מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גיל ההתבגרותאמא מודאגת20/11/2010
אני אמא לשלושה ילדים, 14, 11, ושנתיים. מדובר בבתי בת ה-14, עד סוף שנה שעברה הייתה בתי תלמידה מצטיינת בבי"ס, קיבלה 5 תעודות הצטיינות, התנהגות למופת ורק מה שאפשר לחלום עליו. חברה טובה לחברותיה ועוד.גם השנה ציוניה טובים אך לא כמו בשנה שעברה.השנה, בתי התחברה עם חברות חדשות מביה"ס החדש שבו עלתה לכיתה ז' לא מאזור מגורינו אלא מהסביבה, ולומדת איתם באותה כיתה, ומפה התחיל השינוי בה. לפני שבועיים הושעתה מביה"ס עקב נתינת סטירה לאחת הבנות שרבה איתן כי ההיא שיקרה לה בפנים, וקיללה אותנו ואת אחיה ופשוט "התפלקה" לה סטירה מעצבים. יש לציין שהילדה השנייה זו כבר הפעם השלישית שמושעית מביה"ס עקב בעיות התנהגות. דיברנו עם בתנו והסברנו לה שהילדה הזו לא טובה בשבילה ושהיא מורידה אותה למטה, והמלצנו לה לא להיות איתה בקשר. אני שמה לב, כי עניני הבנים מאוד "חמים" בפיה ובפי חברותיה ואף היה השבוע טלפון מאחד הבנים, שבמקרה שמעתי אותו צועק עליה, ומסתבר אחרי ששאלתי אותה - שהיא שוב מגינה על חברה שלדעתה הנער הזה ניצל אותה. אנחנו מרגישים שהיא הולכת לנו לאיבוד, אני לא יודעת איך לדבר איתה על ענייני הבנים, מה כן מותר, מה אסור. אני מפחדת ללחוץ יותר מדי ומצד שני לוותר יותר מדי. מה לעשות? אני לא רוצה לאבד אותה מבחינת אמון ובטחון. אנא הצעתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ההתבגרות - תגובה
אייל קנדינוף20/11/2010שלום לך
את מתארת מצב שבו בתך מחפשת כיוון וקצת הלכה לאיבוד. זכרי שגיל ההתבגרות מתאפיין בחשיבה מאוד אגוצנטרית עם ראיה לטווח קצר ולכן יותר מידי שיחות לא מועילות. יש לתחום את התנהלותה ביחס ישיר להתנהגותה על בסיס של השתלבות משפתית וחברתית מקדמת. ואת זה יש לעשות על בסיס של הסכמים מחייבים בינכם ולבינה כשאי עמידה באחד מסעיפי ההסכם גורר תשלום שכל אחד מהצדדים מחליט אך ורק לעצמו.
כלומר:
התנהגות אלימה בבית הספר תגרור ויתור על בילוי והחלטה זו צריכה להילקח על ידי בתך. משימתך היא להוביל אותה לקחת החלטה זו ע"י שיחה שבמהלכה דרך שאלת שאלות מכוונת היא תבין את נושא לקיחת אחריות על חייה. אותו הדבר לגבי בנים ובנות. היזהרי מהטפות ונאומים והתרכזי בשאלת שאלות שיביאו אותה להבנות הנדרשות. אסור לוותר ואם היא תחשוב שאת "חופרת לה" אז זה מה שיש. עגני בהסכם את כל תחומי החיים שלה ושלכם יחדיו וצאו לדרך חדשה.
אתם ההורים, ועל אחריותכם להנהיג ולהוביל אותה לעצמאות ואחריות אישית וזה לא יכול לקרות מתוך כפייה או עונשים!!!!
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)