. היא עוד תבקש את השמיים ואת הארץ ותהפכו את העולם כדי לתת לה.

אז שוב בהצלחה,
    שלי ורדי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו