בעיות גיל 15

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות גיל 15
    סמדר
    25/11/2010

שלום
    בתי בת 15 ועד עתה היו לנו יחסים טובים.
    לאחרונה אני מרגישה את תופעות גיל ההתבגרות, ואני זקוקה לעזרה.
    קודם כל ההסתגרות שלה מפני. פעם היתה מספרת לי הכל, עכשיו היה לה ריב גדול עם חברה שהטיחה בה דברים קשים, את הדמעות ראיתי, ואז היא ספרה הכל, אבל למחרת כאשר היתה לה דרך לפעול, לא רצתה לומר לי מה היה ואיך נפתרה הבעיה וסרבה בתוקף לדבר על הנושא.

שנית, היא מאוד רזה, ותמיד היתה, ויש לה חברה קרובה שהיתה שמנה, ורזתה מאוד בשנה האחרונה , אבל כל נושא השומן והאוכל מעסיק אותה מאוד. בד"כ לבתי תאבון בריא, ולאחרונה החלה לא לאכול. בבוקר היא יוצאת ללא אוכל, את הכריך מביה"ס היא מחזירה במלואו, ארוחת צהריים אוכלת רק חלקית, וגם ארוחת ערב לא תמיד רוצה לאכול. מצד שני נשקלת כמה פעמים ביום, הדבר הדליק אצלי נורה אדומה גדולה. דברתי איתה, אפלו איימתי עליה שאם לא תאכל בצורה מאוזנת, נאלץ לתת לה את הדרוש בזריקות, אבל לא יודעת אם הגעתי איליה.
    ודבר אחרון, שעות השינה. עד שנה שעברה בשעה 10 וחצי היא היתה במיטה, כי ככה אני החלטתי. השנה היא הולכת לישון באזור שעה 11.30 או 12.00 . את הזמן היא כמובן מעבירה מול הפייסבוק והמחשב.
    כמה שאני מדברת לא עוזר לי כלום. כמובן שבצהרים היא עיפה מאוד, ואז הולכת לישון ושוב בערב לא עיפה והספור חוזר על עצמו.
    האם יש לכם איזו עצה, הדרכה, תשובה???

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות גיל 15

הוספת תגובה

• בעיות גיל 15 - תגובה

שלי ורדי
    25/11/2010

שלום לך, אין ספק שמשהו עובר על הבת שלך, משבר מסויים.
    אני מתרשמת פחות מכך שאינה משתפת אותך, זה יכול להיות גם תהליך טבעי ונורמטיבי כאשר מתבגרים מעט מתרחקים ולא משתפים בכל את הוריהם כתהליך המייצג נפרדות ופרטיות.אך ייתכן כי זה סממן של משבר בו אנשים מתרחקים גם מהקרווים שלהם, כולל הורים וחברים.
    אני דואגת לגבי האכילה, כדאי לקחת אותה לבדיקות דם, כדי לבדוק האם יש ירידה פתאומית בגלוקוזה, כדאי גם להפנות אותה לדיאטנית לבעיות אכילה, למעשה תזונאית ולא דיאטנית רגילה. דיאטניות לא מומחיות לבעיות אכילה למתבגרים עלולות להחריף את המצב, זה מניסיוני המקצועי). אני גם ממליצה לך לפקח מקרוב על התזונה שלה, לשתף את המחנכת/יועצת שלה בזאת, וגם להוציא את המשקל מהבית כדי לא לעודד חשיבה והתנהגות כפייתית- כמו בדיקת המשקל כמה פעמים ביום - אחת התופעות החזקות של הפרעות אכילה.
    מעורבות חזקה של הורים בשלבים ראשונים יכולה לחסוך הרבה סבל בעתיד.
    עוד השערה לירידה באכילה הינה שהיא בדיכאון, כתופעה ראשונית, אך לא נראה לי סביר. במקרה זה היא לא הייתה בודקת את המשקל שלה כל כך הרבה פעמים. אך חשוב לדעת שבכל הפערת אכילה יש דכאון סמוי שמתמודדים איתו דרך הפרעת אכילה
    עניין שעת השינה בערבלא נראה לי משמעותי כרגע כדי לתת את הדעת, קשה לעשות הרבה מאבקים באותו זמן.
    אם תתברר שזו תחילה של הפרעת אכילה, נראה לי שהבת שלך צריכה ייעוץ ותמיכה פסיכולוגית.
    (עוד דרך להבין האם היא נכנסת להפרעת אכילה, הינה לבדוק במחשב שלה באילו אתרים היא מבקרת. יש נטייה להתעסק ברמת החשיבהבאוכל, ואז הן נכנסות לאתרי אוכל או לסירוגין לאתרי דיאטה ואתרים/פורומים העוסקים באנורקסיה. שווה בדיקה בהיסטוריה של המחשב שלה).

בהצלחה,
    שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו